Hopman Cup vyhrála poprvé Francie

4. 1. 2014, 23:50
Aktuality 6
Na 26. ročníku Hopman Cupu se z vítězství radují poprvé tenisté Francie. Jo-Wilfried Tsonga a Alizé Cornetová v dnešním finále porazili Poláky Agnieszku Radwaňskou a Grzegrote Panfila, když o jejich triumfu rozhodla závěrečná smíšená čtyřhra.
Alizé Cornetová a Jo-Wilfried Tsonga

Alize Cornetová a Jo-Wilfried Tsonga získali pro Francii premiérový triumf v Hopmanově poháru. Finálový duel s Polskem rozhodla za vyrovnaného stavu po dvouhrách až závěrečná smíšená čtyřhra, v níž Francouzi rozdrtili pár Agnieszka Radwaňská a Grzegorz Panfil 6-0 6-2.

Francouzi byli ve finále naposledy v roce 2012, kdy dvojice Marion Bartoliová a Richard Gasquet podlehla Petře Kvitové s Tomášem Berdychem. Tsonga se v Perthu představil i vloni, kdy s Mathilde Johanssonovou nepostoupili ze skupiny.

Právě světová desítka Tsonga poslal Francouze ve finále do vedení, i když musel s 288. hráčem světového žebříčku Panfilem nečekaně bojovat ve třech setech 6-3 3-6 6-3. O vyrovnání se pak v další třísetové bitvě postarala Radwaňská.

Zpočátku to přitom vypadalo, že to bude pro světovou pětku snadný duel. Polka vyhrála první set 6-3 a ve druhém vedla už 5-3, Cornetová se ale odmítla vzdát. Odvrátila mečbol a o chvíli později po sérii dlouhých výměn jí dokonce vyhrkly slzy poté, co nemohla popadnout dech.

Rozhodčí si ale nevšiml, že je Francouzka blízko kolapsu a potrestal ji za zdržování. "Snažila jsem se mu říct, aby mě netrestal. Nemohla jsem se nadechnout, bohužel si toho nevšiml. Pak jsem konečně chytla dech a mohla pokračovat," řekla po zápase Cornetová.

Druhý set dotáhla do vítězného tie-breaku, ve třetí sadě jí ale došly síly a za 153 minut prohrála 3-6 7-6 2-6. Do smíšené čtyřhry si Cornetová odpočinula a společně s Tsongou nedali polskému páru šanci.

Polsko hrálo ve finále poprvé v historii navzdory tomu, že místo zraněného Jerzyho Janowicze dostal v Perthu šanci hráč až třetí světové stovky Panfil. Ten překvapil především výhrou nad Kanaďanem Raonicem.

- HOPMAN CUP 2014 -
(Austrálie - Perth, tv. povrch)
sobotní výsledky (04. 01. 2014)
Francie - Polsko 2-1
Tsonga - Panfil 6-3 3-6 6-3
Cornetová - A. Radwaňská 3-6 7-6(7) 2-6
Tsonga/Cornetová - Panfil/A. Radwaňská 6-0 6-2

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2014/702/MDS.pdf

Tak to vypada, ze v Sydney se rysuji odvety za HC Aga vs. Genie a Petra vs. Alize. Snad v obou zapasech bude vitezka stejna jako v HC :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je aktualizovaný los včetně kvalifikantek a lucky losers...
http://www.apiainternational.com.au/wp-content/uploads/2014/01/MDS-3.pdf

Ale nějak tomu nerozumím. Julia Goerges skrečovala poslední zápas kvalifikace proti Bethanie a přesto má hrát jako lucky loser 1. kolo proti Caroline...
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimave. Ja ani nevim jak vybiraji LL? Podle zebricku?
Reagovat
Roger_Federer
losem
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to byla skoro tutovka, že se bude rozhodovat v mixu. Ale musím říct, že Alizé je fakt dobrá. Uhrála set proti Petře, set proti Agnieszce... Takže gratulace Francii k zaslouženému vítězství! A taky gratulace Polsku, protože jejich finálová účast byla poměrně překvapivá.
Reagovat
dadaft
jj, Alize vyletěla v 2008mém, ale v letech 09-11 jí to moc nešlo - teď to vypadá na třetí dobrý rok v řadě.
s Agou moc pěkný zápas, takový akční, holky si hodně zaběhaly.
gratulace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist