Hurkacz ve Winston-Salemu vyhrál čtvrtfinále i premiérové semifinále. Paire nadělil dva kanáry

24. 8. 2019, 10:48
Aktuality 0
ATP WINSTON-SALEM - Náročný páteční program ve Winston-Salemu zvládli nejlépe Hubert Hurkacz a Benoit Paire, kteří vyhráli čtvrtfinále i semifinále a můžou se těšit na vzájemný souboj o titul. Polský tenista v Americe dvakrát během pár hodin překonal své maximum na okruhu ATP.
Hubert Hurkacz

Hubert Hurkacz prožívá průlomovou sezonu. V únoru v Dubaji si poprvé zahrál ve čtvrtfinále turnaje ATP a včera ve Winston-Salemu se z něj na čtvrtý pokus dostal, když zdolal 4-6 7-6 6-1 Francese Tiafoea

Nejlepší polský tenista současnosti přitom ve druhém setu ztratil vedení 4-0 a za stavu 4-6, 4-4 a 15-40 čelil brejkbolům. Z kritické situace se však 'za pět dvanáct' vyhrabal a poprvé postoupil do semifinále. 

A v něm jen o pár hodin později porazil i druhého nasazeného Denise Shapovalova. Dvacetiletého Kanaďana, který v předchozím čtvrtfinále zdolal 6-3 7-6 Rusa Andreje Rubljova a teprve podruhé v sezoně vyhrál tři zápasy po sobě, porazil 6-3 6-4.

V premiérovém finále bude dvaadvacetiletý Hurkacz bojovat nejen o titul, ale také vylepšení žebříčkového maxima. Nyní má zajištěn posun na 40. místo, v případě triumfu by si polepšil o pět příček.


O titul z generálky na US Open svede téměř dvoumetrový Hurkacz souboj poprvé s Benoitem Pairem, který v pátek vyhrál dva třísetové zápasy. Nejprve si poradil se Španělem Pablem Carreňem a následně předvedl neobvyklý obrat proti domácímu Stevu Johnsonovi.

Nejvýše nasazený Francouz prohrál s finalistou loňského ročníku hladce první set, ale pak už neztratil ani game a zvítězil 1-6 6-0 6-0. Dva kanáry během jednoho utkání soupeři nadělil poprvé v kariéře.

"V prvním setu jsem se necítil nic moc a Stevie hrál dobře. Nebylo to jednoduché, ale když jsem se začal cítit lépe, začal jsem i lépe podávat," uvedl třicetiletý Francouz. Paire bude hrát o třetí letošní titul a čtvrtý v kariéře. Dosud triumfoval třikrát na antuce, nyní se může poprvé radovat na tvrdém povrchu.

• ATP 250 WINSTON-SALEM •
USA / Severní Karolína, tv. povrch, 807.210 dolarů
páteční výsledky (23. 08. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Paire (1-Fr.) - Carreňo (11-Šp.) 7-6(5) 1-6 6-3
Shapovalov (2-Kan.) - Rubljov (Rus.) 6-3 7-6(4)
Hurkacz (3-Pol.) - Tiafoe (USA) 4-6 7-6(1) 6-1
Johnson (USA) - Millman (14-Austr.) 4-6 7-6(5) 6-4
• Dvouhra - semifinále •
Paire (1-Fr.) - Johnson (USA) 1-6 6-0 6-0
Hurkacz (3-Pol.) - Shapovalov (2-Kan.) 6-3 6-4
• Čtyřhra - finále •
Kubot/Melo (1-Pol./Braz.) - Monroe/Sandgren (USA) 6-7(6) 6-1 10-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist