Humbert udržel finálovou neporazitelnost a splnil si sen. Pro 4. trofej si došel v rodných Métách

11. 11. 2023, 18:29
Aktuality 1
ATP MÉTY - Triumf na turnaji ATP patří ve světě tenisu k cenným úspěchům. A když se to povede v rodném městě, radost z vítězství se zvyšuje. Čerstvou zkušenost získal Ugo Humbert, který ovládl halovou dvěstěpadesátku v Métách. V boji o 4. titul pětadvacetiletý Francouz přehrál 6:3, 6:3 Alexandera Ševčenka, udržel svou finálovou neporazitelnost a zajistil si pozici v TOP 20.
Ugo Humbert (© AFP)

Ugo Humbert v letech a 2020 a 2021 získal tři tituly (ATP 250 Auckland, ATP 250 Antverpy, ATP 500 v Halle) a vyšplhal se na 25. místo světového žebříčku.

Od postupu do čtvrtfinále olympijské turnaje v Tokiu v srpnu 2021 se mu ale přestalo dařit, téměř rok nevyhrál dva zápasy po sobě a v žebříčku se propadnul na 155. příčku.

Přes starty na challengerech se tak musel vydrápat zpět mezi širší elitní špičku povedlo se mu to velmi rychle. Od letošního léta už zase pravidelně hraje na akcích ATP.

Navíc během podzimu si připsal skalpy Stefanose Tsitsipase či Andreje Rubljova a sezonu zakončil triumfem v rodných Métách.

Po úvodní třísetové bitvě s grandslamovým šampionem Dominicem Thiemem už neztratil ani set. Po krajanu Haroldu Mayotovi a Italu Fabiu Fogninim si poradil i s Alexanderem Ševčenkem, kterého přehrál 6:3, 6:3 a své 4. finále přetavil ve 4. titul.

"Vyhrát tento turnaj byl od dětství můj sen. Je to prostě úžasné, mísí se teď ve mně spousta pocitů, ale nedokážu je popsat. Je to neuvěřitelné vyhrát tady v rodném městě před zraky své rodiny. Zakončit takhle turnaje je prostě úžasné," radoval se Humbert po triumfu v rodných Métách.

Triumf Humberta vynese poprvé do TOP 20, ve které zakončí sezonu.

Výsledky turnaje ATP 250 v Métách

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist