Hradecká nečelila jedinému brejkbolu, Petrovová senzačně končí

20. 2. 2012, 20:27
Aktuality 1
WTA MEMPHIS - Lucie Hradecká vstoupila do halového turnaje v Memphisu suverénním výkonem. Třetí nasazená Češka, jež obhajuje loňské semifinále, smetla 6-3 6-1 Gruzínku Tatišviliovou a zahraje si o druhé letošní čtvrtfinále. Překvapivě už dohrála nejvýše nasazená Ruska Petrovová, jež nestačila na Italku Giorgiovou.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká před 14 dny nezopakovala titul na podniku ITF v Midlandu, kde jako nejvýše nasazená vypadla ve čtvrtfinále. Nyní už na okruhu WTA obhajuje loňské semifinále v Memphisu a nasazená trojka z Česka do turnaje vstoupila suverénní výhrou.

58. hráčka světa v duelu s Gruzínkou Annou Tatišviliovou, jež je v žebříčku o 17 míst za českou tenistkou, nasázela 10 es, nečelila jedinému brejkbolu a za pouhých 52 minut zvítězila snadno 6-3 6-1.

O druhé letošní čtvrtfinále si šestadvacetiletá rodačka z Prahy zahraje v prvním vzájemném souboji s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou, jež odvrátila dva mečboly a otočila zápas s domácí Alexou Glatchovou.

V Tennessee se představí také Andrea Hlaváčková, kterou 1. kolo proti turnajové pětce Pauline Parmentierové z Francie čeká až v úterý.

Obě české zástupkyně už spolu vstoupily i do soutěže deblistek a na úvod hladce zvítězily.

Petrovová senzačně končí
O senzaci se v Memphisu postarala dvacetiletá italská kvalifikantka Camila Giorgiová. Ve svém teprve druhém startu v hlavní soutěži turnaje WTA vyřadila nejvýše nasazenou Naďu Petrovovou, kterou porazila hladce 6-4 6-2 a připsala si premiérové vítězství.

"Dnes večer mi vše vycházelo. Můj servis byl konzistentní a myslím, že jsem hrála opravdu dobře a soustředila jsem se na zápas. Doufám, že to tak půjde dál," řekla překvapivá vítězka Giorgiová.

V jedenáctileté histori soutěže se stalo už popáté, že nejvýše nasazená hráčka vypadla hned v 1. kole. "Ona (Giorgiová) mě vůbec nenechala se dostat do tempa. Hrála velmi agresivně. Je jasné, že chtěla hrát krátké výměny, takže bylo těžké se do zápasu dostat. Hrála opravdu dobrý tenis a já jen doufala, že jí tak nemůže hrát celý zápas, ale bohužel jí to vydrželo až do konce," komentovala Petrovová, jež letos prohrála třetí ze čtyř zápasů. 

Už včera vypadla obhájkyně titulu Magdaléna Rybáriková a dnes se se soutěží rozloučila také šestá nasazená Elena Baltachaová. Britská tenistka sice Michaellu Krajicekovou porazila nedávno v zápase Fed Cupu, na okruhu WTA se však z hladké výhry 6-2 6-1 radovala tenistka z Nizozemska. Krajiceková si o čtvrtfinále zahraje s Běloruskou Govorcovovou.

- WTA INTERNATIONAL MEMPHIS -
(USA / Tennessee, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
pondělní výsledky (20. 02. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Hradecká (3-ČR) - Tatišviliová (Gruz.) 6-3 6-1
Giorgiová (It.) - Petrovová (1-Rus.) 6-4 6-2
Krajiceková (Niz.) - Baltachaová (6-Brit.) 6-2 6-1
Curenková (Ukr.) - Glatchová (USA) 2-6 7-6(5) 6-2
Duševinová (Rus.) - Keysová (USA) 6-2 7-5
Arvidssonová (Švéd.) - Watsonová (Brit.) 6-2 6-3
Lepchenková - Davisová (obě USA) 7-5 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (1-ČR)
- Pavlovicová/Rodinová (Fr./Rus.) 6-0 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lucka tento turnaj vyhraje,bude to její první úspěch na okruhu WTA.Má vydlážděnou cestičku,páč na všechny hráčky,co tam jsou,umí zahrát.Takže sázkaři-zbystřete!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist