Hradecká v Trnavě vyhrála 7 zápasů během 7 dnů a po pěti letech získala titul

11. 2. 2019, 11:06
Aktuality 15
ITF TRNAVA - Lucie Hradecká, která si před rokem a půl přetrhla křížový vaz v levém kolenu a devět měsíců pak nehrála, se po pěti letech raduje ze singlového triumfu. Třiatřicetiletá Češka včera ovládla halový turnaj ITF 25k v Trnavě, když ve finálové bitvě udolala domácí Kristínu Kučovou a vyhrála sedmý zápas během sedmi dnů.
Profily hráčů
K. Kučová a L. Hradecká (© tcempire.sk)

V září 2017 zkomplikovalo kariéru Lucie Hradecké vážné zranění. Vítězka dvou grandslamů ve čtyřhře žen a jednoho v mixu a také majitelka olympijského stříbra si přetrhla křížový vaz v levém kolenu a musela na dvě operace. 

Po takřka devíti měsících bez tenisu se zpátky do zápasového tempa dostávala velmi pomalu. V deblu sice dosáhla několik dobrých výsledků, když s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou vyhrály turnaj v Cincinnati a dostaly se do čtvrtfinále US Open či semifinále v Pekingu, ale ve dvouhře na první úspěch dlouho čekala. 

Od začátku loňského června, kdy se po zranění začala znovu objevovat na turnajích, vyhrála jen 4 z 15 zápasů a ani jednou nezvítězila alespoň dvakrát po sobě.

To se změnilo minulý týden v Trnavě. Třiatřicetiletá Češka na halovém turnaji ITF s dotací 25.000 dolarů prošla kvalifikací a nakonec v sedmi zápasech během sedmi dnů nenašla přemožitelku. 

Až do finále se Hradecká dostala bez ztráty setu, ovšem v boji o titul svedla s domácí Kristínou Kučovou obrovskou bitvu, která skončila až po 3 hodinách a 13 minutách boje. Česká tenistka zvítězila 6-4 3-6 7-6, když v rozhodujícím tie-breaku neprohrála jediný míček.

Už tak dlouhé utkání navíc přerušil na začátku druhého setu výpadek proudu a tenistky musely 20 minut čekat, než se pořadatelům podařilo znovu rozsvítit.

Hradecká měla šanci duel ukončit dříve, mečbol ve třetím setu za stavu 5-3 při vlastním podání ale neproměnila, neboť nezahrála dostatečně odvážně. Přesto v závěru našla více psychických i fyzických sil a došla si pro první singlový titul od dubna 2014, kdy vyhrála antukový turnaj ITF 25k ve švýcarském Chiassu.


"Jsem absolutně unavená. Teď se těším, až sebou fláknu a nikdo po mě nebude nic chtít. V sedmi dnech sedm zápasů a dovršit to takovým finále, to už nějaké síly stojí," řekla v pozápasovém rozhovoru Hradecká.

"Jsem ráda, že se mi to povedlo. Bylo to těžké utkání, obě jsme v něm zahrály neskutečné míče, ale také jsme několikrát zahrály hodně špatně," komentovala průběh finále Hradecká, která do Trnavy dorazila až v noci před svým prvním zápasem. "Že jsem se dostala do kvalifikace jsem se dozvěděla až v neděli ráno," přiznala.

"Ale jsem strašně ráda, že jsem to dnes zvládla, i když jsem ve třetím setu při svém podání nevyužila mečbol. Nezvládla jsem to, ale před tie-breakem jsem si říkala, že už jsem tu docela dlouho a že teď do toho půjdu odvážně. Jsem ráda, že to vyšlo," oddechla si pražská rodačka, jež na okruhu WTA prohrála všech sedm finálových duelů.

"S každým zápasem mi přišlo, že se zlepšuju. Věřím víc své hře, svému tenisu, který jsem hrála před svým zraněním," dodala bývalá 41. hráčka světa Hradecká, jež si v žebříčku polepšila o téměř sto míst na 361. příčku.

Hradecká na Slovensku získala celkově jubilejní 20. titul z turnajů ITF. Na okruhu WTA prohrála všech sedm finálových zápasů. V Trnavě by měla startovat i tento týden.

• ITF 25k TRNAVA •
Slovensko, tv. povrch / hala, 25.000 dolarů
nedělní výsledky (10. 02. 2019)
• Dvouhra - finále •
Hradecká (ČR) - Kr. Kučová (SR) 6-4 3-6 7-6(0)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Fandina
Hráďu jsem na tenhle týden v Trnavě nenašla, není v žádném pavouku.
Reagovat
horska.kraslice
Celkem logické. Musí být hodně vyčerpaná.
Reagovat
Fandina
V článku psali, že by tam měla hrát, tak jsem to zjišťovala.
Reagovat
horska.kraslice
Nelze než této velké sympaťačce přát hodně zdraví a další stoupání žebříčkem. :-)
Reagovat
kada.tom
Gratulace, přeju jí to :-)
Reagovat
FulnekUltras
moc... ;-)
Reagovat
EllNino
Dva lucky loseři v 1. kole proti sobě? Naštěstí je to Gulba, tak mě to těší, ale mělo by být nějaký pravidlo, aby nemohli hrát LL s LL, přijde mi to zvrácený ...
Reagovat
Fandina
Hráďa je také majitelkou olympijského bronzu. Ale to jen tak na doplnění poslední věty v prvním odstavci. :-))

Vloni jsem viděla její rozhovor na O2 TV s Káji manželem a tam se vyjádřila, že by ještě někdy ráda hrála a vyhrála titul WTA. Od 25ky ITF je to hodně daleko, ale třeba to na osmé vyjde. Držím palce, pojď!!!
Reagovat
Fandina
Ale jinak gratulka veliká, mám pro Hráďu slabost a celý týden jsem se radovala z jejího postupu. Škoda, že jsem to někde neviděla, ale důležité je, že má titul. Obrovská gratulka.
Reagovat
PetaM
Přenos byl na FB :) Hrály obě celkem slušně. Ten TB byl od Lucky neskutečný. Samý winner. Ten poslední míček sice byl out, ale nikdo nic nehlásil, jestřáb tam není, tak to skončilo 7:0 :D Ale pochybuju, že by ten out něco změnil.
Reagovat
PetaM
On ten záznam je dokonce v článku :D :D
Reagovat
Fandina
Joooooooooo, kouknu na to. :-)))
Reagovat
Fandina
Díky za info, sice jsem to hledala, ale FB mě nenapadl. A jsem ráda, že Lucka vyhrála a jak píšeš, hrála výborně. Vím, že když jí to tam padá, tak je to nádhera se na ní dívat. Tak ještě pár takových turnajů a sen o finále WTA nemusí být utopií.
Reagovat
Gulbis
aut to rozhodně nebyl :)
Reagovat
PetaM
To je tvůj názor, na mě to působilo jako out :D Ale na výsledek to stejně vliv nemělo. Vedla 6:0 v TB, to už by neztratila :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist