Hlaváčková se v Burnie do finále nedostala, prohrála s Falconiovou

6. 2. 2015, 08:02
Aktuality 21
ITF BURNIE - Andrea Hlaváčková v semifinále turnaje ITF v australském Burnie nestačila na nasazenou jedničku Irinu Falconiovou. Přesto má za sebou česká tenistka nejlepší turnaj od loňského června a vrátí se do druhé světové stovky.
Andrea Hlaváčková

Andree Hlaváčkové se tento týden snad povedl zastavit pád světovým žebříčkem. Osmadvacetiletá Češka na turnaji ITF s dotací 50.000 dolarů v australském Burnie prošla bez ztráty setu do svého prvního semifinále od loňského června a na začátku sezony si tak alespoň částečně zvedla sebevědomí.

Skončila až před finálovými branami, když dnes nestačila na turnajovou jedničku Irinu Falconiovou. O čtyři roky mladší Američance, jež je 110. hráčkou světa, podlehla hladce 1-6 4-6 a nedokázala tak navázat na dvě dvousetové výhry z předchozích vzájemných duelů.

Hlaváčkové se v Austrálii nepovedlo ukončit čekání na první finále od léta 2013, kdy hrála o titul na turnaji WTA v Bad Gasteinu. Nyní se přesouvá do Thajska na turnaj WTA v Pattayi, kde loni uhrála semifinále.

Falconiová se o titul utká s dvacetiletou Ruskou Darjou Gavrilovovou, která smetla 6-0 6-2 pátou nasazenou Polku Katarzynu Piterovou.

- ITF BURNIE -
(Austrálie, tv. povrch, 50.000 dolarů)
páteční výsledky (06. 02. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Falconiová (1-USA) - Hlaváčková (6-ČR) 6-1 6-4
Gavrilovová (3-Rus.) - Piterová (5-Pol.) 6-0 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
FulnekUltras
To by mohl být momentálně zápas docela vyrovnaný...
Reagovat
Frick
Já myslim že ne. :o)
Reagovat
FulnekUltras
Že by teď byla Andy až na takové vlně? ;-)
Reagovat
Frick
Já bych to viděl trochu jinak :o)
Reagovat
FulnekUltras
Tak hluboko snad Nicol neklesne... ;-)
Reagovat
Frick
Je v Grenoblu (25.000) v semifinále. Dnes udolala Belgičanku Libensovou (332. / max. 314.) v TB 3. setu, ačkoliv na svém servisu čelila za stavu 4:5 dvoum mečbolům.
Reagovat
tommr
snad jí ta vydřená výhra dodá psychickou vzpruhu do dalších bojů. V semifinále není bez šance - čeká jí německá kvalifikantka, která v prvním kole málem vypadla s Karolínou Muchovou ... :)
Reagovat
Frick
Uvidíme, mohla by si letos zahrát první GS kvalifikace. Podobnou šanci by měla mít i česká Madison Keys :o)
Reagovat
smazaný uživatel
kdo je česká Madison Keys?
Reagovat
Fandina
Heinová?
Reagovat
Frick
Na to musíš přijít sám :o)
Reagovat
EllNino
Mendesová ? :D
Reagovat
Frick
Bingo!
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel, Terka mě nepřesvedčila o svém "talentu", myslím, že bude něco jak Voráčová, ale rád se spletu :-)))
Reagovat
Frick
Vyloženě nezklamala, ale jasnou porážkou od Falconi se ukázala, že Andrejčin strop je (alespoň momentálně) hodně nízko. Jinak mi nepřijde dobrý nápad ta Pattaya. Bohužel, viděl bych to tak na 1-2 kola kvaldy. Spíše by bylo lepší zůstat na Tasmanii, kde se hraje další 50.000 turnaj.
Reagovat
EllNino
je tam jednou dvoukolová kvalda :D ...
Reagovat
jackiec
já myslím že na stovku nemá, bude jí 29 let a na takových turnajích ji budou mlátit mladé holky a nevěřím že udělá kvaldy aby si zahrála větší turnaje
Reagovat
tommr
i když se dal čekat. Ukazuje se bohužel, že Andrea na první stovku v singlu prostě nemá a měla by se věnovat hlavně deblu ... :)
Informace o návratu do druhý stovky, která je uvedená v článku je mylná. Nechápu proč redakce tak tvrdošíjně opakuje stále stejné chyby - je to už potřetí za sebou co se je snažím upozornit na to, že Andree připočítávají za postup do semifinále příliš mnoho bodů, ale všechno marný ... :(
Reagovat
Fandina
Napiš do vzkazníku. Možná to spíš zaregistrují.
Reagovat
smazaný uživatel
Za SF na takto dotovanom turnaji je predsa iba 29 bodov, takže máš pravdu. V live rankingu je zatiaľ 213., pričom ju môžu predbehnúť min. 2 hráčky štartujúce v Midlande. Na návrat do Top 200 by Hlaváčková potrebovala získať titul.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist