Hradecká potřetí v řadě prohrála, Klejbanovová slaví vítězný návrat

21. 3. 2012, 07:56
Aktuality 2
WTA MIAMI - Lucii Hradecké se dva prestižní turnaje ve Spojených státech nepovedly. V Miami končí stejně jako před 14 dny v Indian Wells už v 1. kole a společně s krajankou Hlaváčkovou se tak může plně soustředit na debla. Úspěšně se na kurty vrátila Ruska Alisa Klejbanovová, jež v uplynulých měsících přemohla rakovinu.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká poslední dva zápasy prohrála po neproměnění mečbolů: v Memphisu ve druhém kole nedorazila Curenkovou a v úvodu turnaje v Indian Wells k postupu nedotáhla zápas proti Beguové.

Již třetí porážku v řadě utrpěla na dalším podniku WTA Premier Mandatory v Miami, kde loni postoupila z kvalifikace do 2. kola a potrápila v něm Azarenkovou. Letos se však se soutěží loučí už po svém úvodním vystoupení a postupu se v něm ani zdaleka nepřiblížila.

Česká tenistka ani v druhém letošním souboji s Číňankou Jie Zheng neuhrála set. V tom prvním na Floridě uhrála jen čtyři fiftýny na returnu, ve druhém se pak sice ujala vedení 2-0, do konce zápasu ale už jen jednou udržela své podání a i vinou 9 dvojchyb prohrála hladce 1-6 4-6.

Šestadvacetiletá Hradecká, čerstvá deblová světová desítka, však ještě ze slunné Floridy odcestovat nemusí. S Andreou Hlaváčkovou, jež neuspěla v kvalifikaci, bude jednou z favoritek soutěže ve čtyřhře. Česká dvojice letos po svém boku prohrála zatím jen dvě utkání ze 17.

Po téměř roce se na kurty vrací bývalá dvacátá tenistka světa Alisa Klejbanovová. Vítězka dvou turnajů WTA totiž loni v červenci v den 22. narozenin oznámila, že má zhoubný nádor lymfatických uzlin. Z rakoviny se ale úspěšně vyléčila a na turnaji v Miami dostala divokou kartu.

Začátek nové kariéry si chce především užít, nicméně věří i v dobré výsledky. A ten přišel hned v prvním zápase od loňského května, když na Floridě otočila souboj s Johannou Larssonovou. Švédku porazila 2-6 6-3 6-2 a zajistila si zápas 2. kola proti krajance Kirilenkové.

Aktuálně 248. hráčka v žebříčku Klejbanovová nehrála v prvním setu dobře, ale od druhého se zlepšila a 64. hráčku světa Larssonovou donutila házet raketou. "Nevěděla jsem, co mám od zápasu čekat a je dobře, že jsem si zahrála tři sety. Byl to dobrý test," komentovala Klejbanovová.

"Jsem z výhry šťastná, ale určitě bych se nezbláznila, kdybych prohrála. Užívala jsem si to a především ty tenisové emoce mi chyběly," řekla Klejbanovová. "Je to normální první kolo, ale někde uvnitř se cítím velmi příjemně," uvedla.

Dvaadvacetiletá tenistka, vítězka dvou turnajů WTA, léčila od loňského května zhoubný nádor lymfatických uzlin. Až do prosince podstupovala chemoterapii v Římě, kde žije se svým přítelem italským volejbalistou Giacomem Rigonim.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
úterní výsledky (20. 03. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Jie Zheng (Čína) - Hradecká (ČR) 6-1 6-4
Klejbanovová (Rus.) - Larssonová (Švéd.) 2-6 6-3 6-2
Watsonová (Brit.) - Cirsteaová (Rum.) 6-3 3-6 7-6(4)
Pironkovová (Bulh.) - Martičová (Chorv.) 6-3 6-2
Shuai Zhang (Čína) - Baltachaová (Brit.) 6-7(5) 6-3 6-2
Erakovicová (N. Zél.) - Johanssonová (Fr.) 4-6 6-4 6-4
Makarovová (Rus.) - Dokicová (Austr.) 6-1 7-5
Barthelová (Něm.) - Arnová (Maď.) 6-1 6-0
Domínguezová (Šp.) - Jovanovská (Srb.) 6-3 6-3
Tatišviliová (Gruz.) - Paszeková (Rak.) 6-4 4-3 skreč P.
Halepová (Rum.) - Suárezová (Šp.) 6-7(5) 6-3 6-3
Scheepersová (JAR) - Beguová (Rum.) 3-6 6-3 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gratulace Alise, tomu říkám comeback! :) Jinak mi ale včerejší výsledky moc velkou radost neudělaly, protože vypadla spousta hráček, kterým jsem přál. V kvalifikaci prohrály Laura, Nasťa, Arantxa a Sania. V 1. kole skončily Bojana a Sorana. Na druhou stranu, postoupila Heather a jsem rád, že aspoň Simona to vybojovala... Už aby začaly hrát moje favoritky. :)
Reagovat
misoSK
Predovsetkym obrovska gratulacia Alise, ale co dodat k Sorane? To bolo priam neuveritelne ako dokazala stratit vyhraty zapas, hracka s obrovskym potencialom, ktory vsak nie je schopna naplnit(zatial)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist