Hopman Cup: Rusové a Britové odstartovali vítězně

4. 1. 2010, 10:40
Aktuality 1
HOPMAN CUP - Ruští tenisté si i navzdory překvapivé prohře Jeleny Dementěvové připsali na úvod Hopmanova poháru vítězství. O obrat se postaral především Andrejev, který v duelu s Němci porazil Kohlschreibera a uspěl i ve čtyřhře. Stejně se vedlo i Britům proti Kazachstánu: Laura Robsonová sice nestačila na svou soupeřku, Andy Murray ale vyrovnal a spolu pak zvítězili v deblu.
Igor Andrejev

Jelena Dementěvová zahájila loňskou sezonu dvěma tituly v řadě. Letos však společně s Igorem Andrejevem startuje na Hopman Cupu a vstup do tradiční soutěže smíšených dvojic jí vůbec nevyšel.

Duel se Sabinou Lisickou prohrála vcelku hladce 4-6 1-6 a Rusové tak s výběrem Německa prohrávali 0-1.

Osmadvacetiletou Dementěvovou srážel mizerný servis, ze kterého se dopustila deseti dvojchyb. "Nevím, prostě jsem nemohla chytit rytmus," litovala poražená hráčka.

Lisická si proti Rusce připsala první vítězství a z výhry se pochopitelně radovala. "Poslední týdny jsem tvrdě trénovala, a tak jsem moc šťastná, že jsem dnes vyhrála." Devatenáctiletá Němka si už plánuje své další cíle. "Chci dál stoupat žebříčkem. Loňský rok jsem odvedla skvělou práci a už se těším na nový rok."

Německý tým se tak dostal do nadějného vedení. Jenže pak nastoupil Philipp Kohlschreiber proti Igoru Andrejevovi, kterého nedokázal porazit ani jednou ze sedmi pokusů. Nepovedlo se mu to ani dnes a ruský tenista díky výhře 6-3 6-7 6-3 souboj vyrovnal.

"Nevím, asi mi vyhovuje jeho styl hry," uvažoval Andrejev nad dominantní vzájemnou bilancí. "Doufám, že to tak s Philippem bude pokračovat i nadále. Dnes to pro nás oba byl náročný zápas. Odehráli jsme skvělé výměny a já jsem opravdu šťastný za to, jak jsem do nové sezony vstoupil."

Ještě větší radost musel mít Andrejev po závěrečné čtyřhře, ve které společně s Dementěvovou dokázali po dramatickém průběhu porazit duo Lisická/Kohlschreiber 6-4 7-6. Tým Ruska si tak připsal první bod v boji o postup do finále.

Murray: Byl to dlouhý den
Stejný průběh měl i další souboj mezi Velkou Británií a Kazachstánem. O vítězství své země rozhodl čtvrtý tenista světa Andy Murray, který v úvodním utkání sezony nezaváhal.

Murray zahajoval minulé tři sezony na turnaji v Dauhá. Letošním brzkým příjezdem do Austrálie chce zvýšit své šance na grandslamovém Australian Open, na němž ještě nikdy nepřešel přes čtvrté kolo.

K prvnímu utkání na Hopman Cupu nastupoval za nepříznivého stavu, v úvodním duelu totiž mladičká Laura Robsonová podlehla ve třech setech Jaroslavě Švedovové. Favorizovaný Murray ovšem v souboji s Andrejem Golubjovem nepřipustil žádné překvapení a zvítězil hladce 6-2 6-2. Rozhodující smíšená čtyřhra se pak změnila v drama, v němž uspěli 12:10 v supertiebreaku Britové.

"Byl to dlouhý den, ale dobrý výsledek," uvedl Murray, největší hvězda letošního Hopman Cupu. "Hrál jsem dobře. Normálně mi trvá déle dostat se na začátku roku do hry, ale teď to bylo opravdu dobré," dodal finalista US Open 2008.

- HOPMAN CUP (Austrálie - Perth, tv. povrch) -
pondělní výsledky (04. 01. 2010)

Skupina B:
Rusko - Německo 2-1
Dementěvová - Lisická 4:6,1:6
Andrejev - Kohlschreiber 6:3, 6:7(2), 6:3
Dementěvová/Andrejev - Lisická/Kohlschreiber 6:4, 7:6(7)

Velká Británie - Kazachstán 2-1
Robsonová - Švedovová 6:4, 3:6, 0:6
A. Murray - Golubjev 6:2, 6:2
Robsonová, A. Murray - Švedovová, Golubjev 6:3, 5:7, 12:10.

Tabulka:
1. Rusko 1/0 2-1 1
2. Británie 1/0 2-1 1
3. Německo 0/1 1-2 0
4. Kazachstán 0/1 1-2 0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
Hm, docela neprijemne zklamani od Leny:/ Cekal jsem spis, ze slabsim clankem bude Igor a ona bude tim, kdo vyhraje vsechny singly...
Naproti tomu Murray s Laurou podle predpokladu rozhodli tesne ve ctyrhre.I kdyz teda hlavne diky Andymu, ktery zachranoval, co se dalo a musel se hodne otacet, protoze Laura postupne v obou zapasech na konci fyzicky uplne odesla.Paradoxne presto ty nejdulezitejsi mice uhrala ona, v prvnim setbol a na konci tie-breaku dulezite voleje.Pozitivem je, ze si spolu dobre rozumi a i pres jejich nulove zkusenosti z deblu, jim to dohromady vcelku pekne klapalo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist