Hlaváčková vypadla v Birminghamu znovu v osmifinále

14. 6. 2012, 19:53
Aktuality 2
V Birminghamu dnes měla možnost vylepšit loňské osmifinále, mezi nejlepší osmičku na travnatém turnaji ale Andrea Hlaváčková neproklouzla. Česká tenistka skončila tentokrát na raketě Čínanky Jie Zheng, se kterou prohrála 4-6 1-6.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková se na trávě v Birminghamu dočkala dvou vyhraných zápasů v hlavní soutěži turnaje WTA vůbec poprvé v sezoně. Svou vítěznou sérii zkoušela prodloužit v duelu s Číňankou Jie Zheng, doplatila ale na neproměněné příležitosti, které si proti favoritce zápasu vytvořila.

Už první hra napověděla, jak na tom česká tenistka s využíváním svých šancí dnes bude. Číňance se hned v úvodu zápasu podařilo odvrátit pět brejkbolů, a ztrátě servisu pak zabránila i za stavu 3-3. Podání si dlouho držela i Hlaváčková, za stavu 4-5 ale soupeřce nabídla první setbol a Jie Zheng svou příležitost proměnila.

Dalšího brejku se diváci dočkali rychle a znovu se z něj radovala Jie Zheng, která se tak dostala do vedení 2-0. Ještě v páté hře Hlaváčkové soupeřku potrápila, opět ale své šance na snížení nevyužila a o několik málo minut později se s dnešní bilancí 0/11 proměněných brejkbolů s dvouhrou v Birminghamu rozloučila.

"Potěšilo mě, jak jsem to zvládla, i když jsem trochu unavená," řekla po utkání spokojená kvalifikantka Jie Zheng, která se po několika zápasech odehraných na vedlejších dvorcích těší na ten centrální. "Vypadají jako travnaté," zažertovala Číňanka na adresu méně sledovaných kurtů, o kterých už dříve Iveta Benešová řekla, že se "na nich nedá hrát", a které domácí hvězdička Laura Robsonová přirovnala ke své zahradě.

Ve čtvrtfinále je po dnešku také bývalá světová jednička Jelena Jankovičová. Srbská tenistka pro to nemusela udělat nic, její soupeřka Casey Dellacquaová totiž odstoupila kvůli žaludečním problémům.

Jankovičová se tak přiblížila prvnímu titulu po více než dvou letech, díky němuž by se mohla odrazit zpátky mezi světovou elitu. "Alespoň že jsem postoupila," litovala Srbka, že nemůže před blížícím se Wimbledonem odehrát další zápas na trávě. "Jsem zdravá a konečně se zase dostávám do formy. Je moc důležité, abych byla v dobré kondici. Předtím jsem se cítila dobře, zranila se a vrátila se do bodu nula. Znovu jsem začala hrát a znovu se zranila. To ale k tomu patří. Teď jsem změnila některé věci, mám nový tým a zůstávám silná, takže se teď chci znovu posunout," dodala Jankovičová.

Výsledky - Birmingham (tráva, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Jie Zheng (Čína) - Hlaváčková (ČR) 6:4, 6:1, Vinciová (4-It.) - Watsonová (Brit.) 6:3, 4:6, 6:1, Jankovičová (5-Srb.) - Dellacquaová (Aus.) bez boje, Makarovová (8-Rus.) - Erakovicová (9-N. Zél.) 2:6, 6:1, 6:3, Oudinová (USA) - Vesninová (Rus.) 6:0, 6:2, Falconiová (USA) - U. Radwaňská (Pol.) 7:5, 6:3.

 

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Našel jsem nádherný video o Mashe a její cestě od zranění ramene 2008 až do FO 2012 -> http://www.youtube.com/watch?v=2uA6jXEMFUg
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc! :) Věřil jsem, že někdo takové video udělá. Je tam nejlépe vidět, že se Masha nikdy nevzdává. A ještě když k tomu zpívá nejlepší zpěvačka na světě... Krása! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist