Hradecká vládne turnajům ITF, v Praze vyhrála už třetí v řadě

8. 5. 2011, 16:56
Aktuality 17
ITF PRAHA - Lucie Hradecká na štvanické antuce potvrdila roli favoritky a v rodné Praze si připsala druhý letošní titul z podniku ITF. Česká tenistka ve finále porazila 4-6 6-3 6-2 Argentinku Paulu Ormaecheovou a může se těšit na premiérový posun do Top 50.
Profily hráčů
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká do Prahy přiletěla z úspěšného vystoupení v Barceloně, kde ale ani na čtvrtý pokus neproměnila finálovou účast v premiérový titul. Svou zřejmě životní formu ale potvrdila tento týden svém rodném městě na podniku ITF s dotací 50 tisíc dolarů, když jako nejvýše nasazená hráčka nenašla přemožitelku a získala druhý letošní titul.

V dnešním finále musela česká favoritka otáčet vývoj utkání s teprve osmnáctiletou Argentinkou Paulou Ormaecheovou, které v žebříčku patří až 307. místo a v Praze si zvedla sebevědomí skalpem druhé nasazené Italky Oprandiové. Hradecká ale za celý zápas ztratila jediné podání a za hodinu a 34 minut vyhrála 4-6 6-3 6-2.

"Bylo to vybojované, musela jsem si na její styl zvyknout a navíc jsme hrála nervózně. Nebyla jsem svá, ale radost z titulu doma mám velkou," řekla. 

Pětadvacetiletá Hradecká získala celkově 18. titul z okruhu ITF, na kterém neprohrála už 15 zápasů v řadě; na konci loňské sezoně ovládla halový podnik v Nantes a letošní vzestup odstartovala triumfem v Midlandu. Díky úspěšnému období se v pondělí poprvé v kariéře posune do první světové padesátky.

Na Štvanici, kde trénuje a hraje za klub I. ČLTK, zvítězila na turnaji ITF znovu po osmi letech. "To bylo asi v sedmnácti a byl to turnaj do osmnácti let. To bylo dávno," řekla.

Už příští týden by Hradecká měla obhajovat titul na dalším turnaji v Praze ve Stromovce, kde podnik s dotací 100 tisíc dolarů pořádá klub TK Sparta Praha. Cestu za zopakováním loňského triumfu ale bude mít velmi těžkou, neboť se do soutěže přihlásily také Klára Zakopalová a především Petra Kvitová, jež bude hrát jako čerstvá světová desítka.

Nad startem Hradecké ale visí otazník, protože se po dvou týdnech a deseti zápasech cítí unavená. "Trošku mě chytalo stehno a začíná bolet zápěstí. Máme čas a uvidíme, co na to řekne tělo. Ale rozehraná na antuce před Roland Garros jsem dostatečně," uvažovala Hradecká.

- ITF PRAHA (Česko, antuka, 50.000 dolarů) -
nedělní výsledky (08. 05. 2011)

Dvouhra - finále:
Hradecká (1-ČR) - Ormacheaová (Arg.) 4-6 6-3 6-2

Čtyřhra - finále:
Kustovová/Rodionovová (Běl./Rus.) - Savčuková/Curenková (Ukr.) 2-6 6-1 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Též velká gratulace Lucce,jsem zvědav zda na dalším turnaji v Praze nastoupí,podle mě musí být docela unavená a možná by to chtělo oddych.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak po pravdě řečeno, při tomto turnaji se zase až tak moc nezapotila, měla zde tři velmi jednoduchá utkání: s Plíškovou, Minellou a Meusburger.Takže asi není důvod, proč by měla být nějak extrémně unavená a hlavní soutěž začíná až v úterý, takže má minimálně jeden den oddechu.
Reagovat
smazaný uživatel
no, bylo by lepší, kdyby si odpočala, páč by se unavila před Štrasburkem, který je důležitějším turnajem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, ale když už chce doma, je to její věc. Hlavně aby byla odpočatá před RG a konečně udělala solidní GS výsledek.
Reagovat
smazaný uživatel
moc jí nevěřím, myslím si, že nechytne ani dobrý los, ale Petra udělala hloupost, že se nepřihlásila do Říma, kde mohla udolat více bodů a tím se dostat možná do TOP8, teď to budu přát Marii, protože by eventuelně čtvrtfinále na RG bylo pěkné..
Reagovat
smazaný uživatel
No pozor zápas s Minellou moc lehkej nebyl. Lucemburčanka hodně dobře bránila a hrála fakt dobře. Po zápase jí pochválila i sama Lucka. S Plíškovou a Meuseberger to bylo jasný to je pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že vyhrála v Madridu, udělala podle mě nakonec dobře, že hraje v Praze a ne v Řimě. Jsem přesvědčen, že v Římě by vypadla brzo.
Reagovat
smazaný uživatel
no, je to věc názoru asi máš pravdu, ale mohla se o to pokusit, vidím to s RG pozitivně a velmi věřím Cibulkové, pokud nedostane hned nějakou top hráčku tak by se mohlo opakovat předloňské RG kde si dokráčela až do SF..
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, Petane, viděl bych to na 3. kolo Šarapovová vs. Cibulková. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
jen to ne! :-) bych se šel asi odstřelit!
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Cibulková se už odhlásila pro zranění... Je to na webu turnaje...
Reagovat
smazaný uživatel
My ale mluvíme o Roland Garros. V Římě měla hrát v prvním kole s Wickmayerovo + měla ve své části pavouka Ivanovičovou a Wozniackou (a Görges, která se taky z Říma odhlásila).
Reagovat
smazaný uživatel
ale mi myslíme RG, ne Řím.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
promiň, už si mě předběhl.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc jsi napsal "mi myslíme" místo "my myslíme". :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
jo, koukám na telku a už ani nevím co píšu, možná to bude i tím, že už mám po krk tý dnešní přípravy do školy.. ale výmluvy výmluvy.. češtinář už by mě hnal! :-D
Reagovat
r176
velke gratulace lucce!!jinak petra kvitova vyhrala!!!to je bomba vikend pro nase hrace!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist