Hradecká s Kristýnou Plíškovou proměnily první společný turnaj v titul z Prahy!

16. 8. 2020, 12:18
Aktuality 15
WTA PRAHA - Soutěž deblistek na antukovém turnaji WTA v Praze vyhrálo domácí duo Lucie Hradecká a Kristýna Plíšková. České tenistky ve finále první společné akce smetly rumunské duo Monica Niculescuová a Raluca Olaruová.
(© tennispragueopen.cz)

Lucie Hradecká a Kristýna Plíšková vyhrály hned první společný turnaj WTA. Ve finále čtyřhry na mimořádném turnaji Prague Open dnes porazily dvakrát 6-2 rumunský pár Monica Niculescuová a Raluca Olaruová. Zkušená Hradecká získala už 24. titul na elitním ženském okruhu, Plíšková zvedla deblovou trofej nad hlavu popáté.

Obě vytáhlé hráčky se daly dohromady těsně před turnajem na antukových kurtech ve Stromovce a vedly si skvěle. Na cestě do finále ztratily druhé nasazené hráčky jen jeden set a dnes nedaly rumunským soupeřkám šanci.

Razantní hrou na servisu i na returnu jim za 68 minut povolily jen čtyři hry. "Myslím, že to finále se nám povedlo. Moc špatných míčů tam nebylo. Myslím, že to nejde líp. Hrát poprvé spolu a hned mít titul, kor tady v Praze," radovala se pro Českou televizi Plíšková.

Lucie Hradecká a Kristýna Plíšková (© tennispragueopen.cz)V závěru turnaje, v němž to dotáhla i do semifinále dvouhry, se potýkala s bolestí zad a třísla. "Já se cítím už tři dny tak nějak stejně. Není to ani lepší ani horší. Spíš malinko horší, takže jsem ráda, že jsem to mohla odehrát. Myslím, že mě teď čekají alespoň dva dny odpočinku, tak na to se těším," komentovala svůj zdravotní stav.

Rumunky si stěžovaly na únavu po sobotním semifinále proti nasazeným jedničkám Kateřině Siniakové a Barboře Krejčíkové. Tento zápas české tenistky sledovaly a našly recept na své finálové soupeřky. "Myslím, že jsme se trochu ponaučily z toho, jak holky včera hrály. Věděly jsme, že když budeme hrát aktivně a půjdeme do každého míče, tak bychom to měly vyhrát. Od začátku do konce jsme se toho držely," pochvalovala si Hradecká.

Fanouškům českého páru možná trochu zatrnulo, když za stavu 6-2 a 4-2 špatně došlápla a byly patrné problémy s levou nohou. "Trošičku jsem si tam blbě stoupla na to moje operované koleno, jsem na to malinko opatrnější. Ale dobrý. Dala jsem si dřep a dobrý," poznamenala k tomu.

Hradecká v Praze zopakovala triumf z roku 2008, kdy ještě na Štvanici ovládla společně s Andreou Hlaváčkovou předchůdce pravidelného jarního turnaje WTA v areálu Sparty.

Tentokrát prožila s dalšími finalistkami mimořádný slavnostní ceremoniál s dodržováním bezpečnostních pravidel kvůli koronaviru. Tradiční květiny nedostaly hráčky jako kytici do ruky, ale předávající jim nastrkaly růže do výpletu raket. Trofej, s níž je spojená prémie 9000 dolarů (takřka 200.000 korun), si vzaly ze stolu samy.

• WTA INTERNATIONAL PRAHA / STROMOVKA •
Česko, antuka, 225.500 dolarů
nedělní výsledky (16. 08. 2020)
• Čtyřhra - finále •
Hradecká/Kr. Plíšková (2-ČR) - Niculescuová/Olaruová (4-Rum.) 6-2 6-2
• Dvouhra - finále •
Halepová (1-Rum.) - Mertensová (3-Belg.) 6-2 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
LordMutademus
Simonka smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
jooooo smilesmilesmile
Reagovat
brixner
Co ty hadry? Bouch někde plyn?smile
Reagovat
Krisboy
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Velká gratulka Lucce i Týně k titulu!smilesmile Ať to není poslední titul v sebou!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
v deblu, sillyphonesmile
Reagovat
Gulbis
Neví někdo proč mají ty roušky?
Reagovat
tommr
asi se bojí, že by mohli nakazit ty diváky, který tam nejsou ... smile
Reagovat
Kozoroh
Nařízení WTA evidentně.
Reagovat
tommr
jsem rád, že to naše holky vyhrály a hlavně že to nandaly Niculescu. Další porážka od tohohle postrachu českých hráček by se skousávala jen těžko ... smile

Pro Lucku je 24. deblovej titul v kariéře ... smile

Pro Kristýnu je to 5.deblovej titul v kariéře. Dorovnala tím mj. i svojí sestru ... smile
Reagovat
Jan
Po včerejšku to vypadalo, že je Kristýna trochu zraněná, což možná byl i důvod, proč včera v koncovce semifinále selhala, tak jsem si říkal, že to asi naše holky dnes projedou. Bylo pro mě příjemné překvapení, že to vyhrály.
Reagovat
tommr
já měl dneska větší strach o Lucku Hradeckou, kterou tam v závěru zápasu trápilo koleno. Velký štěstí, že to mohla dohrát ...
Reagovat
Jan
Lucka už má svůj věk. Na dlouhou spolupráci s Kristýnou v deblu to už asi nebude.
Reagovat
com
tak aspon ten titul ve ctyrhre Kristyne vysel, kdyz uz nic jinyho smile a za par tydnu bude slavit titul Karolina smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist