Hradecká s Hlaváčkovou vyhrály čtyřhru na ITF v Poitiers

26. 10. 2014, 15:44
Aktuality 20
Spojení tenistek Lucie Hradecké s Andreou Hlaváčkovou znovu funguje. Stříbrné medailistky z londýnské olympiády se daly dohromady kvůli blížícímu se finále Fed Cupu po více než roce a bez ztráty setu ovládly turnaj kategorie ITF ve francouzském Poitiers. Ve finále dnes pár "H+H" porazil Polku Katarzynu Piterovou s Marynou Zaněvskou z Ukrajiny 6-1 a 7-5.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Hlaváčková s Hradeckou tvořily úspěšný pár pět sezon, v kterých vyhrály jedenáct turnajů včetně grandslamových French Open 2011 a US Open 2013. Naposledy spolu hrály loni v září v Québecu, ale pak se náhle na popud Hlaváčkové rozešly. Letošní sezonu odehrála každá z nich se střídavými úspěchy s jinými partnerkami.

Nyní jsou obě v širší nominaci na finále Fed Cupu, v kterém Češky vyzvou v pražské O2 areně 8. do 9. listopadu soupeřky z Německa, a proto se rozhodly spolu odehrát dva menší turnaje. "Kdybychom dostaly důvěru hrát rozhodujícího debla, abychom byly eventuálně připraveny," řekla Hradecká před 14 dny.

"Věřím, že rychle zapadneme do starých kolejí," doplnila Hlaváčková. V Poitiers se jim to povedlo a jako nasazené jedničky své zápasy jistě zvládly - ve finále dnes porazily 6-1 7-5 ukrajinsko/polskou dvojici Maryna Zaněvská/KatarzynaPiterová.. Příští týden by měly hrát další turnaj ITF v Nantes.

Čtyřčlennou nominaci na Fed Cup oznámí kapitán Petr Pála ve středu a chybět by v ní neměly Petra Kvitová a Lucie Šafářovou. Další dvě hráčky určí z trojice Hlaváčková, Hradecká a Karolína Plíšková. Očekává se ale, že v přípravě bude celá pětice, jelikož ještě hodinu před losem v pátek 7. listopadu může kapitán udělat změnu.

Hradecká získala na turnaji v Poitiers už svůj třetí deblový titul a s třetí spoluhráčkou. V roce 2010 vyhrála s Renatou Voráčovou a loni s Michaellou Krajicekovou.

Tenisový turnaj žen kategorie ITF ve francouzském Poitiers (dotace 100 tisíc dolarů):
• Čtyřhra - finále •
Hlaváčková, Hradecká (1-ČR) - Piterová, Zaněvská (Pol./Ukr.) 6:1, 7:5

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
všechny holky zatím v Nantes postupují, teď jak dopadne debl...
Reagovat
tommr
debl nedopadne ani dobře ani špatně, protože Háčka hrajou proti dalšímu českýmu páru Hrdinová+Smitková ... :)
Reagovat
FulnekUltras
Někdy je prostě potřeba životní/sportovní rozcestí řešit třeba i "zadáním stranického úkolu" - a tohle se Petru Pálovi povedlo opravdu na jedničku... ;-)
Reagovat
Jan
Souhlas. Jsem rád, že jim to jde a že jsou spolu. Předtím bych nevěřil, že k tomu může dojít. Život je někdy úžasně překvapivý.
Reagovat
ptpc
Ja by som nebol taký optimistický...
Reagovat
Enterprise
Je otázkou, jestli se holky daly dohromady jen pro finále Fed Cupu nebo i pro turnaje na další sezónu. Taky bych se moc dopředu neradoval.
Reagovat
Jan
I tak je to pěkné a v podstatě neuvěřitelné.
Reagovat
FulnekUltras
Samozřejmě uvidíme po novém roce, ale úplný pesimista bych nebyl...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju! Doufám, že vyjde i další turnaj příští týden. ;)

Kdyby někdo chtěl, tak tady je záznam finále (kvalita nic moc): http://m.youtube.com/watch?v=AyDUFfLbsbI&feature=youtu.be&a=
Reagovat
FulnekUltras
díky moc... ;-)
Reagovat
PetaM
Gratulace holky!!! :)
Reagovat
tommr
Karolíně poslední turnaj v Moskvě vůbec nevyšel zatímco Háčka generálku na FC zvládly na výtečnou. Hodně bych se proto divil kdyby byla jiná nominace než Petra a Lucka na singly a k nim Háčka na případnej debl ... :)
Reagovat
VlS
Za mě pořád stejně, vzal bych to klidně pidle rankingu, Petra, Lucka, Barča, Karolína. Andrea tam nemá moc co dělat a Lucka Hradecká už vůbec ne.
Reagovat
FulnekUltras
čili v případném rozhodujícím deblu klasická improvizace - ne že by to letos ve Španělsku o fous nevyšlo...
Reagovat
Jan
Pála nemá hlavu VLS. Je to škoda či ne ? :)
Reagovat
George_Renel
Však existuje i ranking pro debl.....
Reagovat
VlS
A kdyz bude potreba 3 singlistka? Bara, Karolina i Lucka jsou i velmi slusny deblistky.
Reagovat
Fandina
Mám radost a přeji další úspěchy, Háčkované Holky, jen tak dál!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Holky kéž by vám to vydrželo spolu.
Reagovat
FulnekUltras
a už žádný žabomyší spory...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist