Hurkacz poprvé porazil světovou jedničku, vyhrál i 5. finále a má první titul z trávy

19. 6. 2022, 16:27
Aktuality 68
ATP HALLE - Hubert Hurkacz poprvé v kariéře porazil světovou jedničku a také své páté finále na okruhu ATP přetavil v titul. 25letý Polák slaví premiérový triumf na trávě v německém Halle, kde ho dnes nezastavil ani Daniil Medveděv.
Profily hráčů
Hubert Hurkacz (© AFP)

Hubert Hurkacz na turnajích trávě nikdy daleko nedošel, ale loni ve Wimbledonu vyšlápl na osminásobného šampiona Rogera Federera a prodral se až do semifinále. A tento týden v generálce na londýnský grandslam na podniku ATP 500 v německém Halle dokonce nenašel přemožitele.

A rozhodně nečelil slabým soupeřům. V pátečním čtvrtfinále zdolal světovou devítku Kanaďana Félixe Augera-Aliassimea, v sobotním semifinále udolal Australana Nicka Kyrgiose a v dnešním finále si poradil s nejvýše nasazeným Daniilem Medveděvem.

25letý Polák o rok staršímu soupeři nenabídl ani jeden brejkbol a už po 63 minutách zvítězil 6-1 6-4. Vyhrál tak již třetí z pěti vzájemných duelů, uspěl také loni ve Wimbledonu a letos v Miami.

Bilanci s hráči Top 10 si Hurkacz vylepšil na 13-29, světovou jedničku porazil poprvé v kariéře.

Hurkacz vyhrál i své celkově páté finále na okruhu ATP, které si poprvé zahrál mimo tvrdý povrch. Předchozí triumfy slavil v roce 2019 ve Winston-Salemu a loni v Delray Beach, Miami a Métách.



26letý Medveděv od triumfu na loňském US Open prohrál už páté finále v řadě. Před týdnem v Hertogenboschi dokonce překvapivě nestačil na Nizozemce Tima Van Rijthovena.

Zatímco Hurkacz má v příštím týdnu volno a bude se již soustředit na grandslam v All England Clubu, Medveděv kvůli invazi Ruska na Ukrajině ve Wimbledonu startovat nesmí. Příští týden na Mallorce se tak alespoň pokusí z pozice obhájce titulu získat svou celkově 15. trofej.

• ATP 500 HALLE •
Německo, tráva, 2.275.275 eur
nedělní výsledky (19. 06. 2022)
• Dvouhra - finále •
Hurkacz (5-Pol.) - Medveděv (1-Rus.) 6-1 6-4
• Čtyřhra - finále •
Granollers/Zeballos (1-Šp./Arg.) - Venus/Pütz (3-N. Zél./Něm.) 6-4 6-7(5) 14-12
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

68
Přidat komentář
Tennisfan77
Takhle by si člověk řekl, že nás čeká napínavý Wimbledon, Hurkacz vyhrál v Halle, Berrettini na trávě dva tituly po sobě.

A Jo, hrát bude Nadal s Djokovicem, takže zase nic. smile
Reagovat
aape
tak uvidíme, ale pokud se zas Rafa nadopuje, aby si snížil práh bolesti, atd., tak nevím smile
Reagovat
Tennisfan77
Spíše mě už nebaví sledovat to, jak se každý GS točí kolem dvou/tři hráčů a jejich pseudobitvy o nejlepšího hráče ever, přičemž každý normální člověk ví, že za posledni tri roky se nedá brát vážně skoro každý turnaj
Reagovat
Rafaeoli25
Jak nedá brát vážně? Pořád je to o tom, jestli je někdo dokáže vyklepnout. Že nedokáže tak za to nemůžou oni nebo resp.můžou, ano, jsou tak výjimeční, že je to i nadále úkol takřka nemožný.
Reagovat
Patik
Nepochopil si to.
Reagovat
Tennisfan77
Tenis je po covidu mrtvý sport, geopolitcká situace silně ovlivnila minimálně 3, spíše 4 GS od roku 2020, které by za standardního průběhu dle mého názoru dopadly úplně jinak.
Reagovat
Patik
RG na jeseň ..zrušený Wimbledon AO len pre očkovaných..ďalší Wimbledon zákaz rusom..US Open zákaz vstupu neočkovaným do krajiny..a potom ber nejaký GS race vážne..nevraviac o tom koľko hráčov aj tophráčov stratilo formu počas pandémie koľkých ľudí to ovplyvnilo na kurte aj mimo kurt a možno ešte stále ovplyvňuje..mŕtvy šport to neni ale nedá sa to brať úplne vážne..veľa vecí a aj štatistík by bolo za normálnych okolností určite inak.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak FO v říjnu mělo daleko víc do karet hrál Nolemu, rozhodně ne Nadalovi. Tenhle grandslam je zcela z obliga. USO 20 si Djoker zmrvil jen sám. Řeč je tedy jen o Wimbledonu 20, kde mohl Novak hrát a třeba vyhrát, ale jen třeba. Pak přišly tři GS loni, kde dominoval, no a pak mu došla pára a ta by mu došla s covidem i bez něj. No a jsme u letošního AO, kde nemohl startovat. Dohromady tedy Nole přišel kvůli covidu o 2 GS, takže nedělej z těch dvou let nějakou temnou éru, když v ní zatím vyhrál tři grandslamy. Vybíráš si jen to, co se ti hodí.
Reagovat
paddy
Tvůj argument nedávno vyvrátil Ivaniševic, který říkal, že pomalejší kurt víc škodí Djokovičovi, protože ten neuhraje snadné body ze servisu.
Reagovat
Rafaeoli25
Prosím tě, co říká Ivanisevic, už beru s rezervou. Co ten už toho napovídal..
Reagovat
Rafaeoli25
A za to, že na USO 20 chytil Novaka rapl může taky covid? smile
Reagovat
Tennisfan77
Typický komentář zaujatého Nadal fanouška, zcela mimo téma. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Nepochopils ironii, která je ale taky na místě. Klidně příznej, že i tenhle jeho výlev vlastně zapříčinil covid. Na něj se dá svést všechno smile
Reagovat
Patik
pandémia hneď nahrala do kariet Nadalovi RG si stanovilo termín keď sa tuším ešte nevedelo ako sa odohrá Wimbledon..vtedy sa nadávalo že si bude musieť hráč vybrať či chce ten alebo onen grandslam..si vezmi že sa odohrá Wimbledon a RG by zrušili no to by som si pozrel tie deabty..to je sezóna 2020 a už to bolo všetko domrvené..krom toho to neni len o nich dvoch ale aj o tom v akej forme mali súperov..ako formy hráčov počas pandémie ovplyvnili jednotlivé turnaje..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak zásah co se týče RG zásadní nebyl, to, že se Wimbledon asi hrát nebude vůbec, dávali najevo britští činovníci už záhy, tuším v dubnu. Naopak vedení FO už od začátku pandemie jasné říkalo, že chce turnaj za každou cenu odehrát, vzhledem k vývoji pandemie stanovilo nejbližší volný termín - konec září a začátek října. Wimbledon by se stejně nedal hrát jindy než v obvyklou dobu vzhledem k specifičnosti travnateho povrchu a jeho nárokům. A podmínky podzimní Paříže rozhodně znevýhodňovaly Nadala a naopak zvýhodňovaly Djokera.
Reagovat
annah
HuHu je pašák ! Udělal mi radost. Skoro jsem mu odpustila toho kanára... :-)
Reagovat
turista
Je dobrý. Z 5 finále 5 titulů.
Reagovat
aape
no jo, ve finále je stoprocentní smile
Reagovat
paddy
Plošně smile smile smile

"Nebylo možné aktualizovat cookie!"
Reagovat
paddy
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako, ze se loucis...?
Reagovat
Vlk-v-trave
Myslim, ze jako uz kasles na TP...:)
Reagovat
Patik
Ďakujem..mam stým problém už skoro dva týždne.
Reagovat
Patik
Úprimne som si zo začiatku povedal ze asi je to znamenie aby som sem prestal pridávať nezmysly..ale vidím ze viacerí majú ten problém takže moja misia pokračujesmile
Reagovat
vavrinec
Já s tím začal bojovat od včerejška. Některé prohlížeče stále fungují, některé nefungují, jak na desktopu, tak v mobilu. A nepomůže nic, včetně vymazání cookies. Je to evidentně problém Tenisportálu, protože jinak funguje všechno. A zdá se, že to postihuje stále více uživatelů.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
napíšu šéfovi, díky za info.
Reagovat
Vlk-v-trave
diky, u mne se teprve ted chytlo...
Reagovat
Patik
ďakujem videl som že prebehla aktualizácia a už to fachčí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No nevím, mně to večer na noťasu nešlosmile
Reagovat
Patik
Svetová jednotka kričí na svojho trénera ktorý nemá nervy na svojho zverenca a následne teda opustí kurt počas zápasu.. Druhá teraz už bývalá svet.jednotka je deportovana a nevpustena 2 krát do krajiny na grandslam lebo není očkovaný vypadne z top10 behom polroka..rusov nepustia na Wimbledon lebo vojna a medzitým hráč ktoreho zdravie obmedzuje aj v bežnom osobnom živote útočí na kalendárny grandslam.. To nevymyslis..toto keby mi niekto povedal rok dva dozadu tak sa ho asi spýtam v ktorej realite žije..veľmi smutný koniec tenisu.
Reagovat
turista
Nepredbihej. Nadal na nic neútočí. Favoritem Wimbledonu je Djokovič bez ohledu na možné potíže s US Open.
Reagovat
Patik
Za normálnych okolností by bol Novak jasný favorit ale není v optimálnej pohode ktovie ako natom vôbec je a ako to všetko vníma ohľadom US Open..a ako ho prijme publikum..alebo ten fakt ze to môže byť jeho posledný GS sezóny..v hre je veľa otaznych..táto sezóna je pre neho ako zlý sen..
Reagovat
Tennisfan77
Sezóna?

Tenis je od covidu mrtvý sport a veškeré statistiky jsou silně ovlivněné geopolitickou situaci.

US Open bez diváků, jeden Wimbledon zrušeny, Australian Open pouze pro očkováné, další Wimbledon bez Rusů a bez bodu.

Prakticky jediný normální GS za poslední tři roky bylo letošní French Open.

Jinak je to výsměch
Reagovat
Patik
To je bohužiaľ pravda.
Reagovat
Tennisfan77
A o tom French Open se ještě můžeme bavit z pohledu Djokovice a jeho formy, kdyby hrál standardně od ledna.
Reagovat
Patik
Myslím ze by nadviazal na minulú sezónu a tých 22 GS by mal teraz on.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
turista
Bohužel neočkování Djokovič obětoval celý výsledek své tenisové kariéry. Novak je umíněný a tzv."západní demokratická společnost" ohánějící se principem individuality a lidskými právy ho za to trestá jako zběsilá. Svět se vymkl z kloubů. Jeden zlý dědek z Kremlu zaútočil na Ukrajinu. Druhý tzv.hodný dědeček z Bílého domu chce trestat jeho zemi. Místo toho trestá občany celé EU nehoráznými cenami paliv za souhlasného přizvukování bruselských ingoustů jako je von Leyenová, Jourová a podobně. Škoda mluvit.
Reagovat
Tennisfan77
Covid vs Putin = smrt tenisu
Reagovat
Patik
ak mám byť úprimný..vôbec ma nemrzí že Djokovič nevedie nejaký GS race..lebo v Austrálii toto a v Amerike hento..to sú také nechcem povedať vyslovene malichernosti v živote človeka..v tenise už aj tak dokázal to čo nikto..on sa pozrie na manželku na svoje deti rodinu chce byť pri nich v zdraví čo najdlhšie a mať aj zo seba dobrý pocit dodržiavať presvedčenie ktoré si stanovil..a nie zavŕtať si aj do kolena jak maniak kvôli nejakému titulu ktorý aj tak už má v zbierke stokrát..a pozri si ako skončil trebárs Chardy keď si pichol vakcínu proti covidu neviem či vôbec ešte hrá či vôbec môže trénovať..
Reagovat
Nola
to si pekne napisal, zivot nekonci tenisovou karierou, ale naopak zacina po skonceni jej skonceni, niektori hraci/hracky sa nedokazali vysporiadat, ze uz nie su stredobom sportovej verejnosti - prazdno v zivote, ktovie aky zivot nas caka po ukonceni vojny v UA, verim, ze skonci cim skor a my sa tu budeme zapodievat malichernostami
Reagovat
Rafaeoli25
Dokázal co nikdo, no tak co se týče GS to ale neplatí, že. Ty bys to rád takhle podal, ale bohužel. Jinak Novak to chce, komu prosím tě chceš namluvit, že ne? Jen prostě nečekal, že se Nadal může opět vrátit, i on sám už ho považoval za odepsaného a tak i absenci v Austrálii bral, že sice přijde o další šanci na GS, ale že toho současně Nadal nevyužije. Už ho prostě viděl jako toho, co je down. No spletl se, jako mnozí s ním. A chápu, že ho to i spoustu dalších lidí strašně žere. Ale chtělo by to být nad věcí a uznat, že je Nadal prostě také stejně výjimečný, to by byl jediný fér přístup.
Reagovat
Patik
Djokovic ma pred sebou ešte ďalších 5 sezón minimálne..o 5 rokov môže mať 25-30 GS..ak do toho nezasiahne zase politika.
Reagovat
Rafaeoli25
Ty to opravdu vidíš moc růžově. Ani on nemládne a bude se tak jako tak potýkat s mnoha krizemi. A jak už jsem psal, konkurence bude, takže vyhrávat GS bude těžké, navíc ani Nadal ještě nekončí a může klidně ještě dva roky naplno hrát. Novak to bude mít moc moc těžké a pokud s Nadalem neudrží kontakt a bude po letošku ztrácet 3 GS a více, bude to pro něj už hodně tvrdý ořech.
Reagovat
turista
Zatím ztrácí pouze 2 kousky. Ztrácel jich víc. Djokovič se z Nadala nepoloží. Navíc Nadal směřuje do let v nichž ani Federer už nesbíral GS. A spálení nervů jeho problémy nevyřeší.
Reagovat
Rafaeoli25
Neříkám, že se položí, psychicky ne, ale tělo je tělo, může stokrát chtít a třeba to už nepůjde, predikovat, jaká to bude pohoda vyhhrávat v 39, 40 grandslamy, je promiň dost mimo, i když má genofond jaký má. I do něj se bude více a více vkrádat nejistota, s každou další nevyužitou šancí, prohrou. V jeho případě je navíc strašně důležitá persona trenéra, když to nebude v rovnováze, tak to bude další problém. I kdyby tedy za ty tři čtyři roky už nebyl Nadal, tak je na obzoru tolik překážek, že jistého nemá za tři roky a dále vůbec, ale vůbec nic.
Reagovat
Tennisfan77
Za dvacet let si nikdo nevzpomene, kolik toho Djokovič, nebo Nadal vyhráli. Celá BIG3 se označí jako legendy a tím to skončilo.

Pochybuji, že někdo z fleku řekne, kolik turnajů vyhrál Sampras a Agassi.
Reagovat
Rafaeoli25
A to tě trápí?
Reagovat
Rafaeoli25
Takže všechny loňské Novakovy GS tituly byly výsměchem, které nelze brát vážně? Fakt? Tak to jsem nevěděl..
Reagovat
Tennisfan77
Člověka, který na fóru Nadala haní za to, že má potomka během aktivní kariéry, asi nemá smysl ani oponovat, tvá hloupost tě předchází.
Reagovat
Rafaeoli25
Ty jsi opravdu směšný, když Nadala chválím, je to špatně, když ho za něco lehce zkritizuji, je to taky špatně samozřejmě. Nevím, co je hloupého na postoji mít děti až po kariéře, můžeš mi to objasnit? Sám Nadal to celou dobu tvrdil, teď tedy změnil názor a o dva tři roky to urychlil, respektuji to. Každopádně odkládaní dětí na pozdější věk žádným projevem hlouposti není, spíš odpovědnosti, v případě vrcholového sportovce určitě. K osobním výpadům tu sahat nebudu, na tvou úroveň opravdu klesat nehodlám. Taky si o tobě myslím své a věř, že nic pěkného to není. To co tu poslední týdny předvádíš, je fialový hnus, nic víc, měl byses nad sebou zamyslet, ale to ti říkat je jako házet hrách na stěnu, tedy zcela zbytečné.
Reagovat
Tennisfan77
Pokud máš alespoň základní podvědomí o životě tak víš, že k dětem potřebuješ dva lidi.

To, co chce Nadal je zcela nepodstatné v kontextu jeho manželky, která ty děti potřebuje porodit a vychovat, čili si dovolím tvrdit, že ona rozhodla, ne Nadal.

Na kurtu může působit Rafa jako neporazitelný bůh, ale doma mu žena určitě sem tam šlápne na krk a ty děti chtěla teď hlavně ona - můj názor.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak vztah je o dvou lidech, správně, co se týče mě, tak názor, že nechci mít děti, byl akceptován, měl jsem zatím tři delší vztahy, v posledním je to už dokonalá harmonie a tohle máme zcela vyjasněné. Chápu ale, že v každém vztahu je to jinak. Nadal není jako Jágr nebo jiní lidé. A já to samozřejmě respektuji.
Reagovat
Tennisfan77
Nevím kolik ti je, ale vyjasněné potomky můžeš mít jakkoliv, poté ženu popadne mateřský pud a veškeré domluvy jdou stranou.

Takové mám zkušenosti já - ne osobní, byť děti mám, tak plánované a chtěné ze všech stran, nicméně vím, že ženy prostě jednou to dítě chtějí a udělají pro to maximum od rozchodu počínaje.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já je vyjasněné mám, předchozí dva vztahy nakonec ztroskotaly kvůli jiným věcem. Je mi 39, moje současná partnerka je starší, má už 27 letého syna a mateřský pud jí nepřepadl už strašně dlouho, takže v tomto případě jsem v klidu. Hlavně jsme ale spokojeni, máme jasně nastavené priority a je fajn, když tyhle věci člověk nemusí řešit. Jak ale říkám, plně respektuji, že někdo k životu děti potřebuje, jsou smyslem jeho života, proti tomu jediné slovo, abych byl správně pochopen.
Reagovat
Tennisfan77
Jasný, v tom případě je ale tvá partnerka už po dítěti, čili to zásadně mění situaci.

Kdyby dítě neměla, tak je to úplně jiné, což ty (bez urážky) už bohužel/bohudík nezjistíš, protože další dítě mít nikdy nebude a ani nechce.
Reagovat
Rafaeoli25
No je fakt, že ona ale patří mezi ty, které víc než jedno nechtěly, takže i kdybych jí potkal o dvacet let dříve, tak by to na situaci nic neměnilo. Ale ani minulé partnerky nebyly do dětí hrr, jedna z těch dalších, se kterou jsem byl, té je letos 38 a děti stále nemá, ač po mně měla další dva partnery. Nedávno jsem s ní mluvil a říká, že děti asi definitivně mít nebude, říká i to, že respektovala, když je nechtěli její ex, že sama to přes koleno nikdy nelámala. Takových žen je víc a víc, situace je opravdu jiná než před čtyřiceti padesáti lety. Ale to už jsme u obecnosti.
Reagovat
Tennisfan77
To ano, spíše to bude i tebou samotným, protože se se takovými ženami obklopuješ - je to tvá zájmová skupina lidí. To je rozdíl oproti mě, kdy já žiju v modelu rodinném, kdy prakticky všichni známí a kamarádi mají děti.

Je to hodně i o okolí.
Reagovat
Rafaeoli25
To bych neřekl, mám spoustu známých a přátel, někteří rodiny mají, někteří ne. Jak říkám, důležité je být v životě spokojený, pro někoho je rodina a nejlépe co největší priorita a smysl života a to já naprosto chápu.
Reagovat
peRFect
PO třicátém roku života u ženy, stoupá s těhotenstvím každým rokem výrazně riziko komplikací. A to nejen pro početí a donošení dítěte, ale také pro matku samotnou. To je realita.
Reagovat
Rafaeoli25
Nwvim, proč tohle píšeš, ani těhotenství a chtění rodiny se nedá nadiktovat. Když se na to žena do třiceti necítí, tak proč by se proboha měla nutit a dělat něco, co v dané chvíli nechce? Nejhorší je se do něčeho nutit, protože je to z různých důvodů správné. Hlavně to vždy musí být správné pro daného jednotlivce, ten se musí cítit dobře, být v souznění s tím, co dělá. Tak by měl každý žít a dělat rozhodnutí.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně na mě by žádné dupnutí na krk neplatilo, museli bychom od sebe.
Reagovat
peRFect
Prakticky jediný normální grand slam bylo letošní FO? Myslíš ten grenslem co jej vyhrál hráč, který o sobě tvrdí, že je vlastně nepohyblivý mrzák?
Mně teda nepřijde tenis v pořádku poslední dva roky vůbec.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak podle mnohých není tenis v pořádku už přes dvacet let.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak zcela normálním GS lze letošní Paříž bezpochyby nazvat, když se jí zúčastnili všichni, co poslední dva tři roky na antuce něco znamenají s výjimkou Berrettiniho.
Reagovat
com
trofej a k tomu jeste porazeni svetove jednicky.. smilesmile
Reagovat
aape
Hubert hezky smile
Daniiluv styl mi rozhodně na trávě chybět nebude
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Lopatovsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist