Hradecká na druhý titul z mixu nedosáhla. Ve finále vyhrál pár Matteková/Bryan

4. 6. 2015, 22:53
Aktuality 2
FRENCH OPEN - Lucie Hradecká podruhé v kariéře smíšenou čtyřhru na Roland Garros nevyhrála. V dnešním finále s Polákem Marcinem Matkowským podlehli 6-7 1-6 druhé nasazené dvojice Bethanie Matteková-Sandsová a Mike Bryan.
Bethanie Matteková a Mike Bryan

Třicetiletá Lucie Hradecká vyhrála na Roland Garros smíšenou čtyřhru předloni s Františkem Čermákem a ani letos nebyla bez šance. Její parťák Marcin Matkowski podával na zisk prvního setu, ale za stavu 5-3 nevyužili ani jeden ze dvou setbolů. 

"První set jsme měli vyhrát, to mě mrzí. Asi by se to do vývoje zápasu jinak odrazilo, ale to je kdyby," řekla Hradecká. Sadu ztratili ve zkrácené hře a ve druhém setu už nestačili. 

Třicetiletá Matteková-Sandsová získala svůj třetí grandslamový titul, z toho druhý ve smíšené čtyřhře. Poprvé triumfovala před třemi lety na Australian Open s Rumunem Tecauem. Sedmatřicetiletý Bryan v mixu vybojoval čtvrtý titul. Dalších 16 grandslamových trofejí získal s bratrem Bobem ve čtyřhře mužů.

Hradecká původně plánovala, že by hrála smíšenou čtyřhru s Čermákem, ale společně se do soutěže nedostali. Pak oslovila Inda Rohana Bopannu, Rumuna Florina Mergeu i Brazilce Marcela Mela. "Ten nevěděl, jestli bude mixa hrát a pak se ozval Marcin. Hráli jsme spolu poprvé a hned finále," řekla Hradecká. 

Český tenis bude mít na pařížské antuce ještě dvě šance na titul mezi dospělými. O ten nejcennější bude v sobotu bojovat Lucie Šafářová ve finále dvouhry žen proti světové jedničce Sereně Williamsové z USA. I Hradecká ještě může uspět. V ženské čtyřhře bude hrát s Andreou Hlaváčkovou, s kterou už French Open vyhrály v roce 2011, v pátečním semifinále proti Šafářové a Mattekové-Sandsové.

"Bethanii jsem si v mixu před deblem trošičku oťukla," řekla Hradecká a k semifinále proti Šafářové dodala: "Bude to o to těžší, ale všechny chceme do finále a musí jít stranou, že se známe a kamarádíme se. My favoritky nejsme, ale chceme tady znovu do finále. S Andy do toho půjdeme každý míč naplno," uvedla Hradecká.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
patriks
Pokud někdo nikdy neviděl, jak vypadají 2 hráči v křeči, tak ať si pustí záznam tohoto finále. Lucie Hradecká a Matkowski v prvním setu zcela jasně Beth a Mika přehrávali, když však nedopodávali na vítězství v prvním setu tak křeč začala postupně nastupovat a vyvrcholila ve 2. setu, kdy ani jeden z nich se nebyl schopen trefit do kurtu a to ani z kříže. Vypadali tam opravdu jako kompars.
Reagovat
Jimbo
Plný souhlas. Hlavinky oběma, zejména pánovi totálně odešly.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist