Hongkong bičoval tajfun. Pavljučenkovová hodinu po půlnoci vyhrála finálovou bitvu s Gavrilovovou

15. 10. 2017, 19:17
Aktuality 13
WTA HONGKONG - Finálový zápas turnaje WTA v Hong Kongu, jehož začátek i průběh výrazně komplikoval tajfun, vyhrála po více než tříhodinovém boji Anastasia Pavljučenkovová. Hodinu po půlnoci místního času zdolala Australanku Darju Gavrilovovou a získala svůj celkově jedenáctý a třetí letošní titul.
Anastasia Pavljučenkovová

Finálový zápas ohrožoval tajfun o rychlosti až 155 km/h, kvůli němuž se nakonec začalo hrát až s bezmála pětihodinovým zpožděním. Tenistky strávily na dvorci přes tři hodiny, i kvůli přerušení závěrečného setu tak utkání skončilo až v jednu v noci místního času.

"Ráno jsme si myslely, že se o tuhle trofej podělíme. A opravdu bychom si ji zasloužily obě, byl to nesmírně těsný zápas a rozhodlo jen trochu víc štěstí," řekla Pavljučenkovová.

Ta v úvodním setu vedla už 5-3, ale promarnila dva setboly a sadu ztratila. Ve třetím dějství měla za stavu 5-4 dva mečboly, zápas však ukončila až v tie-breaku. Sousedce v třetí desítce světového žebříčku a ruské rodačce Gavrilovové tak oplatila loňskou třísetovou porážku z Moskvy a na okruhu WTA vyhrála jedenáctý turnaj, třebaže ve finále udělala 62 nevynucených chyb.

• WTA INTERNATIONAL LINEC •
Rakousko, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (15. 10. 2017)
• Dvouhra - finále •
Pavljučenkovová (6-Rus.) - Gavrilovová (7-Austr.) 5-7 6-3 7-6(3)
• Čtyřhra - finále •
Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan (1-Tchaj-wan) - Ťia-Ťing Lu/Qiang Wang (Čína) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
frufru77
pomoct, ale mně odjakživa připomíná hokejistu Malkina, jako by byla jeho ségra (nemyslím to ve zlém). Výborná hráčka, ale dost často ji "zradí hlava", rozhodně má na víc.
Reagovat
COMEON
Je super vidieť ako (minimálne na tp) ju ma každý rád a každý jej praje väčší úspech na GS a prelom do TOP10.
Verím, že ďalší rok to už vyjde, pretože ako to tu už bolo spomenuté niekoľkokrát - hru na to určite má! Len treba posilniť psychiku a hlavne pevne zdravie. :)
Reagovat
Jabadu
Tak nelze nevidět, že je to taková o půl hlavy menší Petra.
Jako ten forehand, když jí píše ...
:-)
Reagovat
Jabadu
"Jak vám vlastně doma říkají?"
"Inu, říkají mi různě. Tatínek mi říká Nastěnko (úsměv). Sestra mi říká Nasťo a macecha mi říká: Ty čarodějnice ... ty zmije jedovatá."
:-)
Reagovat
EllNino
My to známe, nemusíš ná tu přeříkávat Mrazíka, navíc pod každým článkem o Nastě ... už to postrádá originalitu, a je to otravné asi tak jako ti tvoji "Ale nnotak chlapci, to jste družstevníci"
Reagovat
Jabadu
"Nastěnku chci za ženu ... Aááááhahahahaháááááá ..."
"Přivedu Marfušce ženicha, on prosím za Nasťou pospíchá!"
"Už mlčím ... mlčím."
:-)
Reagovat
Fandina
se mi líbí svým stylem hraní, je to taková ranařka, tlačí a jde na to silou. Gratulka k dalšímu titulu.
Reagovat
Hector21
tohle mě nikdy neomrzí ;)

nejen do desítky, ale i na grandslamu by to chtělo průlom, hru na to má...

gratulace Nasti, titul je v dobrých rukách
Reagovat
fialka
paráda! Nasťa potešila, len tak ďalej.
Reagovat
EllNino
Těch tiitulů má na to, že nikdy nebyla v top 10, opravdu dost :)
Ale já věřím, že se tam příští rok podívá :) Už tak nějak stabilizovala výkonnost ...

Moc moc gratuluju :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hru a fyzické parametry na to má, ale hlava ji dost často nepomůže ve hře. Taky dost často má zdravotní problémy v zápasech, což ji taky na větších turnajích moc neposouvá dál.
Reagovat
skott
je na čase, aby se nejen konečně dostala do Top 10, ale udělala minimálně semi na grandslamech. Věřím, že jeden takový výsledek na GS by ji tam posunul.
Jinak je to skoro neuvěřitelné, ale Nasťa se už mezi Ruskami osamostatnila na 7. méstě v počtu titulů před Myskinou a mocně dotahuje i několik dalších před sebou - Veru, Dinaru nebo Naďu.
Dnes navíc s pomocí Máši zaokrouhlila počet ruských titulů na WTA na 160!
Reagovat
EllNino
no ... to teda ... mě to vždycky bije do očí, že holka s tak super založenými údery, citem pro míč, není v desítce, ale nedovolovaly jí to hlavně ty stagnační vlny, kdy nebyla schopna vyhrát zápas třeba víc jak měsíc, pak zase vyhrála turnaj jako by nic a zbytek sezony prd, příkladným byl rok 2014, bídná sezona ohraničená dvěma Premier tituly :) ...

Snad to vyjde
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist