Hrbatý pověsil raketu na hřebík. Chystá se plnit roli otce

25. 11. 2010, 20:05
Stalo se... 7
Dominik Hrbatý ve 32 letech ukončil kariéru. Bývalý 12. hráč světa a semifinalista French Open své rozhodnutí oznámil začátkem týdne během exhibice v rodné Bratislavě.
Profily hráčů
Dominik Hrbatý

Dvaatřicetiletý Dominik Hrbatý si s myšlenkou ukončit kariéru pohrával již minulou sezonu, ale až blížící se otcoství jeho rozhodnutí pověsit raketu na hřebík urychlilo.

Úspěchy Dominka Hrbatého:
Úspěchy a ocenění:
1996 nováček roku v soutěžích okruhu ATP
1999 semifinalista French Open
2005 finalista Davisova poháru
2005, 2009 vítěz Hopman Cupu
2006 státní vyznamenání Řád Ľudovíta Štúra
2000, 2001, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007 tenista roku na Slovensku

Tituly na okruhu ATP:
1998 - San Marino
1999 - Praha
2001 - Auckland
2004 - Adelaide, Auckland, Marseille

"Těším se na novou kapitolu života. Chci teď trávit více času se svou rodinou. Koncem prosince čekáme narození potomka," loučil se Hrbatý v bratislavské hale během exhibice, na které se v pondělí představil po boku krajanky Dominiky Cibulkové. Slovenské duo si zahrálo čtyřhru proti bývalé světové jedničce Thomasi Musterovi z Rakouska a ruské tenistce-modelce Anně Kurnikovové.

Slovenský tenista během své kariéry získal šest titulů z podniků ATP a vyhrál stejný počet challengerů. Na grandslamech se dostal nejdál do semifinále na French Open v roce 1999. Na turnajích Masters byl ve finále v Monte Carlu a před pěti lety v Paříži. Od té chvíle se ale na okruhu ATP již jen jednou dostal do čtvrtfinále. Ve více úspěších mu zabránily operace ruky a lokte, kterým se podrobil v roce 2007. Problémy ho provázejí dodnes.

Loni ještě s Dominikou Cibulkovou senzačně vyhráli Hopmanův pohár - soutěž smíšených dvojic. Steného úspěchu dosáhl v sezoně 2005 společně s Danielou Hantuchovou.

S Davis Cupem se rozloučil už před rokem vítězstvím proti Makedoncům. Během svého působení v týmové soutěži porazil čtyři světové jedničky Marcela Riose, Andyho Roddicka, Marata Safina a Gustava Kuertena a pomohl Slovensku k historickému úspěchu v podobě postupu do finále v roce 2005. V něm Slováci podlehli Chorvatsku.

Hrbatý byl posledním aktivním hráčem, který měl pozitivní bilanci s Federerem (2-1) i Nadalem (3-1). Vítězství si však připsal v době, kdy se kariéry obou hvězd současného tenisu teprve rozjížděly.

Letos už kariéru ukončili Thajec Srichaphan, Francouz Ascione, Američan Dent, Španěl Moya nebo Jiří Vaněk.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je to normalní protoze nastupuje nová generace a musí se starat o rodinu.bujikkiolo
Reagovat
smazaný uživatel
Zranění už mu neumožňovalo hrát naplno,tak urobí Klabzubovu jedenáctku nebo Lendlovu 5, Federerovu 2,Hewitovu 3....
Reagovat
smazaný uživatel
ve 32 letech končit? to nemám rád. takové věci by se neměly dělat. Novák taky skončil nepochopitelně brzy.... měli by hrát aspoń do 35let a pak jestě fungovat aspon 3-4roky v deblu
Reagovat
Ananas
Lopato ty asi nechápeš že mají děti a rodinu a chtějí se věnovat jim a že je pro některé z nich v tomdle věku důležitější rodina a už nemají chut hrát profesionálně..) Ale to ty asi nedokážeš pochopit.:))
Reagovat
smazaný uživatel
+ zdravotné problémy .... u domina presnejšie lakeť
Reagovat
smazaný uživatel
je to kruté vůči fanouškům.
Reagovat
smazaný uživatel
ale nechapes ze musi nekedy skoncit??? fanuskom by aj tak moc nepomohol lebo mal problemy vahrat aj velmi jednoduche zapasy... a uz je dost dlho profesional, chcel by som vydet teba co by si robil, by ta prestal bavit tenis velmi rychlo... a dvolezitejsia je mu rodina ako fanusikovia aj ked ten debl by preca len nekedy mohol... ale tam je to by som povedal este horsie :D ale dobry bol domino a bol som na jeho kazdom zapas na Bratislava open a aj na exhibicii a prajem mu vela dobreho s rodinou a dufam ze s tenisom neskonci uplne ale nech trenuje inych a podobne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist