Hradecká titul nezískala, v Bad Gasteinu podlehla Parmentierové

20. 7. 2008, 13:21
Aktuality 0
WTA BAD GASTEIN - Třiadvacetiletá Lucie Hradecká své premiérové finále na okruhu WTA v titul nepřetavila. Úspěšná česká kvalifikantka procházela turnajem v Bad Gasteinu bez ztráty setu, dnes však podlehla Francouzce Paulině Parmentierové dvakrát 4-6. Hradecká si spravila chuť alespoň triumfem ve čtyřhře.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká vstoupila do svého prvního finále na okruhu WTA nebojácně. Hned v úvodu využila první vypracovaný brejkbol a dostala se do vedení 4-1. Ovšem neradovala se dlouho. Sama totiž i vinou pěti dvojchyb v první sadě ztratila dvakrát vlastní servis a sérií pěti prohraných gamů v řadě ztratila i poprvé na turnaji set, přestože dokázala odvrátit dva setboly.

Jak česká tenistka úvodní sadu skončila, tak zahájila i tu druhou, když si dvakrát neudržela vlastní podání. Hradecké se sice podařilo vzít se jeden servis zpět, ale o rok mladší Paulina Parmentierová si už dnešní dobře rozehraný zápas pohlídala a po setech 6-4 6-4 se mohla radovat ze svého druhého titulu.

Francouzská tenistka už triumfovala při své premiéře ve finále loni na rychlém povrchu v Taškentu. Letos pouze jednou postoupila přes druhé kolo - v únoru v chilském Viňa del mar hrála semifinále. 

"Byl to pro mne skvělý týden," prohlásila vítězka. "Jsem ráda, že jsem dokázala hrát bez výkyvů. Déšť to tady zkomplikoval, program se zhustil a za pár dnů jsme musely zvládnout spoustu zápasů," uvedla Parmentierová, která v sobotním semifinále vyřadila nejvýše nasazenou Maďarku Agnes Szavayovou a za celý turnaj ztratila jen jeden set.

Pro Hradeckou byla účast v hlavní soutěži turnaje v Bad Gasteinu teprve šestou v kariéře. Dosud měla na kontě pouze jednu výhru. V Rakousku však po úspěšně zvládnuté kvalifikaci vyhrála další čtyři zápasy v řadě a poprvé si zahrála finále, kterým si vytvořila své maximum. Za finálovou účast dostane šek 14.650 dolarů a sto bodů do žebříčku.

Hradecká má titul ze čtyřhry
Hradecká i přes prohru ve finále dvouhry v Bad Gasteinu jeden úspěch slavila. Spolu s Andreou Hlaváčkovou ve finále čtyřhry proti Bulharce Sesil Karatančevové a Srbce Nataše Zoričové vyhrály dvakrát 6-3. Hradecká tak obhájila titul, který zde loni získala s Renatou Voráčovou. Celkově to byl její pátý deblový triumf v kariéře.

WTA BAD GASTEIN (Rakousko, antuka, 175.000 dolarů) - nedělní výsledky:

Dvouhra - finále:
Parmentierová (4-Fr.) - Hradecká (ČR) 6-4 6-4

Čtyřhra - finále:
Hlaváčková/Hradecká (ČR) - Karatančevová/Zoričová (Bul./Srb.) 6-3 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist