Hradecká nedala šanci Peerové, Zakopalová promrhala mečboly

29. 4. 2009, 14:37
Aktuality 0
WTA FES - Devět měsíců čekala Lucie Hradecká na vítězný zápas na okruhu WTA, v marockém Fezu si ale připsala už druhé vítězství v řadě, když dnes porazila i Izraelku Peerovou. Tři mečboly měla proti nejvýše nasazené Medinaové Klára Zakopalová, naknec však favorizované Španělce podlehla.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká naposledy postoupila z úvodního kola loni v Bad Gasteinu, kde nakonec dokázala dojít až do finále. V duelu o titul tehdy podlehla Pauline Parmentierové.

V marockém Fezu si podruhé v kariéře zahraje ve čtvrtfinále, když po výhře nad domácí Lalamiovou dnes smetla bývalou světovou patnáctku Šahar Peerovou.

Třiadvacetileté Češce se v prvním setu podařilo urvat o jedno soupeřčino podání více a vyhrála 6-4. Doslova maratonský game tenistky předvedly hned v úvodu druhé sady. Hradecká až po celkově 28 výměnách proměnila pátý brejkbol a sokyni definitivně zlomila. Za stavu 5-0 sice při svém servisu utkání ukončit nedokázala, Izraelku, která v pátek oslaví dvaadvácáté narozeniny, však i přesto porazila hladce ve dvou setech.

Hradecká, jež se pohybuje na chvostu první světové stovky, narazí v dalším zápase na přijatelnou soupeřku. Tou se stala Maďarka Melinda Czinková, když nečekaně vyřadila sedmnáctiletou Rusku Anastasii Pavljučenkovovou.

Blízko nečekané výhře byla Klára Zakopalová, když v duelu s favorizovanou Medinaovou vyhrála první set 6-1. V druhém pak sice prohrávala už 1-5, ale pěti gamy za sebou skóre otočila. Za stavu 6-5 měla tři mečboly, ani jeden však nedokázala využít. Třetí set už byl záležitostí Medinaové.

Jediný míček od postupu dnes byla také Britka Anne Keothavongová. Slibně rozehraný zápas se Španělkou Dominguezvou ale nakonec ztratila.

- WTA INTERNATIONAL FES (Maroko, antuka, 220.000 dolarů) -
středeční výsledky (29. 04. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Hradecká (ČR) - Peerová (Izr.) 6-4 6-1
Medinaová (1-Šp.) - Zakopalová (ČR) 1-6 7-6(1) 6-3 
Klejbanovová (2-Rus.) - Grothová (SR) 6-4 6-1
Czinková (Maď.) - Pavljučenkovová (3-Rus.) 7-6(1) 3-6 6-3
Makarovová (6-Rus.) - Morigamiová (Jap.) 6-0 6-1
Hercogová (Slovi.) - Vinciová (It.) 6-2 6-4
Domínguezová (Šp.) - Keothavongová (Brit.) 4-6 7-5 6-3
Domachowská (Pol.) - Fernandezová-Bruguesová (Šp.) 6-4 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Aniová/Vinciová (Est./It.) - Cetkovská/Hradecká (3-ČR) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist