Hradecká zápas ukončit nedokázala, v Carlsbadu dohrála

2. 8. 2011, 09:36
Aktuality 7
WTA CARLSBAD - Lucie Hradecká si nechala mezi prsty uniknout postup do 2. kola turnaje Premier v Carlsbadu. Česká tenistka měla proti Razzanové na své straně hned několikrát slibný náskok, neproměnila ale ani mečbol a prohrál už pátý zápas v řadě.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká zažívala životní sezonu a díky slušným výsledkům se prodrala poprvé v kariéře do Top 50. Po French Open ale načala černou sérii; na turnaji ITF v Nottinghamu uhrála čtvrtfinále, na dalších čtyřech podnicích WTA ale vypadla pokaždé v 1. kole. Zatímco v předchozích třech případech nestačila na krajanky Šafářovou, Birnerovou a Záhlavovou, včera na betonu v Carlsbadu podlehla 7-6 6-7 1-6 Francouzce Virginii Razzanové.

Přitom česká tenistka měla první přípravný zápas před US Open rozehraný výborně, ale ani jednou nedokázala soupeřku dorazit; vedla 7-6 a 4-1 - brejk neudržela, přesto za stavu 7-6 a 5-4 měla mečbol - ani ten neproměnila, a nakonec v tie-breaku druhého setu vedla už 5-2 - ani do třetice situaci nezvládla, neboť prohrála pět výměn v řadě. Třetí dějství už Hradecká nezvládla, na returnu v něm uhrála pouhé 2 fiftýny a po dvou a půl hodinách podlehla i vinou 9 dvojchyb 7-6 6-7 1-6.

Šestadvacetiletá Češka tak prohrála už páté utkání v řadě, výrazného propadu v žebříčku se ale zatím obávat nemusí, neboť ve Spojených státech příliš bodů neobhajuje.

Na americkém betonu v San Diegu se ve dvouhře představí ještě Barbora Záhlavová-Strýcová, kterou na úvod čeká dnes v noci Jihoafričanka Chanelle Scheepersová.

Deblovou soutěž začaly výhrou wimbledonské vítězky a světové jedničky Květa Peschkeová se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou, které porazily právě Záhlavovou-Strýcovou s Görgesovou.

Bojana JovanovskáJovanovská si spletla Carlsbad s Carlsbadem
Podobně jako Razzanová otočila úvodní zápas i devátá nasazená Roberta Vinciová. Se Srbkou Bojanovou Jovanovskou prohrávala už 3-6 a 2-4, z následných 11 gamů ale vyhrála hned 10 a roli papírové favoritky nakonec potvrdila. 

Jovanovská doplatila na únavu, neboť vinou svého agenta má za sebou kuriózní příhodu. Z předchozího turnaje ve Washingtonu se sice přesunula do Carlsbadu, nicméně v Novém Mexiku, ne v Kalifornii kde se turnaj WTA koná. Na správné místo konání turnaje tak dorazila až těsně před zápasem proti Vinciové. 

"Byla jsem unavená, ale hrála jsem dobře. Teď tady zůstanu a budu trénovat," řekla devatenáctiletá Srbka.

Osmadvacetiletá Italka Vinciová z posledních 16 zápsů čtrnáctkrát vyhrála; v Hertogenboschi a Budapešti získala tituly, ve Wimbledonu prohrála ve 3. kole s Kvitovou a v Palermu překvapivě už ve druhém zápase s Beguovou. Nyní ji čeká souboj s Číňankou Jie Zheng, jež si v jiné třísetové bitvě poradila s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou

Problémům se v úvodní hrací den nevyhnula ani další nasazená hráčka Poloňa Hercogová. Dvacetiletá Slovinka však o deset let starší Italku Natalii Grandinovou zdolala i navzdory deseti dvojchybám ve třech setech. Hercogová si tak udržela skvělou bilanci z z červencových turnajů: nejprve získala premiérový titul v Bastadu a v Palermu pak hrála finále.

Největším překvapením dnes tak byla výhra 155. hráčky světa Alexy Glatchové nad 42. tenistkou žebříčku Jekatěrinou Makarovovou. Američanka ruskou soupeřku smetla 6-1 6-2. "Cítila jsem se velmi dobře. Myslím, že jsem odehrála solidní zápas," pochvalovala si jednadvacetiletá Američanka svou teprve třetí letošní výhru na turnaji WTA. "Nemyslím, že měla (Makarovová) dnes svůj nejlepší den, ale byla jsem schopná toho využít. V San Diegu hraju poprvé a líbí se mi tu - kurty jsou příjemné a je tu skvělá atmosféra."

Nyní Glatchová vyzve druhou nasazenou a světovou jedenáctku Andreu Petkovicovou z Německa. "Jasně, bude to hodně těžký zápas. Je to velká soupeřka, je tu druhá nasazená. Bude muset hrát velmi dobře, ale těším sena to."

Nejvýše nasazenou hráčkou je světová trojka Věra Zvonarevová. Ruská tenistka se na úvod utká s domácí veteránkou Jill Craybasovou, jež v duelu dvou kvalifikantek smetla Francouzku Pelletierovou dvakrát 6-1.

Týden poté, co smetla 6-1 6-0 Lučičovou, si Christina McHaleová na okruhu WTA připsala premiérovou výhru dvakrát 6-0. Devatenáctiletá Američanka v Carlsbadu smetla o rok a půl mladší krajanku Zoe Gwen Scandalisovou, jež v Kalifornii poprvé prošla kvalifikací a odbyla si debut v hlavní soutěži.

- WTA PREMIER CARLSBAD
(USA / Kalifornie / San Diego, tv. povrch, 721.000 dolarů) -
pondělní výsledky (01. 08. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Razzanová (Fr.) - Hradecká (ČR) 6-7(7) 7-6(5) 6-1
Vinciová (9-It.) - Jovanovská (Srb.) 3-6 6-4 6-1
Hercogová (16-Slovin.) - Grandinová (JAR) 7-6(1) 2-6 6-4
Vandewegheová (USA) - Cirsteaová (Rum.) 7-5 6-7(3) 6-3
Kingová (USA) - Fudžiwaraová (Jap.) 6-1 4-6 7-5
Duševinová (Rus.) - Rezaiová (Fr.) 4-6 6-3 6-4
Craybasová (USA) - Pelletierová (Kan.) 6-1 6-1
Arvidssonová (Švéd.) - Weinholdová (USA) 6-3 6-1
Jie Zheng (Čína) - Lučičová (Chorv.) 5-7 6-2 7-6(3)
Baltachaová (Brit.) - Oudinová (USA) 6-0 6-1
Glatchová (USA) - Makarovová (Rus.) 6-1 6-2
McHaleová (USA) - Scandalisová (USA) 6-0 6-0

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Görgesová/Záhlavová-Strýcová (Něm./ČR) 6-1 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
tohle o psychice. když si věří tak smete každýho ale jak si nevěří tak už nikdy nikoho neporazí. Doporučuji aby s epřihlasila zase na turnaje ITF třeba se jím tam podaří někoho porazit a nakopnout se.
Reagovat
smazaný uživatel
"pochvalovala si jednadvacetiletá Američanka svou teprve třetí letošní výhru na turnaji WTA." Touto větou byla myšlena Alexa Glatch.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc Melanie Oudin bude v září teprve 20 let. :-)) Ovšem na druhou stranu těch výher v hlavní soutěži turnajů WTA letos zase o tolik víc (než tři) nemá: celkem šest. :DDD A od Miami v březnu jen jednu.
Reagovat
BooOoo
pochvalovala si jednadvacetiletá Američanka svou teprve třetí letošní výhru na turnaji WTA. .... CO JE TO ZA BLBOST ?? přece Oudinová letos vyhrála více než 3 utkání
Reagovat
skott
Tak konecne vyhra v pravy cas a alespon cast bodu za lonske ctvrtfinale ji zustane.Coco letos poprve v kariere objela i antukove turnaje po Evrope se stridavymi uspechy + travu a asi uz se hodne tesila domu do Kalifornie.Sam jsem tajne doufal mozna v o chloupek lepsi vysledky, ale chce to cas.Ted prijde jeji cast roku a snad ukaze, co se za tu sezonu na okruhu naucila a zuzitkuje to.
no a z dalsich vysledku sice podle skore tezko soudit, ale ta prohra Kati Makarove me jiz celkem slusne desi...
Reagovat
EllNino
co ještě chtěla víc, 4:1 zratila servis na 4:3, sebrala ho znovu na 5:3 a servis zase prohrála 5:4 mečbol pri Francouzsky servise a zase nic, v tie- breaku 5:2 a dva servisy !!!!! Ted ji to srati hodne dolu , tohle mela vyhrat. A navic ve druhem kole by mela bud Vesninu nebo Erakovic , to je skoda preskoda
Reagovat
skott
teda znova chyb jako maku...kdyz pominu vety jako:
¨Bude muset hrát velmi dobře, ale těším sena to."
tak do oci bijou predevsim zmatene narodnosti tenistek.Grandin je Jihoafricanka a Marie Eve Pelletier Kanadanka!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist