Hlaváčková s Hradeckou vyhrály moskevský Kremlin Cup

22. 10. 2016, 12:15
Aktuality 4
WTA MOSKVA - Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou včera večer krátce před odletem na Turnaj mistryň do Singapuru vyhrály čtyřhru na halovém turnaji v Moskvě. Ve finále zdolaly australsko-ruský pár Darja Gavrilovová a Darja Kasatkinová a získaly druhý letošní a celkově třináctý společný titul.
Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková

Andree Hlaváčkové a Lucii Hradecké se nepovedly nedávné turnaje v Číně, na nichž vyhrály jediný ze tří zápasů, generálku na Turnaj mistryň ale zvládly. V Moskvě potvrdily roli nasazených dvojek a měsíc po triumfu v Québecu získaly druhý letošní titul. 

Cesta za triumfem se však nerodila vůbec snadno, neboť tři ze čtyř zápasů vyhrály až po boji 2-1 na sety (super tie-break hrály dokonce v šesti z posledních sedmi duelů). V semifinále české tenistky musely odvracet i dva mečboly proti Slovince Katarině Srebotnikové a Kateřině Siniakové, které oplatily dvě letošní porážky z Roland Garros a US Open.

V pátečním finále Hlaváčková s Hradeckou zdolaly 4-6 6-0 10-7 devatenáctiletou Rusku Darju Kasatkinovou a dvaadvacetiletou naturalizovanou Australanku narozenou v Moskvě Darju Gavrilovovou, které startovaly na teprve pátém společném turnaji.

Duo H+H prohrávalo v prvním setu 1-5, a i když pak dokázalo snížit na 4-5, úvodní sadu nakonec stejně prohrálo. Ve druhém dějství však české tenistky nadělily soupeřkám kanára a v rozhodujícím super-tiebreaku od stavu 7-7 získaly poslední tři míče zápasu.

"Jupí, máme další talíře, jelikož si teď zařizuji nové bydlení, tak se mi ten můj bude hodit," napsala spokojená Hlaváčková na facebook.

Dvojnásobné grandslamové šampionky a majitelky stříbrných medailí z olympiády 2012 vybojovaly třináctou společnou trofej. Jednatřicetiletá Hradecká zaznamenala svůj celkově 21. deblový titul, o rok mladší Hlaváčková má o dva méně.

Nyní je čeká přesun na Turnaj mistryň do Singapuru.

• WTA PREMIER MOSKVA •
Rusko, tv. povrch / hala, 823.888 dolarů
páteční výsledky (21. 10. 2016)
• Čtyřhra - finále •
Hlaváčková/Hradecká (2-ČR) - Gavrilovová/Kasatkinová (Austr./Rus.) 4-6 6-0 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
vendulkabendulka
TO je dobre, holky. Uz to chtelo zas nejaky poradny titul a je fajn, ze forma prisla v pravy cas.
Reagovat
tommr
se dostaly do formy v pravej čas. Snad se jim bude podobně dařit i na TM kde budou nasazený jako pátej nejlepší tým ... :)
Titul v Moskvě byl sice vydřenej, ale zaslouženej. Háčka sice měly v některých zápasech trochu štěstí, ale to k tomu patří. Je třeba si uvědomit, že během sezóny zase smolně ztratily několik dobře rozehranejch zápasů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
pošlete Johance na Twitter nějaké vtipy
Reagovat
PetaM
Gratulace a příští rok nějaký ten GS!!! Třeba rovnou obhájit finále na AO a připsat si ještě pár bodů za titul! :) No a pak už by zbýval jen Wimbledon ... :D Ale ten příští rok nechte Lucce ... :D :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist