Hyeon Chung má další zdravotní potíže. Talentovaný Korejec se musel odhlásit z Lyonu a přijde i o French Open

23. 5. 2018, 09:39
Aktuality 18
Hyeon Chunga stále trápí problematický kotník, kvůli němuž letos přišel už o několik turnajů. Dvaadvacetiletý korejský talent se musel odhlásit z právě probíhající akce ATP v Lyonu, a navíc přijde o grandslamové French Open. Semifinalista letošního Australian Open informaci zveřejnil na sociálních sítích.
Profily hráčů
Hyeon Chung

Hyeon Chung prožívá životní sezonu. Dvaadvacetiletý Korejec letos odehrál devět turnajů a na sedmi z nich došel minimálně do čtvrtfinále. Jednoho z největších talentů nastupující generace však neustále brzdí nepříjemná zranění.

Chung zkraje roku šokoval postupem do semifinále Australian Open. V Melbourne vyřadil mimo jiné Novaka Djokoviče a Alexandera Zvereva, jenže v semifinále proti pozdějšímu šampionovi Rogerovi Federerovi příliš zabojovat nemohl a utkání kvůli puchýřům na noze vzdal.

Téměř měsíc se na kurtech neukázal. Vrátil se až na amerických betonech a uhrál čtyři čtvrtfinále v řadě. Další skvělý výsledek si aktuálně dvacátý hráč světa připsal na své první letošní antukové akci v Mnichově, kde prohrál až v semifinále s Alexanderem Zverevem.

V Madridu naopak v prvním kole schytal překvapivý debakl a nyní přišel se smutnou zprávou pro tenisové fanoušky. Kvůli přetrvávajícím problémům s kotníkem se musel odhlásit z právě probíhajícího turnaje ATP v Lyonu a vynechá i grandslamové French Open.

"Bohužel jsem se včera musel odhlásit z Lyonu a teď i z French Open. V průběhu celého antukového jara mě trápí kotník. Magnetická rezonance ukázala, že mám v kotníku tekutinu a možná se nevyhnu menšímu operačnímu zákroku, po kterém budu muset nějakou dobu odpočívat," napsal Chung na svůj twitterový účet.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

18
Přidat komentář
Krisboy
To má za to, že sejmul Noleho. Je proklet, jako chudák J1rka, který za to platí dodnes :( Ale jinak mu samozřejmě přeju brzké uzdravení a návrat na kurty. Je jedním z těch mladých, který by tu zasmrádlou špičku ATP mohli trochu provětrat. Saša na to sám (zatím) nestačí :)
Reagovat
Davor1
Škoda, tešil som sa na neho. Vyzerá to tak, že mám ďalšieho obľúbenca, ktorý bude viacej na maródke, ako na kurtoch.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic okruh potenciálnych premozitelov sa zužuje..
Reagovat
turista
Zužuje. Djoko a Marián Vajda jistě hledají způsob jak vyzrát na antukového krále.
Reagovat
Nola
este odpratat Thiema, Istomina a Berdycha :D
Reagovat
Kozoroh
7. místo: Finále ročníku 2004 - Gaudio porazil Coriu 0:6, 3:6, 6:4, 6:1, 8:6
http://www.tennis.com/pro-game/2018/05/french-open-memories-7-gaston-gaudio-d-guillermo-coria-2004/73857/

V open éře se GS vítězi 4x podařilo otočit ve finále nepříznivý stav 0:2 na sety. Všechny 4 finálové otočky proběhly na RG. Ta poslední před 14 lety v argentinském finále. Titul slavil hráč, který nikdy předtím ani potom se na GS turnaji nedostal do ČF. Pro Coriu znamenala prohra tvrdnou ránu, titul měl dle řady prognóz a průběhu antukové sezóny získat on a měl k tomu zpočátku našlápnuto. Kdo-ví, jak by vypadala následná dominance Nadala na RG, kdyby ve finále 2004 slavil titul Coria...
Reagovat
smazaný uživatel
no jo, za každou cenu pošpinit Nadala... :-)
Reagovat
Pe3k
Nemyslím, že by se s Nadalovou dominancí na antuce něco změnilo, vzhledem k jeho zdravotním problémům po roce 2005 a taky pozitivním testům na doping. Ti antukaři, jeden jak druhý... Každopádně další jasný důkaz nulové konkurence na antuce během Nadalovy kariéry.
Reagovat
turista
O nulové konkurenci na antuce bych nemluvil. Momentálně je to špatné, ale ne vždy tomu tak bylo. Minimálně Djoker od roku 2011 kromě nedávné mizérie představoval vždycky velké nebezpečí pro antukového krále i na té antuce. Nikdo jiný ho na cihle 7x neporazil.
Reagovat
Pe3k
Ano, Djoker 2011, což je jeden hráč a 6 let předtím (a potom) pusto prázdno...
Reagovat
turista
Djoker vyhrál nad Rafou na antuce 2011 - 2x, 2013 - 1x, 2014 - 1x, 2015 - 2x, 2016 - 1x. I každý jeho prohraný zápas s Nadalem na antuce byl tvrdá řež. Thiem to dokázal 3x - 2015, 2017, 2018. Takže úplně pusto a prázdno po roce 2011 nebylo. Nepochybuju o tom, že to v budoucnu dokáží i Saša Zverev a zmíněný Hyeon Chung.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdoví jak by vypadala hlavna antuková sezóna a RG 2004, ak by sa jej ucastnil Nadal. Vzhladom na kuriozneho vitaza si to viem celkom dobre predstavit..
Reagovat
turista
Ty vítězné Sopoty v létě 2004 byly skromným, ale stylovým začátkem celé veleúspěšné kariéry.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Sopoty vsak boli uz po vsetkom..

Nadal sa hlavnej antukovej sezóny a RG nezucastnil kvoli zraneniu, hoci GS uz pravidelne hrával.
Reagovat
janek_da
Takže N0le je prakticky vítěz FO.
Reagovat
turista
Kéž by tomu tak bylo. To srdce namalované v antuce ala Gustavo Kuerten bych viděl radši než nekonečné okusování Poháru mušketýrů byť zasloužené.
Reagovat
Herbert_Hoover
Kdyby to Nole letos vyhrál, tak by do antuky musel namalovat karikaturu Vajdy.
Reagovat
turista
Marián Vajda byl skvělý hráč a byl a je supertrenér.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist