Hopman Cup po 31 letech opouští Perth, který bude hostit nový ATP Cup

28. 3. 2019, 10:04
Aktuality 6
Hopman Cup tenisoví příznivci v Perthu pravděpodobně viděli naposledy. Australské město totiž bude od příští sezony hostit nový ATP Cup, který se bude hrát také v Brisbane a Sydney. Oblíbená exhibice smíšených dvojic tak bude muset po 31 letech najít nové dějiště.

Hopmanův pohár se v Perthu hrál každoročně od roku 1989. Naposledy se letos radovali Švýcaři Roger Federer s Belindou Bencicovou, kteří jako první v historii soutěže obhájili titul. Česká republika uspěla dvakrát, v roce 1994 slavili triumf Petr Korda a Jana Novotná, před sedmi lety zvedli nad hlavu trofej pro vítěze Tomáš Berdych a Petra Kvitová.

Oblíbená exhibice smíšených dvojic musí ustoupit novému ATP Cupu, jenž bude od příštího roku každoročně zahajovat tenisovou sezonu. Zatímco Brisbane a Sydney byly jako pořadatelská města vybrána s předstihem a na třetí dějiště se stále čekalo, dnes bylo oznámeno, že posledním pořadatelským městem bude Perth. Sydney bude v prvních třech letech hostit vyřazovací boje a finále.

"Teď jsem z toho smutný, že už se nebude hrát v Perthu. Dělám si starosti, zda do budoucna najdeme nové dějiště," řekl ředitel Hopman Cupu Paul McNamee.

Mezinárodní tenisová federace v minulosti přislíbila, že s hledáním nového partnerského města pro Hopman Cup pomůže, údajně má již několik nabídek. "Vedeme jednání s několika zájemci, abychom se mohli rozhodnout, kde bude Hopmanův pohár pokračovat. Chceme, aby soutěž pokračovala," uvedl ředitel ITF David Haggerty.

Světový pohár družstev měl premiéru v roce 1978 v Düsseldorfu a naposledy se konal v roce 2012. Nyní se oblíbená soutěž v "novém kabátu" do kalendáře vrací a premiéru bude mít od 3. do 12. ledna.

Během těchto 10 dní se mužské týmy z 24 zemí, které budou rozlosovány do šesti skupin, ve třech městech poperou o postup do vyřazovacích bojů, kde je místo pro osm nejlepších. Každé utkání bude mít na programu dvě dvouhry a jednu čtyřhru.

Celková dotace turnaje činí 22 milionů dolarů a na rozdíl od Davisova poháru budou hráči získavat i body do žebříčku ATP, vítězové si mohou přijít až na 750 bodů.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
aligo
to je sra*ka :))
Reagovat
tommr
pokud se v Brisbane bude hrát nový ATP Cup tak tam asi nebude prostor pro tradiční WTA turnaj a ten se zřejmě bude muset někam přesunout nebo zrušit ...
Reagovat
Kozoroh
Licenci na ATP i WTA turnaj od Brisbane převzalo Adelaide.
Reagovat
Padme
"Všechno nové je ještě horší." :))
Reagovat
SwissMaestro
HC bych přál Federera. To by tu soutěž pomohlo lépe udržet.
Reagovat
SwissMaestro
HC bych přál Federera. To by tu soutěž pomohlo lépe udržet.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist