Hlavní tenisové organizace připravují program na pomoc méně úspěšným hráčům

21. 4. 2020, 21:34
Aktuality 5
Největší světové tenisové organizace připravují fond solidarity pro hráče a hráčky, kterých se po stránce finanční obzvlášť dotkne koronavirová pandemie. Společně by se do něj zapojili asociace mužů ATP, ženská WTA, mezinárodní federace ITF i pořadatelé všech čtyř grandslamů.

"Vzhledem k velké nejistotě, kdy bude dostatečně bezpečné pokračovat v profesionálních turnajích, diskutujeme o založení podpůrného programu pro hráče, kteří jsou nejvíce postiženi koronavirovou krizí," uvedlo všech sedm organizací ve společném prohlášení.

"Zdraví a bezpečnost všech, kdo se podílí na tenisu, je absoltuní prioritou všech organizací. A tenisová komunita neochvějně hraje roli v omezování šíření nákazy. Zejména tenisté zdůrazňují svým fanouškům důležitost potřeby zůstat doma, ukazují jim různé způsoby, jak zůstat fit a být připraven na dobu, kdy se znovu rozběhne náš sport," píše se v prohlášení.

Bližší informace chtějí organizace poskytnout brzy, nic konkrétního zatím zveřejněno nebylo. "Těšíme se na dokončení podrobností kolem programu a už brzy s vámi budeme sdílet naše plány."

S podobnou myšlenkou přišly nedávno samotné tenisové hvězdy. Z iniciativy Novaka Djokoviče, Rafaela Nadala a Rogera Federera se připravuje vznik speciálního fondu, na jehož prostředky by se měli složit elitní hráči také s pořadateli grandslamů i ATP. Cílem je v těžké situaci pomoci tenistům z hloubi světového žebříčku.

Tenisová sezona je momentálně přerušená nejméně do 13. července.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
gigin
Reagovat
sojka1
poplakala jsem si..... ty papiry.... umiram....
Reagovat
gigin
:DD
Mařenka, evidentně Kalouskova známá..
Reagovat
blixa
To je dobrý !!!! :-D :-D
Reagovat
gigin
:DD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist