Houston: Ve čtvrtfinále dohrál obhájce Hewitt i jednička Gonzalez

10. 4. 2010, 13:55
Aktuality 0
ATP HOUSTON - Už čtvrtfinále na antuce v Houstonu se stalo nepřekonatelným pro obhájce titulu Lleytona Hewitta a nejvýše nasazeného Fernanda Gonzaleze. Oba nestačili na soupeře z Argentiny - Juana Ignacia Chelu a Horacia Zeballose.
Fernando Gonzalez

Čtvrtý nasazený Lleyton Hewitt byl v duelu s Juanem Ignaciem Chelou rád, že z kurtu neodešel s kanárem. První set prohrál 4-6 a ve druhém argentinský soupeř podával za stavu 5-0 na postup. Australan se sice dvěma brejky vrátil, v deváté hře však znovu ztratil svůj servis a nečekaně prohrál.

Devětadvacetiletý Hewitt v Texasu obhajoval loňský triumf po téměř třech měsících bez tenisu. Od lednové operace kyčle se poprvé přdstavil až v Houstonu, kde měl problémy už v předchozím duelu s Indem Devvarmanem.

82. hráč světa Chela se do semifinále prodral po více než dvou letech a čeká ho souboj s krajanem Horaciem Zeballosem.

O šest let mladší Argentinec se v Houstonu postaral o největší překvapení, když dvakrát 6-4 porazil nasazenou jedničku Fernanda Gonzaleze z Chile.

"Zeballos hrál dobře, naopak já svůj nejlepší tenis zdaleka nepředvedl," uznal Gonzalez. 

Už nyní je jisté, že finále bude argentinsko-americké. Druhou semifinálovou dvojici totiž vytvořili domácí Odesnik s Querreym.

'Rychle získat titul, dokud to ještě jde', jakoby se honilo v hlavě Waynu Odesnikovi, který čeká na trest za nepovolené držení růstových hormonů. Čtyřiadvacetiletý Američan potřetí v kariéře postoupil do semifinále a opět to dokázal na antuce v Houstonu. Nepříjemná událost a zoba soupeřů ho nijak nepoznamenala a dosud ještě neztratil set. V pátek vyhrál 6-4 6-1 nad Belgičanem Xavierem Malissem.

Odesnik, kterému může ITF pozastavit činnost až na dva roky, si o zopakování loňského finále zahraje s jediným nasazeným semifinalistou Samem Querreym, který ve třech setech porazil Chilana Nicolase Massua.

Dvaadvacetiletý Querrey, který do semifinále antukového turnaje postoupil poprvé, je pro Odesnikovo potrestání. "Odmítám prohrát s tímto hráčem," vzkázal Querrey. "Uvidíme, co se stane," odvětil Odesnik.

- ATP 250 HOUSTON (USA - Texas, antuka, 442.500 dolarů) -
páteční výsledky (09. 04. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Zeballos (6-Arg.) - Gonzalez (1-Chile) 6-4 6-4
Querrey (3-USA) - Massu (Chile) 6-3 3-6 6-4
Chela (Arg.) - Hewitt (4-Austr.) 6-4 6-3
Odesnik (USA) - Malisse (Belg.) 6-4 6-1

Semifinálové dvojice: Zeballos - Chela, Querrey - Odesnik.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist