Hradecké se ve čtyřhře daří: s Hlaváčkovou je v semifinále, s Čermákem už ve finále

5. 6. 2013, 16:23
Aktuality 14
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká si na Roland Garros zahrají potřetí za sebou semifinále čtyřhry. Vítězky pařížského grandslamu z roku 2011 dnes otočily utkání s párem Blacková/Erakovicová a zvítězily 2-6 7-6 a 6-4. Hradecká je navíc s krajanem Františkem Čermákem už ve finále mixu.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Zatímco do všech předchozích zápasů v Paříži vykročily Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou lépe než jejich soupeřky, zkušená deblistka Cara Blacková a Novozélanďanka Marina Erakovicová český pár od začátku trápily. Ve čtvrté hře ještě "H+H" odvrátily dva brejkboly v řadě, ve zbytku setu už si ale ani jednou neudržely podání a sadu prohrály 2-6.

K lepšímu pro českou dvojici se utkání začalo obracet až ve druhém setu, ve kterém Hlaváčková s Hradeckou třikrát po sobě prolomily soupeřkám podání a za stavu 5-2 byly při svém servisu blízko vyrovnání na 1:1. Ani takový náskok Češkám nestačil, za stavu 5-6 si ale udržely důležité podání a vynutily si zkrácenou hru. V ní od stavu 1-2 získaly pět výměn v řadě a krátce nato přeci jen srovnaly.

Ztracený set Blackovou s Erakovicovou nerozhodil, i v rozhodujícím dějství Hlaváčkovou s Hradeckou trápily a za stavu 2-2 měly hned trojnásobnou možnost jít do vedení. Druhý nasazený pár ale všechny šance svých soupeřek smazal a dál si držel servis. Rozhodnutí přinesla desátá hra, v níž se Hlaváčková s Hradeckou dostaly k mečbolu. Hned svou první příležitost využily a po více než dvou a čtvrt hodinách zvítězily 2-6 7-6 a 6-4.

Loni na French Open české tenistky vyřadil v semifinále ruský pár Kirilenková/Petrovová, a na Rusky narazí Hlaváčková s Hradeckou v boji o finále i tentokrát. Jejich příštími soupeřkami budou Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová, které v Paříži dosud neztratily set. O ten je nepřipravily ani Kristina Mladenovicová s Galinou Voskobojevovou: čtvrtému nasazenému páru podlehly 4-6 1-6.

Na postup mezi čtyři nejlepší páry naopak nedosáhla Lucie Šafářová s Anastasií Pavljučenkovovou, které podlehly rusko-slovinské dvojici Naďa Petrovová a Katarina Srebotniková dvakrát 3-6.

Šafářová s ruskou partnerkou Pavljučenkovovou, kterou trénuje bývalá světová jednička dvouhry i čtyřhry Martina Hingisová ze Švýcarska, tak nenavážou na květnový triumf na prestižním antukovém turnaji v Madridu. S třetím nasazeným párem dnes prohrály za 95 minut. 

Hradecká s Čermákem jsou ve finále mixu
Lucii Hradecké se v Paříži daří i ve čtyřhře smíšené, ve které hraje po boku další českého tenisty Františka Čermáka. Letos si už zahráli finále na Australian Open a do boje o titul se dostali i na Roland Garros. V dnešním semifinále zdolali 3-6 6-2 10-3 osmé nasazené duo Liezel Huberová a Marcelo Melo.

"Mě dovedla už podruhé do finále Lucka, s kterou se mi hraje fantasticky," řekl Čermák Radiožurnálu. "Mně se s Frantou hraje moc dobře, nemám na sebe žádný tlak, můžu jít s přehledem do každého míče," řekla Hradecká. 

O titul se ve čtvrtek v poledne utkají s francouzsko-kanadským párem Kristina Mladenovicová a Daniel Nestor. "Odehrály jsme tady dobré zápasy, šlo nám to a ještě by to chtělo ten jeden," přidala Hradecká. "Je to pořád daleko, pokud člověk neudělá ten poslední míč, ale nechám tam všechno a věřím, že to konečně dotáhneme, i když tenis je jenom část života a po narození dcery mám jiné priority," řekl Čermák.

Ve dvouhrách na Roland Garros už sice české juniorky dohrály, ve čtyřhře však silný pár Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková dál živí šanci na grandslamový titul. Druhé nasazené Češky suverénně vyhrály i svůj druhý zápas, když dnes smetly 6-2 6-0 kolumbijsko-argentinské duo Ucrosová/Costanzaová Vegaová a postoupily do čtvrtfinále.

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 21.017.000 eur):
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková/Hradecká (2-ČR) - Blacková/Erakovicová (Zimb./N. Zél.) 2-6 7-6(3) 6-4
Petrovová/Srebotniková (3-Rus./Slovin.) - Pavljučenkovová/Šafářová (11-Rus./ČR) 6-3 6-3
Erraniová/Vinciová (1-It.) - Lepchenková/Sai-sai Zheng (USA/Čína) 7-5 6-1
Makarovová/Vesninová (4-Rus.) - Mladenovicová/Voskobojevová (10-Fr./Kaz.) 6-4 6-1

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:

Huberová/Melo (8-USA/Braz.) - Raymondová/Soares (4-USA/Braz.) 6-4 6-4

Smíšená čtyřhra - semifinále:
Hradecká/Čermák (ČR) - Huberová/Melo (8-USA/Braz.) 3-6 6-2 10-3
Mladenovicová/Nestor (5-Fr./Kan.) - Blacková/Qureshí (Zim./Pak.) 7-5 6-4

Juniorky:
Čtyřhra - 2. kolo:
Krejčíková/Siniaková (2-ČR) - Ucrosová/Vegová (Kol./Arg.) 6-2 6-0

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

14
Přidat komentář
petrulinka
Dívala jsem se, že hrají spolu debla Jelena Dementeva a Martina Navrátilová, a taky Jana Novotná s Barbarou Schett. Tedy Jelenu s Martinou bych ráda viděla. Mně Jelena na okruhu hodně chybí.
Reagovat
PetaM
Zítra budou na streamu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě chybí Martina
Reagovat
PetaM
Gratulace páru Hradecká/Čermák k postupu do finále :) Doufám, že bude úspěšnější, než finále na AO tento rok! Moc vám přeji titul :) :)
Reagovat
PetaM
A zítra od 11 hodin vám budu určitě fandit!!! Doufám, že vás bude vysílat ČR4 :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Česká televize umí někdy překvapit, ale taky doufám že finále s českou účastí bude vysílat. Pro mě je to překvapení jak se Lucie dokázala z té krize dostat. Velmi si cením zpravodajství na Radiožurnálu, kde zpravodaj Jaroslav Plašil svými vstupy komentuje velmi zajímavě. Držím Lucce a Čermákovi palce, myslím že pro něj by to byl první titul na turnaji velké čtyřky.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera na čt4 říkal Budka, že to dávat budou, když dofinále postoupí, říkal i čas 11hod. tak snad to tam bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lucka už jedno finále jisté má, dneska druhý tříseťák v mixu :D Ještě finále s Andrejkou a obě pak proměnit! :)
Reagovat
Fandina
Přeji úspěch a ještě dva zápasy. Držím palce ... pojď pojď pojď!
Reagovat
PetaM
Tak trochu jsem nečekal, že v ženské čtyřhře budou v Semifinále nasazené páry 1, 2, 3 a 4 ... :D No, je asi vidět, že pokud tyhle 4 páry budou fungovat a mít stabilní výkony, moc hráček si neškrtne ... :D :D
Reagovat
Jan
Jen tak dál holky, jste skvělé. Ať se daří i v semifinále.
Reagovat
PetaM
Gratulace holky! Sledovat jen čísla bylo strašně nepříjemné teda ... :) Dneska přeju hodně štěstí Lucce Hradecké v mixu :) No a holky, nevadí, že Rusky ještě neztratily ani set. vy dvě je připravíte hned o dva!!! :) :) Hodně štěstí do dalších bojů :)
Reagovat
Karl
Vypadá to, že H+H se konečně zvedly po nepříliš vydařené první části sezóny. Doufám, že se Lucka příliš nevyčerpala, aby mohla dnes s Františkem Čermákem postoupit do zítřejšího finále mixu. V semifinále je čeká Huber/Melo. Hodně štěstí do obou semifinálových duelů, děvčata. :-)
Reagovat
PetaM
Tak Huber/Melo dneska taky hráli, takže budou stejně vyčerpaní, jako Lucka :) :) Nejčilejší by tam měl být Franta Čermák :D :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist