Hüsler vyhrál hned první finále na turnajích ATP, v Sofii přemohl teenagera Runeho

2. 10. 2022, 18:33
Aktuality 2
ATP SOFIE - Marc-Andrea Hüsler v sofijské hale slaví svůj první triumf na nejvyšším okruhu. Ve svém premiérovém finále na této úrovni bez ztráty servisu a po čtyřech odvrácených setbolech zdolal 6-4 7-6(8) dánského teenagera Holgera Runeho. Šestadvacetiletý Švýcar tak vylepší své žebříčkové maximum o více než 20 míst, v pondělí bude na 64. pozici.
Profily hráčů
Marc-Andrea Hüsler

Marc-Andrea Hüsler si v srpnu ve Winston-Salemu zahrál své teprve druhé semifinále na okruhu ATP, ale přes tuto fázi se poprvé dostal až v bulharské hale. Šestadvacetiletý Švýcar neměl vůbec jednoduchou cestu do svého premiérového finále na této úrovni, postupně narazil na Geoffreyho Blancaneauxe, Pabla Carreňa, Kamila Majchrzaka (dva odvrácené mečboly) a Lorenza Musettiho.

O první triumf na nejvyšším okruhu si zahrál s Holgerem Runem. Proti dánskému teenagerovi začal brejkem a náskok si pohlídal až do konce setu. O servis nepřišel ani ve druhé sadě, přesto likvidoval celkem čtyři setboly a ten poslední na returnu v tie-breaku.

"Odehrál jsem skvělý zápas, ale pořád tomu nemůžu uvěřit," řekl Hüsler v rozhovoru na kurtu. "Nevím, co říct. Prostě jsem se snažil zůstat v klidu, soustředil jsem se a dobře to dopadlo," dodal 26letý rodák z Curychu, který se stal na podnicích ATP prvním švýcarským šampionem od triumfu Rogera Federera v Basileji 2019 a už 12. novým vítězem v letošní sezoně.

Dnešním výsledkem jen potvrdil, že se mu v tomto dějišti daří. V Sofii posbíral šest ze svých 16 výher v hlavních soutěžích na nejvyšší tour a čtyři ze šesti skalpů Top 50, tři v tomto týdnu.

Devatenáctiletý Rune v Bulharsku zaznamenal svou první vítěznou sérii od senzačního postupu do čtvrtfinále grandslamového French Open. Finále na akcích ATP absolvoval podruhé v kariéře, v dubnu na antuce v Mnichově mu vzdal Botic van de Zandschulp.

Hüsler o více než 20 míst vylepší své žebříčkové maximum, v pondělí se posune na 64. pozici. Rune se na něj vrátí a bude světovou šestadvacítkou. Oba se v příštím týdnu zúčastní turnaje v kazašské Astaně, Hüsler začne proti Emilovi Ruusuvuorimu, Rune vyzve světovou jedničku Carlose Alcaraze.

• ATP 250 SOFIE •
Bulharsko, tv. povrch / hala, 534.555 eur
nedělní výsledky (2. 10. 2022)
• Dvouhra - finále •
Hüsler (Švýc.) - Rune (5-Dán.) 6-4 7-6(8)
• Čtyřhra - finále •
Matos/Vega (2-Braz./Šp.) - Fallert/Otte (Něm.) 3-6 7-5 10-8

 

 

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Přeci jen si na Sofii vzpomněli:D Marc-Andrea odehrál další skvělý zápas.smilesmile Hodně jsem mu vítězství v turnaji přál, ale nikoho tenhle turnaj asi nezajímal smile M-A. ukázal pevné nervy, skvělý servis a výstavní hru na síti. Také několik DS bylo parádních i BHDTL, jeden přímo intergalaktický.
Celkově povedený zápas, nadprůměrné kvality, velmi dobře koukatelný. Rune mi připomíná Shapa:)
Turnaj byl fajn, jen Janek bohužel smolné zranění:(
Reagovat
com
jeden Švycar odesel a hned tu mame nahradu smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist