Houston čeká repríza loňského finále Mónaco - Isner. Letos o kolo dřív

13. 4. 2013, 12:40
Aktuality 32
ATP HOUSTON - Na antuce v Houstonu na sebe téměř přesně po roce narazí znovu Juan Mónaco a John Isner. Loni spolu hráli o titul, letos svedou souboj o finále. Ve druhém semifinále se střetne favorizovaný Nicolás Almagro s domácím outsiderem Rhynem Williamsem.
Juan Mónaco

Juan Mónaco letos na pěti turnajích nezdolal žádného soupeře, od loňského triumfu v Kuala Lumpuru vyhrál jen 2 zápasy z 11 (oba nad Dimitrovem). Letos mu tak radost dělal zatím jen Davis Cup, ve kterém přispěl třemi body k postupu své země do semifinále.

Tento týden však konečně zaznamenává také individuální úspěchy. Na antuce v Houstonu, kde obhajuje loňský titul, už zvládl dvakrát zvítězit a ve čtvrtfinále soupeře dokonce rozdrtil. Proti domácímu Robbymu Gineprimu nečelil jedinému brejkbolu a za pouhých 56 minut vyhrál 6-1 6-0.

"Od začátku jsem se cítil velmi dobře, skvěle jsem podával. Každý game jsem si věřil čím dál víc. Já jsem hrál opravdu velmi dobře, naopak Robby asi neměl dobrý den. Mám na tenhle kurt vážně skvělé vzpomínky," rozplýval se nad svým výkonem 18. hráč světa Mónaco.

V semifinále si devětadvacetiletý Argentinec zopakuje loňský finálový souboj s domácím Johnem Isnerem. Pátý nasazený Američan zvládl už druhý třísetový zápas, když ve čtvrtfinále zdolal v rychlém třísetovém duelu za 83 minut hry 6-3 3-6 6-3 i za pomoci 18 es přemožitele Tommyho Haase Litevce Ricardase Berankise.

"John je skvělý tenista. Budu muset hrát jako dnes, ne-li ještě lépe, abych ho zítra porazil. Musím se soustředit. Když dostanu nějakou šanci, nesmím chybovat. Musím být připravený," řekl Mónaco k semifinálové bitvě.

Roli favorita při svém debutu na turnaji zatím splňuje Nicolás Almagro. Nejvýše nasazený Španěl ve čtvrtfinále porazil dvakrát 6-4 Itala Paola Lorenziho a ještě dvě výhry ho dělí od celkově 13. titulu. Všechny předchozí získal na antuce.

O finále si zahraje s domácím Rhynem Williamsem, který se do svého prvního semifinále na okruhu ATP prodral přes Španěla Rubena Ramireze-Hidalga. I když jednadvacetiletý Američan po první vyhrané sadě v tie-breaku prohrával v dalších dvou setech 1-6 a 0-3, vývoj ještě otočil a zvítězil 7-6 1-6 6-4.

"První set byl fyzicky velmi náročný. Naštěstí jsem v druhé polovině třetího setu chytil druhý dech. Neustále jsem bojoval a vyplatilo se to," radoval se Williams ze svého prvního semifinále.

Bratři Brynovi vyhrál už 800 zápasů
Američtí deblisté Bob a Mike Bryanové vyhráli společně 800. zápas v kariéře. Jubileum oslavili na tenisovém turnaji v Houstonu, kde v semifinále zdolali švédsko-kanadskou dvojici Johan Brunström a Jesse Levine 6-3 6-4.

"Je to prima pocit. Vyhrávání nikdy neomrzí," uvedl Mike Bryan, který má na kontě o 14 vyhraných deblových zápasů na ATP Tour více než jeho dvojče. V Texasu mohou světové deblové jedničky získat už pátý titul, o který budou hrát s britsko-australským párem Jamie Murray a John Peers. "Bylo by hezké tu zvednout trofej znovu nad hlavu," dodal Mike.

Hranici 800 vyhraných zápasů dosud ve čtyřhře překonal pouze Kanaďan Daniel Nestor. Dvojčata Bryanova už sedm sezon po sobě a celkem osmkrát vyhrála během jednoho roku minimálně 60 zápasů. V roce 2007 měla bilanci dokonce 77 výher a pouhých 9 porážek.

- ATP 250 HOUSTON -
(USA / Texas, antuka, 455.775 dolarů)
páteční výsledky (12. 04. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Almagro (1-Šp.) - Lorenzi (7-It.) 6-4 6-4
Mónaco (3-Arg.) - Ginepri (USA) 6-1 6-0
Isner (5-USA) - Berankis (Lit.) 6-3 3-6 6-3
Williams (USA) - Ramirez-Hidalgo (šp.) 7-6(1) 1-6 6-4

Semifinálové dvojice: Almagro - Williams, Mónaco - Isner.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
se zatim nemuze trefit ani do servisu.. :-(
Reagovat
gigin
však Dlúhý Janek není jen o servisu.. zaradí si jinak...
Reagovat
smazaný uživatel
netrefuje ani kurt.. :-(

Setri se na Mrhace! ;-)
Reagovat
gigin
Fučí tam? Nebo není v pořádku? Nebo, co se děje? Nesleduju...
Jo, na ten souboj se těším... Rád proti tobě bojuju :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
To bude vlastně souboj hráčů jediného úderu co?
Reagovat
smazaný uživatel
snad ani ne, slunicko mu vadi a je nejak cely rozhozeny. Dzjooo, proti pinkacum se totiz hraje blbe.. ;-) a v nepohode jeste hur. Zkousi ted sit, co taky jinyho..
Reagovat
gigin
Jj :DDD To bude přesně ono, Mute :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
jezis, kam cert nemuze, tam nastrci Mutadema.. :-) Pardooon, divam se na Johna, tak mi to nepasuje tady..
Reagovat
gigin
To víš, pinkálisti, odpinkávači vládnou světem... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz tomu rikas svet.. ;-) Konecne brejk!
Reagovat
smazaný uživatel
Pinkač = hráč, který umí hrát mezihru...fuj:-)))
Takže Isner už má čárku...a Monaco už dokonce tři pořádné čáry:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, pinkac = hrac s nezazivnou mezihrou. Carky zatim sedej.. :-)
Reagovat
Fandina
Vychází mi, že Monaco je větší pinkač ...
Reagovat
gigin
Co jsem říkal?!! Zaradil si ;))) Gratulka! Tak see you at MC!! Moc se na vás těším.. pa :-*
Reagovat
smazaný uživatel
parada, carka sem, carka tam, neni ale nad to, umet si dojit pro volej.. ;-) Diky, giginku, taky se tesim na MC - i kdyz, neni to prilis silne slovo? ;-)))
Reagovat
gigin
Silné slova na tp jsou IN... dobrou ;))
Reagovat
smazaný uživatel
nemusim mit vsechno. Dobrou! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pinkálisti vpřed!
Reagovat
gigin
http://www.monte-carlorolexmasters.com/Scores/Draws.aspx

Ernie x Izzy :DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Izzy letí hned v 1. kole, protože pokud bude hrát do neděle v Houstonu, tak těžko bude v úterý natolik fit, aby dokázal po přeletu do EVropy vyhrát.

Ale jinak los zajímavý, Adny může skončit už v 3. kole s Wawirnkou nebo QF s Tsongou/Almagrem. Osobně jsem hodně zvědavý na to, jestli na antuce trošku ukžáe zlepšení nebo ne. Štve mě 2. kolo Del Potro-Tomic, za to Grigor by mohl potrápit Tipsu alespoň. Berdych by mohl obhájit SF.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm Nadal je tam asi fakt hodně oblíbenej. Krásně vymetená cestička až do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on by tam došel asi tak jako tak, ale do toho SF to má fakt jak podnose nachystané, tam by mu Andy)Tsonga/Almagro mohli trošičku ubrat sil, ale nemyslím, že by jej porazili.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak klidně mohl mít ve ČF Del Potra a v SF Djokoviče. Místo toho má Tipsareviče a Murrayho..

Jinak toho Wáwry se dost bojím. To bude hodně těžký. A možná i s Haasem budou problémy. On tu byl loni ve ČF.
Reagovat
smazaný uživatel
Co děláte, Rafu může klepnout hned zkraje Verdasco:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Haase je celkem mimo, i na AO byl nějak mimo, tak to nebude problém. Tak jasněže mohl, ale to by nebyl Rafa ne?

Sonja: Jedině na šmoulí antuce :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jako hned bych brala tu Rafovo čtvrtku místo té Noleho...:-))
Ale stát se může všechno, uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
ve třetím kole se teoreticky můžou utkat Radek s Tomem..
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, ale asi jen teoreticky...že by Radek porazil jednoho z dvojice antukářů Seppi/Fognini, to si moc neumim představit:-)
Reagovat
tommr
kdyby byl Radek stoprocentně fit tak by oba Italy v pohodě porazil. V tom stavu v jakým se předved proti Kazachstánu ale proti nim nejspíš nemá šanci. Je to docela škoda, protože to je možná jedna z posledních příležitostí vidět zápas Tomáše s Radkem na velkým turnaji. Zápas Tomáše s Fogninim by ale moh bejt taky zajímavej ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Parády Izzy, jen tak dále :-)

Jinak menší OT: Tsonga je dalším top hráčem, který bude hrát v Queensu, kromě Murrayho, Berdycha a Del Potra. Takže se bude na co dívat, slibuje to super podívanou, Tsonga se vyjádřil i k Andymu.

"It's great what he has achieved and he deserves it, but to play against him is a nightmare!" said Tsonga.

"You feel like the ball is coming back all the time. When I play against him I know I am the outsider, and I will always respect him."

Tak třeba si dají opáčko finále z roku 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
To bych rozhodně bral. To byl super zápas. Stejně jako loni ve Wimbledonu. Jen aby tam nedopadli jako minulý rok, kdy Andy prohrál s Mahutem a Tsonga s Dodigem. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, ale Andymu to loni pomohlo aspoň. Po tom zranění zad z antukové sezony se dal dokupy, potrnénoval na trávě a pak hrál výborně.

Ten zápas byl super, ty Tsongovy rybičky byly super, Andymu trvalo dlouho, než se do toho dostal. I proto, že tam tráva je podle mě rychlejší než ve Wimbledonu, zvlášť ke konci turnaje, kdy spolu hráli loni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist