Hrdinové wimbledonská premiéra nevyšla

24. 6. 2008, 15:11
Aktuality 0
WIMBLEDON ŽENY - Čtyřiadvacetiletá česká tenistka Eva Hrdinová ve svém premiérovém startu na grandslamu nevyhrála. 183. hráčka světového žebříčku narazila na Dánku Carolinu Wozniackou, které podlehla 2-6 5-7. S Londýnem se loučí i Petra Cetkovská, která nestačila na vítězku z Hertogenbosche Tamarine Tanasugarnovou.
Eva Hrdinová

Eva Hrdinová ve Wimbledonu uspěla v kvalifikaci a poprvé tak na grandslamu postoupila do hlavní soutěže. Los 1. kola jí však premiéru neulehčil - česká tenistka hned na úvod narazila na jednatřicátou nasazenou Dánku Carolinu Wozniackou, která minulý týden získala skalp světové čtyřky Světlany Kuzněcovové.

Sedmnáctiletá Dánka už ve svém mladém věku působí na kurtu velmi sebevědomě a dnešní utkání toho bylo důkazem. Rychle se dostala do vedení 6-2 4-2 a zdálo se, že bez problémů postoupí. Ovšem tenistka vysoké postavy Hrdinová se nevzdávala, zpřesnila hru a dokonce si ve druhé sadě vypracovala setbol. Nicméně využít ho nedokázala, naopak Wozniacká vyhrála tři gamy v řadě a postoupila do druhého kola. V něm narazí na Kanaďanku Aleksandru Wozniakovou, která vyřadila Ukrajinku Korytcevovou.

Dánce Wozniacké se dnes vydařila odveta za dva roky staré utkání, kdy v pouhých 15 letech podlehla české tenistce v kvalifikaci na turnaj WTA v Istanbulu ve třech setech.

Z českých zástupců v prvním kole Wimbledonu dnes neuspěla ani Petra Cetkovská. Osmifinalistka Roland Garros nestačila na Tamarine Tanasugarnovou, které podlehla 4:6 a 3:6. Thajská tenistka tak potvrdila svou výbornou formu. V sobotu vyhrála turnaj v nizozemském Hertogenboschi poté, co ve finále porazila Dinaru Safinovou.

Včerejší tma na wimbledonskými kurty zřejmě vzala postup Slovence Magdaléně Rybárikové. Ve chvíli, kdy vedla v rozhodující sadě 4-2 nad Rumunkou Niculescovou, byl zápas kvůli tmě přerušen. Duel se dohrával dnes, slovenská tenistka však už nevyhrála ani game a s turnajem se loučí.

WIMBLEDON ŽENY - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Wozniacká (31-Dán.) - Hrdinová (ČR) 6:2, 7:5, Tanasugarnová (Thaj.) - Cetkovská (ČR) 6:4, 6:3, Pennettaová (22-It.) - Vakulenková (Ukr.) 6:3, 6:4, Martínezová-Sánchezová (Šp.) - Müllerová (Něm.) 6:1, 6:1, Sugijamaová (Jap.) - Wickmayerová (Belg.) 6:4, 6:2, Wozniaková (Kan.) - Korytcevová (Ukr.) 7:5, 6:4, V. Williamsová (7-USA) - Cavadayová (Brit.) 7:6 (7:5), 6:1, Mirzaová (32-Indie) - Castaňová (Kol.) 7:6 (7:3), 3:6, 6:4, Keothavongová (Brit.) - Kingová (USA) 4:6, 6:2, 6:3, Niculescuová (Rum.) - Rybáriková (SR) 1:6, 6:3, 6:4, Bammerová (26-Rak.) - Arvidssonová (Švéd.) 4:6, 4:1 skreč, Kudrjavcevová - Makarovová (obě Rus.) 6:0, 6:4, Erakovicová (N. Zél.) - Krajiceková (Niz.) 7:6 (7:3), 7:6 (8:6), Šuaj Pcheng (Čína) - Kutuzovová (Ukr.) 6:3, 6:4.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist