Hradecká se Štěpánkem postoupili do semifinále mixu

13. 8. 2016, 08:41
Aktuality 91
Lucie Hradecká a Radek Štěpánek postoupili na olympijských hrách v Riu de Janeiro do semifinále smíšené čtyřhry. Český pár porazil v duelu, který se v Brazílii protáhl do brzkých ranních hodin, rumunskou dvojici Irina-Camelia Beguová, Horia Tecau 6-4 7-5. O postup do finále a jistotu medaile si české duo zahraje s americkým párem Matteková, Sock.
Lucie Hradecká a Radek Štěpánek (© ČOT)

Zápas v mixu začal až půl hodiny před půlnocí a český pár do něj vstoupil ziskem podání Tecaua. "To přineslo klid do našich řad a to utkání jsme pak zvládli dobře," pochvaloval si Štěpánek, který si s Hradeckou zahrál mix naposledy před čtyřmi lety v Londýně, ale na trávě ve Wimbleodnu tehdy prohrály už v prvním kole.

V Riu měli hrát úvodní duel s Rafaelem Nadalem a Garbiňe Muguruzaovou, ale Španělé k zápasu nenastoupili. Štěpánek tak na olympiádě měl od vyřazení ve čtyřhře mužů minulou sobotu do dalšího zápasu týden pauzu. "To se mi mezi zápasy na jednom turnaji asi ještě nestalo, ale je to olympiáda a je to speciální," řekl.

Štěpánek trénoval s Rosolem a neúnavně chodil povzbuzovat i radit českým hráčkám. "Určitě je to pro mě daleko náročnější z tribuny, než být na kurtu. Trávil jsem dost času fanděním a v hledišti, teď už se ale budu věnovat hlavně svému tenisu," řekl a se smíchem dodal: "Všichni jsou ke konci turnaje už unavení a já jediný jsem čerstvý jako rybička, takže o to víc se na ty utkání těším a chci jít dál."

Hradecká naopak nastupovala k utkání necelou hodinu po prohraném semifinále čtyřhry žen, v kterém s Andreou Hlaváčkovou nevyužily dva mečboly. "Bylo to těžké, ale nebylo moc času na přemýšlení. Brzy to ze mě spadlo a malinko jsem na to i zapomněla. Doufám, že mi to pomůže do dalších zápasů."

Na smíšené čtyřhře je pro Štěpánka nejtěžší hrát naplno proti tenistce. "Udeřit na ženu je těžké, ale musím se to naučit, protože všichni to tak hrají," řekl Štěpánek. Názorně mu to ukázal Tecau, který v koncovce utkání razantně napaloval míče na Hradeckou. "Tím mi ukázal, že tady je to doopravdy bez slitování," potvrdil Štěpánek.

Třetí mečbol proměnili ve čtvrt na dvě brazilského času. Pro české hráče ale nebyl pozdní finiš ničím novým. "Ve Vídni jsem s (Britem Timem) Henmannem končil až ve tři ráno," vzpomínal Štěpánek. "Já jednou ve dvě," doplnila Hradecká.

Na dvorci číslo jedna olympijského parku vydržela vedle trenérů, realizačních týmů, médií v hledišti jen hrstka fanoušků. Dokonce i kameramany pro televizní přenos museli organizátoři narychlo shánět a někteří přicházeli až během zápasu.

Pro Štěpánka, který miluje kontakt s publikem, nebylo ani v komorní atmosféře problémem dostat se do zápasového rytmu. "Vůbec ne, tohle je olympiáda, tady nehrajeme na to, co je okolo, ale že chceme uspět. Věděli jsme, že v tuhle hodinu bude kurt těžko narvaný, ale šli jsme tam pro výsledek a ten si odnášíme," řekl.

V semifinále se české duo pokusí vyzrát na Američany Bethanií Mattekovou-Sandsovou a Jacka Socka, který už v Riu získal bronz ve čtyřhře mužů. "Bude to těžký, ale uděláme vše, abychom v neděli hráli to lepší utkání," přál si sedmatřicetiletý Štěpánek postup do boje o zlato.

Hradecká v Brazílii dál živí naději na dvě medaile. V sobotu ji čeká společně s Andreou Hlaváčkovou utkání o bronz proti dalšímu českému páru Barbora Strýcová, Lucie Šafářová, se Štěpánkem pak bude bojovat o finále mixu.

• XXXI. LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY, RIO DE JANEIRO 2016 •
Brazílie, tv. povrch
páteční výsledky (12. 08. 2016)
Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále •
Hradecká, Štěpánek - Beguová, Tecau (Rum.) 6-4 7-5
Matteková-Sandsová, Sock (USA) - Pereiraová, Melo (Braz.) 6-4 6-4

Komentáře

91
Přidat komentář
misa
odstartuje první z dnešních dvou tenisových soubojů o bronz. Bilance mezi Madison a Petrou je vyrovnaná 2-2. Trochu se obávám, jestli ještě zbyly nějaké síly. Poslední duel z letošní římské antuky Petra ztratila a prohra pro ni znamenala pád z top 10.

A ve druhém duelu Bára/Lucka proti H+H. Medaile aspoň zůstane doma, ale kdyby ji svírala ve své dlani Šafi, bylo by to pro mě něco krásného, pocit, který se už nikdy nebude opakovat. A taky náplast za všechno, co ji za poslední rok potkalo. Báro, makej a nechybuj moc :)
Reagovat
Herbert_Hoover
jako výhodu pro Petru spatřuji v tom, že má výraznější zkušenosti s největšími zápasy :) a taky je tu dle mě ten faktor, že zatímco Madison patřila k užší skupině favoritek na zlato, tak Petra spíše ne a její výsledek je i přes finálovou absenci překvapivý, takže se přes to možná snáz přenese a bude mít větší vůli bojovat o bronz..no a taky Keys na big pointech včera nic moc, uvidíme, protože tyhle zápasy se už vyhrávají spíše v hlavě :) herní rozdíl mezi tenistkami není tak velký..trošku mě děsí, že na pomalejších kurtech Keysová ponižovala..
Reagovat
a.magerova
Synek sice prý asi zklamán, ale co má říkat ten stříbrný, kde rozhodovaly milimetry....
Reagovat
smazaný uživatel
Ten finiš byl famózní... Ale Sportu to teda moc nevyšlo (úspěšnost jenom 33,3 %).
https://pbs.twimg.com/media/Cpmx0A3WIAQgnBB.jpg
Reagovat
kada.tom
no, bronz je super, i když Ondra bude asi zklamán ... každopádně souhlas, kdyby měl být Ondra o takovej kousek druhej, tak to radši ať je bronzovej, tak těsný druhý místo by ho asi štvalo mnohem víc :-)
Reagovat
a.magerova
https://i.nahraj.to/f/1vLx.png
Reagovat
Herbert_Hoover
Byl pasován nejobjektivněji na stříbro, na zlato přeci jen spíš neměl před závodem, takže bronz zklamání prostě je. :) Stříbro nebo bronz je rozdíl. Že by nedal o kousíček zlato je sice pech, ale to, že nepromluvil do závěrečných bojů o něj taky moc nepotěší. Historie to nakonec rozlouskne jen na stříbro, bronz a detaily budou vedlejší.
Reagovat
Kozoroh
Jsem zklamaný. Žádnému českému sportovci jsem zlato nepřál tak moc jako Synkovi. Synek se dlouhodobě pohybuje v TOP 3 nejlepších veslařů světa, 13 medailí z vrcholných akcí v řadě to dokazuje. V jeho postavení je bronz neúspěch.
Reagovat
dunphy
Však v top 3 taky skončil. Nechápu co byste všichni chtěli, podle mě je prostě každá medaile skvělý úspěch a mám za Ondru obrovskou radost :)
Reagovat
EllNino
přesně ...
Reagovat
Kozoroh
Že Synek získá medaili bylo před závodem 100% jisté. Pravidelně se umisťuje na stupních vítězů a krom Drysdela všechny soupeře pravidelně poráží. V letech 2013-15 3x za sebou vyhrál MS. Vzhledem k tomuto postavení a ambicím před závodem je bronz zklamání.
Reagovat
Herbert_Hoover
podpis :)
Reagovat
kada.tom
ono to v cíli vypadalo, že se dva prali a třetí se v cíli smál, nakonec to Drysdale těsně zvládl ... každopádně Ondra tak nějak ztrácel po celé ty 2 kilometry ... nebuďme zklamení, buďme rádi i za 3. místo, ta bramborová máme už dvě a dneska k nim minimálně jedno přibude
Reagovat
Herbert_Hoover
bohužel spíše dvě..ale je drsné, jak velký je rozdíl mezi stříbrem a bramborou v opačném gardu...zatímco o stříbro bylo relativně schůdné bojovat, o ten bronz to bude pro Petru proklatě zapeklité :)
Reagovat
dunphy
Napsal jsi, že je v top 3 a pravidelně sbírá medaile, což se mu povedlo i teď. Na to jsem taky reagoval.
Reagovat
Herbert_Hoover
pravidelně sbírá zlata a stříbra...bronz na velké akci je poměrně fousatý :)
Reagovat
dunphy
Takže místo toho abychom byli šťastní za medaili, tak radši budeme dokola láteřit o tom, že to mělo být aspoň stříbro a kdovíjaké to je zklamání. Jak já tento přístup nesnáším :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak medaile samozřejmě super je, ale pokud by se nestalo nic tragického, tak o ní moc nebyl pochyb. Prostě to až tak netěší. My jsme jen diváci, pokud bychom závodili, tak bychom to zklamání asi tak nehrotili. :) No a taky je tu ten fakt, že tenis se zkomplikoval a může z něj být jen jeden bronz. Takže každá medaile lepší než bronzová je dvojnásobně cenná a Synek byl asi největší zárukou lepší než bronzové medaile.
Reagovat
Kozoroh
Jenže se mu nepovedlo získat to, o co usiloval po celou svou veslařskou kariéru - olympijské zlato. Pochybuju, že bronz je dostatečnou kompenzací, ostatně si přečti tento rozhovor, nejel pro libovolnou medaili, ale pro zlato - http://oh.idnes.cz/ondrej-synek-c9b-/oh-vodni-sporty.aspx?c=A160812_211158_oh-vodni-sporty_ald
Reagovat
a.magerova
Ovšem vítězi bych hádala mnohem víc než 37 let...
Reagovat
Kozoroh
Že? Takový dědek :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Já méně, zhruba jako Rogerovi. :))
Reagovat
Lina
Kdyby sisi nedělal srandu. Řekla bych, že máš asi hodně dioptrií. :D
Reagovat
kada.tom
to jo, vypadá tak na 55 ... :-D
ale jezdí mu to, no ...
Reagovat
babolat.cz
používáte někdo hodinyk Garmin Fenix3?
Reagovat
smazaný uživatel
Kristina Gavnholt se celkem snazi;)
Snad ji vyjde aspon tento zapas...
...celkem by me zajimalo ja ji komentuji na CT. Gavnholtova, nebo Gavnholt?;D)
Reagovat
kada.tom
komentují ji Gavnholt :-)
a jo, hraje docela dobře, přeju jí výhru :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ovsem koncovka prvniho setu..., to dost nevyslo...a vypadalo to uz tak pekne...koukam, ze nadale cz sportovci sbiraji nestastne koncovky...
Reagovat
smazaný uživatel
boze;)))
byt ve druhem nejakych 6 husich brku dopredu, a potom se vyhazet k prohre... co me to pripomina.....Kristina to bude asi takova Petra badmintonu...
A stacila k tomu jen zmena servu Tee...no nic...dalsi slavna prohra.
Za chvilu budou moct cesi nazvat Rio, sportovni Bilou Horou;)
Reagovat
rusedski
Každopádně obojí lepší než tohle:
https://abload.de/img/bacs6ypg6.jpg
Reagovat
EllNino
uuuuuuuuuh :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D) supa proste...
Reagovat
blixa
To je na tom nejsměšnější, že ti co na přechylování fanaticky trvají ho sami neumí :D :D
Reagovat
Mayo
Skoda, ze to tak pos.ala ale inak bedminton je super.
Reagovat
Mayo
Ešte tam máte Koukala
Reagovat
darek.vrana
Mimochodem Záruba k Vinciniové a Krasotkinové dnes přidal Jacka Stocka:).
Reagovat
Jabadu
Víte, co dnes uděláte, když vám na václavským Václaváku spadnou klíče?
Dokopete je do Libně a tam se pro ně ohnete.
Reagovat
smazaný uživatel
O svůj zadek se obyvkle bojí ti nejméně přitažliví, takže většině doporučuju, klidně ty klíče zvedněte :D
Reagovat
a.magerova
Tak tak... jsem před hodinou napsala, že ani oni neberou každého, ale pak jsem to smázla.... je zvláštní, že největší sebevědomí mají právě ti, o které není zájem z žádné strany.... ;-)
Reagovat
lars
kdo by ziskal bronz, kdyby oba nase zenske debly odstoupily z turnaje?
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, dost dobrý... :D
https://i.imgflip.com/18vanx.jpg
Reagovat
EllNino
Dnes slaví 32. narozeniny Alona Bondarenko, která se nedávno vrátila na kurty na italských ITF turnajích :) Mohla by se ještě pokusit dostat se někam výš, měl jsem ji rád :)
Reagovat
EllNino
https://www.youtube.com/watch?v=25V8U757X88

krátké video o jejím comebacku :)
Reagovat
darek.vrana
Tak jsem si to pustil ze záznamu. Zaplaťpánbůh za postup. Celý zápas jasně pod kontrolou, žádný adrenalin, a pak zase zaváhání za stavu 5:3 a už jsem to viděl zase černě. Kvalita byla nic moc, Rumuni vypadali, že je jim to jedno. Naši se hecovali, ale ta kulisa, kdy v hledišti bylo asi 10 diváků, to asi nebylo to, co si Štěpec představoval. Bylo to celkově dost tristní. Dneska ale našim moc nevěřím, přece jen to nebyla žádná sláva a Sock s Mattekovou budou asi o hodně lepší než Rumuni. Kdyby tam místo Hrádi byla šafářová nebo Strýcová, asi by šance byly o dost větší.
Reagovat
smazaný uživatel
Nekdo asi sundal oficialni stranku Ria! A nebo jim lehly servery...
V kazdem pripade jsou v tuto chvili out...

https://www.rio2016.com
Reagovat
smazaný uživatel
Anonymous? :D
Reagovat
smazaný uživatel
uz to zase jede;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak to bylo asi jenom přetížený sportovními fanoušky... :)
Reagovat
babolat.cz
já stále nemohu rozdýchat tu prohru...:-( ani to vítězství Rafy mě neutěšilo. Petra byla přitom skvělá, škoda těch UF. Stejně ta P(u)ig je mužatka jako ta běžkyně Semenya...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja zase nemohu rozdychat prohru Toma... ve druhem setu nesmyslne kolapsy...;D)
Ale ne... delam si trochu srandu.
Co me opravdu mrzi je Lucy s tou Barunou.
Jinak Juan parada! SF s Rafou bude peknym momentem na OH.
Reagovat
dadaft
v rozhodujícím setu 3x přišla o servis --- a to je prostě moc.
nejhorší je, že přicházela hlavně o výměny po povedeném 1. servise.
to si hráčka jako Petra zkrátka nemůže dovolit.
Reagovat
lars
skvela nebyla
mela horsi podani. v 1.setu IN jen 48%
nekdy zahrala zbytecne moc riskatni uder
Reagovat
Frick
Co blázníš? Zrovna tedy Monica je "velice ženský" typ...
Reagovat
vrabejka
Tak snad nám zlepsi náladu a zahrají si finále.
Reagovat
bIbec
Los Cinci. Podle mě si není na co stěžovat. I z kvalifikantek jde strach. Já nevím, ale pokud by třeba nějaká hráčka, které fandím, měla výhodu první nasazené, tak by mi to pořád přišlo "těžké". To pole velice dobrých hráček je tak strašně široké, že na turnajích tohohle typu je spíš ohromné štěstí mít jakž takž "jednoduchý" los. Nebo spíš mít ten "jednoduchý" los je nemožné.
Reagovat
svetova.dvojka
Copak Štepec, ale Korejská lidově demokratická republika sbírá medaile jako na běžícím pásu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, jemu tu medaili přeju. Na starý kolena by si ji zasloužil za to všechno, co pro tenis udělal (a teď nemyslím to, že klátil tenistky :D). Ale asi bude třeba postoupit do finále, protože ty páry z druhého semifinále vypadají nadupaně a zápas o bronz by byl dost těžký... Vidím to tak, že Hradecká nakonec odjede z Ria ověnčená dvěma medailemi a na její kolegyně zbudou brambory. Ale možná se pletu...
Reagovat
babolat.cz
doufám, že se pleteš! Přeji to spíše Šafi a Báře
Reagovat
smazaný uživatel
To asi většina lidí tady jim bude přát, protože medaili ještě nemají. Mně je to jedno, je to jenom můj tip...
Reagovat
petrulinka
Jasně, že tobě je to jedno. Ty jsi ten úchyl, který nefandí našim sportovcům, což já a myslím, že další spousta lidí, vůbec nechápe. Já myslím, že vůbec nechápeš, co to olympijské hry jsou, protože každý normální člověk je pyšný na sportovce své země a fandí jim. Jen ty naprosto nepochopitelně fandíš i nadále pouze svým oblíbencům.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi ještě nešla?
Reagovat
Lina
Fandit na běžném turnaji hráčce (či), který hraje proti našim, jde pochopit. Ale na OH přát cizí zemi, pro mě postavené na hlavu.
Reagovat
a.magerova
Hele, domluvme se takto:
Lucka-Radek - zlato
Lucka-Bára - bronz
Petra - bronz

Takhle by TO bylo nejspravedlivější.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně je to upřímně jedno. :D
Reagovat
babolat.cz
pro něho je důležitější pica z puerotrica
Reagovat
a.magerova
No... on je prý na její zadek, zkoumala jsem fotky a teda nevím, co na něm je tak exkluzivního... :-P
Reagovat
babolat.cz
nic, vůbec nic. To už je lepší MeatLoafova prdel.
Reagovat
smazaný uživatel
To je asi stejný, jako kdybych já zkoumal zadek Federera...
Reagovat
a.magerova
No a proč bys to dělal, já totiž nikde nenapsala a dokonce ani neřekla, že ujíždím na jeho či jakémkoli jiném chlapském zadku... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ty vlastně ujíždíš na vlasech... :D
Reagovat
a.magerova
Jj, správný postřeh... no uznej sám, že za hřích stojí jen jednička... :-))
1.
https://pbs.twimg.com/media/Cmhd-XTWYAEl68e.jpg
2.
http://img.blesk.cz/img/2/article/2622068_sport-cyklistika-peter-sagan-reklama-vlasy-uces.jpg
3.
http://www.zilinak.sk/assets/images/za/posts/img-1/1437309228-tinkoffsaxo-meni-priority-sagan-dostane-volnejsiu-ruku.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudu to otevírat... :D
Reagovat
a.magerova
To mě ani nepřekvapuje...
Reagovat
Lina
Jsu 100% pro.
Reagovat
dadaft
tak trochu mě mrzí, že neopakují ženskou házenou, jak je v programu. ((
no, přežiju to, ale doufám, že od play-off už to pojede v přímých přenosech,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, protože to bude maso!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Házená, házená... ČT hlavně dost fláká ženský basket a ženský fotbal (ale tam už je mi to bohužel jedno). Pamatuju si, že v Londýně jsem viděl daleko víc zápasů přes jejich web, v Riu je to hrůza. Hlavně, že mají osm streamů...
Reagovat
dadaft
pro mě za mě by basket vůbec nemusel existovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě za mě házená taky ne. :D V basketu sice letos na OH nejsou Češky, ale za Španělsko a Srbsko tam hrajou celkem tři hráčky, které působí v USK Praha. Tak bych je rád viděl v akci a zatím mi to teda moc nevychází. Španělky akorát dávaly na ČT2 ze záznamu proti USA, ale to je zápas o ničem (Američankám můžou dát rovnou zlato)...
Reagovat
dadaft
:D

i v házené a volejbalu (tyhle sporty mě berou velmi) češi a češky ostudně vyklidili/y pole.
u ženských máme 1 házenkářku a 1 volejbalistku na nejvyšší mezinárodní úrovni.
jednu a jednu!!!
to je ostuda a smutek. (((((
Reagovat
dadaft
p.s. beach nepočítám
Reagovat
a.magerova
Já včera čučela na trampolínu a teda fakt super... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To je zase los, tvl.
Reagovat
kada.tom
Alespoň nějaká výhra z toho včerejšího, pro fanoušky Čechů, tak krutého dne ...

... třeba se to dneska obrátí a Petra dá bronz a mix postoupí do SF, ale ... no, uvidíme.
Reagovat
George_Renel
Vyhráli až dnes a v SF již jsou .-).
Reagovat
kada.tom
jo, sorry ... samozřejmě do finále aby postoupili :-)
určitě na to mají, tak snad to daj :-)
Reagovat
a.magerova
Hlavně: Vydržať !!!
Reagovat
dadaft
tak sláva, že včera někdo taky vyhrál...

ono v podstatě na výhru měli včera všichni, ale nějak se to 3x žvejklo. ((

naštěstí je to jenom sport a kdo ví, tenisté pořád můžou mít tři medaile,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
na trávě na OH v Londýně sice prohráli v 1. kole, ale v napínavém zápase s pozdělšími finalisty Murrayem s Robsonovou.
Reagovat
Herbert_Hoover
Koukám, že závod na 100 m motýlkem byl výživný...překvapivý vítěz i tři stříbrné medaile :))
Reagovat
a.magerova
To je dobrý fór... :-)))

https://i.nahraj.to/f/1vKz.png
Reagovat
Herbert_Hoover
Je to masakr no, to jsem ještě neviděl :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist