Humbert porazil i Rubljova a vyhrál 'pětistovku' na trávě v Halle

20. 6. 2021, 16:24
Aktuality 3
ATP HALLE - Ugo Humbert si na trávě v německém Halle došel pro třetí titul a první z podniku kategorie ATP 500. Ve finále, do kterého se dostal díky skalpu Alexandera Zvereva i čtyřem třísetovým výhrám, 22letý Francouz porazil 6-3 7-6 světovou sedmičku Andreje Rubljova a poprvé v kariéře tak porazil dva hráče Top 10 během jednoho turnaje.
Profily hráčů
Ugo Humbert (© AFP)

Ugo Humbert během antukového jara vyhrál pouze jeden ze sedmi zápasů, na trávě ale ožil. Už během pouhých dvou týdnů na ní odehrál víc duelů než během dvou měsíců na antuce a vyhrát dokázal sedm z osmi zápasů. 

Po vyřazení ve čtvrtfinále ve Stuttgartu 22letý Francouz nenašel přemožitele v německém Halle, byť čelil velmi kvalitním soupeřům. Po třísetových výhrách nad Samem Querreym (63. v ATP), Alexanderem Zverevem (6.), Sebastianem Kordou (52.) a Félixem Augerem-Aliassimem (21.) postoupil do svého třetího a dosud největšího finále. 

A také tentokrát v něm dokázal zvítězit. V souboji o svůj první titul z turnaje ATP 500 si poradil bez ztráty podání 6-3 7-6 s Rusem Andrejem Rubljovem, když využil svůj jediný brejkbol a ve třetím vzájemném střetnutí si připsal první výhru.



Humbert zaznamenal teprve čtvrtý skalp hráče Top 10 a vůbec poprvé porazil dva členy elitní desítky během jednoho turnaje. Titulem navázal na loňské triumfy z Aucklandu a Antverp.

Ve světovém žebříčku se francouzský tenista posune z 31. na 25. místo a o čtyři pozice vylepší své dosavadní maximum. Příští týden si před Wimbledonem zahraje ještě na trávě na Mallorce, kde ho v prvním kole čeká Srb Miomir Kecmanovič.

23letý Rubljov si dnes zahrál 12. finále a teprve počtvrté v něm prohrál. Letos ze tří finálových pokusů uspěl jen v Rotterdamu.

• ATP 500 HALLE •
Německo, tráva, 1.455.925 eur
nedělní výsledky (20. 06. 2021)
• Dvouhra - finále •
Humbert (Fr.) - Rubljov (4-Rus.) 6-3 7-6(4)
• Čtyřhra - finále •
Tecau/Krawietz (3-Rum./Něm.) - Hurkacz/Auger-Aliassime (Pol./Kan.) 7-6(4) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
paddy
karty jsou rozdány jasně, podle sázkovek to je 50/50 smile

Federer 28 %
Tsitsipas 5 %
Medvedev 3 %
Djokovic 60 %
Other (Shapovalov, Zverev...) 4 %

YT: Paul Martin
22 tis. hlasů
Reagovat
paddy
je na čase se zaměřit na 250-ky smile
Reagovat
Pe3k
Věděl, že tenhle turnaj vyhraje, tak raději rupnul v semi, aby se nezhoršil finálovou bilanci... smile
Gratulace Ugovi, porazil zvučné hráče a získal prestižní titul série 500. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist