Hvězdnou exhibici v mixu vyhráli Shelton s Navarrovou. Po 53 fiftýnech získali šek na 200 tisíc dolarů

6. 3., 12:17
Aktuality 3
Na předvečer prvního dne 'pátého grandslamu' v Indian Wells pořadatelé připravili fanouškům předkrm v podobě exhibičního turnaje pro osm smíšených dvojic. Každý zápas Tie Break Tens se hrál na deset vítězných bodů a šek na 200.000 dolarů získali po odvrácení mečbolu a třech výhrách domácí Ben Shelton a Emma Navarrová. Ve finále porazili španělsko-řeckou dvojici Paula Badosaová a Stefanos Tsitsipas.
Emma Navarrová a Ben Shelton (© Profimedia)

Ben Shelton hrál smíšenou čtyřhru oficiálně pouze loni na US Open, na kterém s Taylor Townsendovou dokráčel do semifinále. Emma Navarrová mix nikdy nehrála. Přesto si před startem prestižních společných turnajů ATP Masters 1000 a WTA 1000 v Indian Wells zvedli sebevědomí triumfem v hvězdné konkurenci.

I když se hrálo v uvolněném exhibičním tempu, americký pár zřejmě nejvíce toužil po úspěchu a na kurtu pro to dělal maximum. Na úvod po esu Sheltona přežil mečbol proti řecko-ruskému tandemu Maria Sakkariová a Andrej Rubljov, v semifinále přehrál dánské duo Caroline Wozniacká a Holger Rune a ve finále zdolal 10:8 Španělku Paulu Badosaovou s Řekem Stefanosem Tsitsipasem, kteří od loňského jara tvoří pár i v osobním životě.

Jednadvacetiletý Shelton a dvaadvacetiletá Navarrová si za triumf na akci Eisenhower Cup Presented by Masimo rozdělí odměnu ve výši 200.000 dolarů (4,6 milionu korun). Cestou za vítězstvím jim přitom stačilo odehrát 53 "výměn" a získat 31 bodů.

I na takto prestižní akci v Indian Wells si na podobnou odměnu ve dvouhře přijdou až v případě postupu do osmifinále, u nasazených hráčů to jsou dvě vítězství. Na turnajích WTA 250 si takovou částku nevydělá ani šampionka.

"Jakmile jsem viděl, že jsem byl spárován s Emmou, hned jsem věděl, že máme dnes večer dobrou šanci uspět," usmíval se 16. hráč světa Shelton. "Po delší době jsem se vrátila do Ameriky a hrát před domácím publikem je zcela jiný pocit, je to takové výjimečné," dodala 23. hráčka žebříčku Navarrová.

Dalších 100.000 dolarů od hlavního sponzora turnaje obdrží lokální charity.

Už ve čtvrtfinále skončili loňští šampioni Aryna Sabalenková s Taylorem Fritzem i poražení finalisté Poláci Iga Šwiateková s Hubertem Hurkaczem.

Čtvrtfinále

Qinwen Zheng/Tiafoe (Čína/USA) – Stephensová/Paul (USA) 10:8
Navarrová/Shelton (USA) – Sakkariová/Rubljov (Řec./-) 11:9
Woznická/Rune (Dán.) - Sabalenková/Fritz (Běl./USA) 10:7
Badosaová/Tsitsipas (Šp./Řec.) - Šwiateková/Hurkacz (Pol.) 10:2

Semifinále

Navarrová/Shelton (USA) – Woznická/Rune (Dán.) 10:5
Badosaová/Tsitsipas (Šp./Řec.) – Qinwen Zheng/Tiafoe (Čína/USA) 10:3

Finále

Navarrová/Shelton (USA)Badosaová/Tsitsipas (Šp./Řec.) 10:8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Mony
Taky bych si šel zahrát pohodovou jednu výměnu skoro za 4000dolaru..
Reagovat
Krisboy
Po přečtení titulku jsem se lekl, že to bylo v Saudské Arábii

https://sport.aktualne.cz/naprosty-trapas-vyprodany-turnaj-sledovala-hrstka-divaku-zla/r~db310cf6dafc11eea26cac1f6b220ee8/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist