Hvězdou Copa Argentina bude Nalbandian

11. 12. 2008, 05:30
Aktuality 0
V Buenos Aires dnes začíná 6. ročník turnaje Copa America, který je brán jako neoficiální mistrovství Argentiny. O proti původnímu plánu se fanouškům nepředstaví dvacetiletý del Potro, naopak se mohou těšit na Davida Nalbandiana. Jako host byl pozván Španěl Feliciano Lopez.
David Nalbandian

Exhibiční turnaj se hraje v tenisovém centru Buenos Aires Lawn Tennis Club, kde Argentina hraje většinu domácích daviscupových a fedcupových utkání. V únoru se na antukových kurtech koná také jeden z podniků ATP Copa Telmex. Letos ho vyhrál domácí Nalbandian.

Právě jedenáctý hráč světa David Nalbandian nebude na letošní exhibici chybět, a při neúčasti Juana Martina del Potra bude pro fanoušky největším lákadlem. Nalbandian si na závěr sezony zahrál dvakrát ve finále halových turnajů Masters, ve Stockholmu navíc triumfoval. Náladu mu však pokazila prohra ve finále Davis Cupu.

Program zápasů:
čtvrtek (20:30 hodin místního času):
Canas - Monaco
Lopez - Calleri
pátek (20:30 hodin místního času):
Nalbandian - Chela
Acasuso - Gaudio

Z turnaje se omluvil Španěl Carlos Moya, kterého nahradil jiný vítěz French Open Gaston Gaudio. Jediným zahraničním hráčem tak zůstal další španělský tenista Feliciano Lopez. Ten se před třemi týdny výrazně postaral o to, že Španělé vyhráli finále Davisova poháru právě na půdě Argentiny. Lopez před několika dny hrál také exhibici v Malaze, kde porazil Monfilse, ale ve finále podlehl Ferrerovi. V Buenos Aires se může stát prvním "nedomácím" vítězem.

Finálové výsledky:
2003: Canas - Massu 6-2 6-2
2004: Gaudio - Nalbandian 4-6 6-4 6-2
2005: Nalbandian - Calleri 3-6 6-2 6-3
2006: Canas - Massu 6-2 6-2
2007: Nalbandian - Monaco 6-4 7-5

Vítěze dvou ročníků Guillerma Caňase čeká v úvodním souboji Juan Monaco, kterého ve všech oficiálních zápasech porazil. Monaco obhajuje loňské finále, v němž podlehl dvojnásobnému vítězi Nalbandianovi.

Čtvrtfinálové zápasy odstartuje dnes ve 20:30 místného času (v pátek v 00:30 hodin SEČ) právě Monaco s Caňasem. Po nich se na kurt dostane Calleri s Lopezem. O druhé semifinálové dvojici se rozhodne druhý den ve stejném čase.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist