Hradecká zvládla tie-breaky a po boji je ve čtvrtfinále

14. 9. 2012, 08:34
Aktuality 14
WTA QUÉBEC - Čtvrtfinále na halovém turnaji v Québeku si zahrají dvě Češky. Po Záhlavové-Strýcové z 2. kola postoupila také Lucie Hradecká, jež udolala domácí divokou kartu Eugenii Bouchardovou.
Lucie Hradecká

Lucii Hradecké se v hale tradičně daří a po nevydařeném létě to potvrzuje i tento týden v Québeku, byť v zápase druhého kola s domácí Eugenií Bouchardovou měla plné ruce práce. Sedmadvacetiletá Češka spáchala 10 dvojchyb a čelila 15 brejkbolům, 11 z nich ale odvrátila a po 2 hodinách a 28 minutách vyhrála 7-6 2-6 7-6.

Česká tenistka v úvodním setu jako první ztratila podání, bleskově si ho však vzala zpět a po úspěšně zvládnutém tie-breaku se dostala do vedení. Ve druhé sadě mohla jít Hradecká do vedení 3-1, ovšem ani jeden ze dvou brejkbolů neproměnila a po pěti prohraných gamech v řadě o set přišla. V rozhodujícím dějství pak postupně smazala čtyři brejkboly a sama po brejku za stavu 5-3 servírovala na postup. Zápas ale neukončila, stejně tak ani při prvním mečbolu v 12. gamu, nicméně nakonec zvládla i druhý tie-break a po boji mohla slavit.

Ve třetím letošním čtvrtfinále si Hradecká zahraje o druhé letošní semifinále, které si v této sezoně zahrála překvapivě v květnu na modré antuce v Madridu. Ve španělské metropoli prošla kvalifikací, vyřadila Kvitovou či Stosurovou a skončila až na raketě Sereny Williamsové.

O vyrovnání letošního maxima, byť Québec není tak prestižním turnajem, se utká s další osmnáctiletou soupeřkou - Američankou Lauren Davisovou. Ta už v Kanadě odehrála pět duelů a neztratila v nich ani set, ve středu navíc deklasovala turnajovou dvojku Belgičanku Wickmayerovou.

O své druhé semifinále na okruhu WTA si v Québeku zahraje dvaadvacetiletá Anna Tatišviliová. Tenistka z Gruzie porazila hladce 6-2 6-3 sedmou nasazenou Chorvatku Petru Martičovou a čeká ji duel s Kirsten Flipkensovou, jež po souboji s nejvýše nasazenou Cibulkovou otočila i duel s Mirjanou Lučičovou z Chorvatska.

- WTA INTERNATIONAL QUÉBEC -
(Kanada, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (13. 09. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Hradecká (8-ČR) - Bouchardová (Kan.) 7-6(2) 2-6 7-6(4)
Oudinová (USA) - Wozniaková (4-Kan.) bez boje
Tatišviliová (Gruz.) - Martičová (7-Chorv.) 6-2 6-3
Flipkensová (Belg.) - Lučičová (Chorv.) 6-7(2) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
dadaft
tak na příjmu se Anna zatím vůbec nechytá....
Reagovat
darek.vrana
http://www.novinky.cz/krimi/278689-otec-tenistek-pliskovych-ma-jit-na-pet-let-do-vezeni.html
Reagovat
tommr
takže po Báře tu máme dalšího tenisovýho tátu kriminálníka. Chudák holky ...
Reagovat
Bob
teď jsem o tom slyšel v televizi.. no co to je?!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mladičká Chorvatka baly úspěšnější, lepší a postupuje do finále po výsledku 6:1, 3:6, 6:1. Eva nemusí smutnit, Taškent byl pro ni opět nejlepší turnaj za celý rok. Teď ale je třeba na něj trošku navázat, to se jí loňský podzim a celou letošní sezónu nepovedlo, za zmínku u ní stojí jen postup z kvalifikace do prvního kola Paříže.
Naopak Vekičová postupem do finále opět vylepšuje svůj životní výsledek, v žebříčku se posune prozatím na 122.místo (což je třeba jen 8 míst za Karolínou Plíškovou). Ve finále proti Beguové nebo Urszule Radwaňské favoritkou nebude, ale určitě nebude bez šancí.
Reagovat
dadaft
tak to bude (asi) Kamélie - a šance rozhodně je...
snažil jsem se trochu sledovat Ulu, ale streamy z Taškentu jsou fakt otřesné...
mne teď začíná velmi zajímat jiná hráčka - Anna Tatishvili. postoupila o 21 míst žebříčkem, na USO hrála skvěle, v Quebecu taky...
její hra má takový dobrý vnitřní rytmus, zdá se mi (?). Japonci by ji měli dát divokou kartu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tatišvili zaznamenala díky 4.kolu na US open velký skok, výhrou nad FLipkens by se dostala už do první padesátky. Betony jsou její nejlepší povrch, ona je podle mě takový typ Coco Vandeweghe apod. Někam ke 30.místu by se mohla dostat, ale to je podle mě její strop.
Reagovat
smazaný uživatel
Tu Flipkens by mohla dát. Pokud se nenechá otrávit sekaným bekendem.
Moc Flipkens neznám, tak mě včera překvapila.Měla z prvních 19 podání 6 es :-O I potom servírovala dobře, 2.podání ale na hranici rizika.
A to má 165cm, takže i s takovou výškou se dá ze servisu něco uhrát.
Reagovat
dadaft
jj, na USO jsem ji viděl proti Azarenkové a celkem se mi líbila. ale asi to bylo i zásluhou Azarenkové... ))
dneska nic moc. kdybych ji srovnal třeba s Li Na, tak ta se tlačí krok do kurtu, Tatishvili ne.
máš recht. může to být možná něco jako Pironková, jestli to půjde dobře.

no, tak teď vzdala. možná zranění. divné.
Reagovat
smazaný uživatel
Pironková je podle mě dobré přirovnání
Reagovat
smazaný uživatel
dobře válcuje Evu. Musím říct výborná práce jejího manažera. Poslat ji na takový "zapadlý" turnaj. Nahrabe tam pár bodů a zase poskočí. Už jenom výhrou nad Evou někam ke 120. místu.

Ve světle Donniných výsledků se dá pochopit, že s ní na USO prohrála Karolina Pl.
Navíc je hezká a NEHEKÁ.

Co jsem to dopsal, tak Eva servíruje na vítězství v druhém setu...
Reagovat
smazaný uživatel
Donna má forhend hodně dobrý. No heká, když dá velkou ránu, jinak ne.
Eva dobré nervy z 0:30, dala dobrými servisy a následně z kříže voleji, forhendy na 6:3.
Reagovat
smazaný uživatel
Eva bojuje, ale ten servis ...
Esa-DF
Eva 3-10
Donna 8-1
Reagovat
tommr
já jsem si na ten zápas s Karolinou v kvalifikaci USO taky vzpomněl. Tenkrát jsem se podivoval co je Vekicová zač, protože jsem o ní do tý doby vůbec nic neslyšel a myslel jsem, že šlo spíš o selhání Karoliny. Už se ale ukazuje, že Donna by mohla bejt opravdu velkej talent ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist