Hradecká? Postrach kvalifikací, prošla pátou v řadě. Záhlavová končí

1. 3. 2011, 09:04
Aktuality 7
WTA MONTERREY - Lucie Hradecká v kvalifikacích na turnaje WTA už patnáct zápasů v řadě nenašla přemožitelku. Pátým sítem bez porážky prošla v mexickém Monterrey, kde naopak české fanoušky nepotěšila Sandra Záhlavová. V prvním kole totiž uhrála pouhé čtyři hry proti Maďarce Arnové.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká je kvalifikacích pro své soupeřky postrachem. I když česká tenistka až donedávna čekala v hlavní soutěži dlouhých sedm měsíců na výhru, v kvalifikacích zůstává zhruba stejnou dobu neporažená. Naposledy prohrála loni v Cincinnati s Japonkou Moritaovou.

V žádném z dalších pěti sít, kterým propadnou po třech kolech většinou jen čtyři nejlepší hráčky, nezůstala. Naposledy uspěla v mexickém Monterrey, kde po dvou třísetových výhrách smetla 6-3 6-1 Američanku Hamptonovou. 

Ovšem po úspěšných kvalifikacích se pětadvacetileté rodačce z Prahy následně nedaří v hlavní soutěži. Během své kariéry se mezi elitu jako kvalifikantka dostala celkem osmkrát, přes první kolo však přešla jen ve dvou případech. Navíc dvakrát startovala jako lucky loser, rovněž však vypadla v úvodním kole.

Letos po zdařilé kvalifikaci prohrála v prvním kole v Sydney i v Brisbane, stejně tak na Australian Open, kde byla nasazena přímo do hlavní soutěže. Pak ale vyhrála turnaj ITF v Midlandu a na podniku WTA v Memphisu došla až do semifinále. Potvrdit formu a vylepšit mizernou bilanci po úspěšných kvalifikacích může na tvrdém povrchu v Mexiku, kde ji na úvod čeká krajanka Zuzana Ondrášková. 

Z celkem sedmi Češek, které si v hlavním turnaji figurují, už do hry zasáhla Sandra Záhlavová. Poté, co na Australian Open odehrála vyrovnanou bitvus Venus Williamsovou, se však plzeňské rodačce nedaří. V Montterey prohrála hladce 0-6 4-6 s Maďarkou Gretou Arnovou, jež letos triumfovala v Aucklandu, a bez zisku jediného setu prohrála třetí zápas v řadě. 

O postup do druhého kola budou usilovat ještě sedmá nasazená Iveta Benešová, Barbora Záhlavová-Strýcová, Renata Voráčová a Andrea Hlaváčková.

Jako na smilování čeká na antukové turnaje Aravane Rezaiová. Loni pokukovala po první světové desítce, ale poté, co v červenci vyhrála v Bastadu a v Palermu prohrála ve čtvrtfinále, se jí na rychlém povrchu přestalo dařit. Z dvanácti turnajů, do ichž zasáhla, jen pětkrát postoupila do druhého kola. Naposledy selhala v premiérovém zápase na územ Mexika, kde coby nasazená trojka uhrála pouhé tři gamy s Ruskou Allou Kudrjavcevovou. Během 50 minut spáchala devět dvojchyb. 

"Aravene dnes nehrála svůj nejlepší tenis, ale se sebou musím být spokojená. Je to hezký pocit vyhrát takový zápas, letos je to pro mě první překvapivý postup. Je to jen první kolo, ale doufám, že mi výhra pomůže do dalších zápasů," řekla třidvacetiletá Kudrjavcevová, která si loni na podzim zahrála finále v Guangzhou a následně získala premiérový titul v Taškentu. Od té doby však vyhrála teprve druhé z devíti utkání. V dalším kole se utká s Voráčovou, nebo Govorcovovou.

Za obhájením titulu ve čtyřhře úspěšně vykročily Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová. Ve čtvrtfinále by mohly narazit na krajanky Cetkovskou a Voráčovou.

- WTA INTERNATIONAL MONTERREY (Mexiko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky (28. 02. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Arnová (Maď.) - Záhlavová (ČR) 6-0 6-4
Kudrjavcevová (Rus.) - Rezaiová (3-Fr.) 6-2 6-1
Hercogová (8-Slovin.) - Kerberová (Něm.) 6-3 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (1-ČR) - Kondratěvová/Lefevrová (Rus./Fr.) 6-3 7-5
Birnerová/Larssonová (ČR/Švéd.) - Senogluová/Wöhrová (Tur./Něm.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jo díky,myslel jsem Lucku,Ondrášková a Voráčová jsou zoufalky,nedá se na ten jejich tenis koukat.
Reagovat
smazaný uživatel
dá se to někde na netu sledovat live?
Reagovat
smazaný uživatel
To je otázka vkusu,být č.87 ve světovém tenise asi není zoufalství, co by zato jiní dali!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, není to samozřejmě "Montterey", jak to tady ustavičně píšete, ale Monterrey. :-)

Hradecká má zatím letos slušnou formu, škoda, že v Memphisu neporazila Rybáriková, aspoň bychom pak nemuseli protrpět debatu o tom, zda je Magda budoucí "hráčkou Top 30". :-((
Reagovat
LubosZabloudil
Díky za upozornenění
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se ta holka líbí jak neskutečně bojuje a dře.Ve srovnání např. s Voráčovou,nebo včerejší hrou Záhlavové.Mám v živé paměti jak obrečela vypadnutí v Austrálii,u ostatních mám pocit,že jim stačí to co předvedou a nějak nemají snahu více bojovat.Klárce držím palce a i když bude unavená věřím že Zuzku v prvním kole smete.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš asi Lucce (Hradecké), ne? Ondrášková letos hraje naprostou tužku, byl bych hodně překvapenej, kdyby Lucii porazila.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist