Hradecká letošní maximum nepřekonala, prohrála s Ósakaovou

12. 10. 2016, 07:17
Aktuality 10
WTA TIANJIN - Lucie Hradecká si dnes po čtvrt roce a popáté v sezoně zahrála ve druhém kole, ale ani v čínském Tianjinu se dál nedostala. V boji o čtvrtfinále jednatřicetiletá Češka podlehla o dvanáct let mladší Japonce Naomi Ósakaové.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká v Tianjinu prošla bez ztráty setu dvoukolovou kvalifikací a v prvním kole si poradila 2-0 na sety i s krajankou Andreou Hlaváčkovou. Dnes si tak poprvé od července a teprve popáté v sezoně zahrála ve druhém kole turnaje WTA ve dvouhře, své letošní maximum však nepřekonala. 

Jednatřicetiletá Češka v Číně nestačila na vycházející hvězdu ze země vycházejícího slunce Naomi Ósakaovou. Devatenáctileté Japonce, jež je nejmladší hráčkou v Top 50 a druhou nejmladší členkou Top 100, podlehla 2-6 6-7.

Aktuálně až 193. hráčka světa Hradecká se v prvním setu nedostala k jedinému brejkbolu a dvakrát přišla o svůj servis. V druhé sadě nepotvrdila brejk hned z první hry a i když si už žádný další brejkbol nevypracovala, dostala Ósakaovou do tie-breaku. V něm zkušenější Češka vedla 3-1, ale pak ztratila šest ze sedmi výměn a turnaj pro ni skončil.

Letos je před Hradeckou už jen start na Turnaji mistryň ve čtyřhře, na kterém se za necelé dva týdny představí po boku Andrey Hlaváčkové. Teoreticky by dnes mohla být nominována i na finále Fed Cupu proti Francii a představit by se mohla i na nějakém turnaji ITF.

Ósakaová, která si nedávno zahrála finále v Tokiu, se ve čtvrtfinále poprvé utká s druhou nasazenou Ruskou Světlanou Kuzněcovovou, jež si ve dvou setech poradila s Donnou Vekičovou.

Agnieszka Radwaňská potvrdila roli favoritky a Tatjanu Mariaovou smetla 6-1 6-2. Ve druhém kole čeká nasazenou jedničku Jevgenija Rodinová. S Ruskou si Radwaňská zahrála jen jednou před jedenácti lety na turnaji ITF.

Dál jde i loňská finalistka Danka Koviničová, která otočila duel s Američankou Shelby Rogersovou a zvítězila 2-6 6-1 6-2. Ve čtvrtfinále vyzve Arruabarrenovou, nebo Puigovou.

• WTA INTERNATIONAL TIANJIN •
Čína, tv. povrch, 500.000 dolarů
středeční výsledky (12. 10. 2016)
Dvouhra - 2. kolo
Ósakaová (Jap.) - Hradecká (ČR) 6-2 7-6(4)
Xin-Yun Han (Čína) - Yafan Wang (Čína) 7-5 6-3
Koviničová (Č. Hora) - Rogersová (USA) 2-6 6-1 6-2
Kuzněcovová (2-Rus.) - Vekičová (Chorv.) 7-5 6-4
Dvouhra - 1. kolo
A. Radwaňská (1-Pol.) - Mariaová (Něm.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

10
Přidat komentář
George_Renel
http://sport.idnes.cz/nominace-ceskych-tenistek-na-finale-fed-cupu-fzx-/tenis.aspx?c=A161012_105004_tenis_par
Reagovat
Fandina
Koukám, že Pála hodně věří Hrádě.
Reagovat
themimone
Lucka o to požádala nebýt v nominaci
Reagovat
Fandina
Aha.
Reagovat
EllNino
:-( :-(
Reagovat
Hector21
hezky Světlíku, ale čekal jsem to jednoznačnější :(

s Osakou to bude boj...
Reagovat
Fandina
Co se dá dělat. Osaka jede. Tak alespoň, že se Hráďa trochu díky kvaldě a prvnímu kolu posunula vpřed a škoda, že musela porazit Andrejku. Obě by potřebovaly trochu bodů výhru v singlu, když už spolu na tomhle turnaji nehrály debla a měly čas.
Reagovat
VlS
Andy už oznámila konec singlový kariéry, takže u ní to zas tak důležitý asi není.
Reagovat
Fandina
Tak to jsem nevěděla. Takže je možné, že Hráďa bude následovat.
Reagovat
Fandina
I když na druhé straně. Pokud Hráďa má alespoň na kvaldu na AO, tak proč to nehrát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist