Hrbatý se vrací

5. 3. 2008, 14:53
Aktuality 0
Půl roku chyběl na turnajích ATP nejlepší slovenský tenista posledních let Dominik Hrbatý. Po pauze způsobené zraněním se nyní vrací na profesionální okruh. Bývalý 12. hráč světového žebříčku by se měl poprvé představit příští týden v kvalifikaci na turnaj série Masters v Indian Wells.
Profily hráčů
Dominik Hrbatý

Bratislavský rodák Hrbatý, jenž začátkem roku oslavil třicáté narozeniny, se v září podrobil operaci pravého lokte a v prosinci se musel do péče chirurgů svěřit s ramenem. Kvůli neplánovanému druhému zákroku zmeškal lednové Australian Open, takže poprvé po jedenácti letech chyběl na grandslamovém turnaji.

"Doufal jsem, že bych mohl hrát dříve, ale jsem rád, že už jsem v pořádku a bez bolestí. Jedinou motivací před operací bylo, aby byla ruka v lepším stavu. A opravdu to tak je, z čehož mám velkou radost," uvedl Hrbatý v rozhovoru pro slovenský list Pravda. "Po operaci ramena jsem změnil styl podání a od té doby všechny bolesti zmizely. Už nedávám takové bomby jako předtím," dodal vítěz šesti turnajů na okruhu ATP.

Hrbatý po dlouhé pauze klesl na 195. příčku žebříčku, ale takzvaný chráněný ranking zavedený právě pro tyto případy ho řadí na 70. místo. "Platí mi na osmi turnajích, které musím absolvovat do devíti měsíců. Zázraky na úvod nečekám. Když něco uhraju, bude to super," uvedl slovenský Sportovec roku 2005, jenž se chce především vrátit do elitní stovky žebříčku, aby měl zajištěnu přímou účast na grandslamových a jiných velkých turnajích.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist