Hrbatý bude daviscupovým kapitánem Turecka

28. 11. 2013, 20:17
Aktuality 7
Bývalý dvanáctý hráč světa Dominik Hrbatý si vyzkouší roli kapitána daviscupového týmu. Ne ale toho slovenského - povede reprezentanty Turecka, s jehož tenisovou federací se dohodl na tříleté spolupráci. A Davisův pohár nebude zdaleka jeho jedinou náplní.
Profily hráčů
Dominik Hrbatý

"Ve smlouvě mám zakotvených deset týdnů působení v Turecku ročně," řekl slovenským médiím pětatřicetiletý vítěz šesti turnajů ATP včetně Prague Open v roce 1999. S vrcholovým tenisem už Hrbatý skončil, letos se ještě objevil na několika nižších turnajích především ve čtyřhře.

K působení ve funkci daviscupového kapitána Turecka ještě musí dostat výjimku od mezinárodní federace ITF. Turci figurují ve třetí skupině euroafrické zóny, což je čtvrtá nejvyšší divize soutěže.

"Když jsem se nedohodl se Slovenským tenisovým svazem, kterému jsem nabídl maximálně 16 týdnů úvazku ročně, shodou okolností se na mě obrátili turečtí funkcionáři," vysvětlil agentuře SITA Hrbatý. "Co se týká samotného postu daviscupového kapitána, jsou tam pro zahraniční adepty přípustné výjimky od ITF hlavně v případech, kdy země nemá bohatou tenisovou historii a bývalé přední hráče. Neměl by v tom být problém, ale moje působení v Turecku na tom stejně nestojí a nepadá."

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
To, ze jim sepise treninky, je v poradku, ale jak muze byt slovak trenerem turecke reprezentace? Toto je vrchol a uplne popira princip Davis Cup-u, I kdyby mel byt kapitanem soucasny nejlepsi turecky hrac OMG..
Reagovat
kubiik
Vzdyt v hokeju trenuje slovaky Vujtek, predtim je vedl Hanlon, kterej vedl i Belorusko...a takovych pripadu mas vic, i ve fotbale. Jasne je to jinej sport, ale princip je stejnej...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja na to pohlizim ciste z racionalniho hlediska, ty pises o trenerech, ale ja o tom, jak muze byt kapitanem turku slovak? Dovedes si predstavit, ze kapitanem ceskeho Davis cup-oveho teamu se stane napr. Jim Courrier,

Andy Roddick ci co ja vim, Michael Chan, to je trosku na hlvu padle, nemyslis.?
Reagovat
kubiik
Tak jako uznavam ze trener neni kapitan, ale v tenise se to protina vic nez v jinyho sportech podle me. Predstavit si to dovedu, myslim toho Courriera napriklad. Sak co ma delat kdyz chce treba trenovat, slovaci se mu nenabidnou aby vedl DC a ozve se mu turecko a nedivil bych se kdyby to bylo za peknej peniz :) Ano asi je to trochu zvraceny ze by spravne mel "kopat" za svuj narodak ale dnesni svet je proste takovej a nezbyva nez se mu prizpusobit :) To ja su spis vic haklivej na to kdyz si nekdo zmeni obcanstvi jenom z toho duvodu aby mohl hrat DC za jinou zem protoze doma se to tymu nedostane
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte potrebuje niečo vyryžovať, ale bolo by krajšie, keby sa venoval napr. tunajšej mládeži.
Reagovat
Paseka
Kde stojí něco o 1.dubnu ??
Reagovat
jb007
Ono už je prvního dubna? :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist