Indian Wells: Češky v kvalifikaci neuspěly. V prvním kole vypadly Bouzková i Kr. Plíšková

5. 3. 2019, 07:49
Aktuality 30
WTA INDIAN WELLS - V Indian Wells byla rozlosována hlavní soutěž, ve které se představí pět českých tenistek. Žádná další je nedoplní, neboť Kristýna Plíšková a Marie Bouzková skončily v kvalifikaci hned v prvním kole.
Kristýna Plíšková (© j48tennis.net)

Marie Bouzková vstoupila do sezony sérií čtyř výher, od té chvíle ale prohrála sedm z deseti zápasů a plánovaný útok na Top 100 se jí nedaří. 

Naposledy dvacetiletá Češka neuspěla v prvním kole kvalifikace turnaje WTA Premier Mandatory v Indian Wells. Bouzková si v duelu s rozjetou Švýcarkou Viktorijí Golubicovou, která o den dříve na stejném místě vyhrála podnik WTA 125k, udržela jen dva z deseti gamů na podání a po necelých dvou hodinách prohrála 6-7(5) 2-6.

Formu marně hledá i Kristýna Plíšková. Minulý týden sice v Indian Wells poprvé v sezoně vyhrála dva zápasy po sobě, ale po včerejšku si letošní bilanci pohoršila na 5 výher a 7 porážek.

V prvním kole kvalifikace šestadvacetiletá Češka nečekaně nestačila na domácí 238. hráčku světa Caty McNallyovou. Sedmnáctileté Američance podlehla po více než dvou a půl hodinách boje 6-2 6-7(6) 5-7. Neobhájí tak body za loňské 2. kolo a brzy jí hrozí pád z Top 100.

Plíšková přitom měla utkání velmi dobře rozehrané. Vedla 6-2 4-3 a 40-15, jenže brejkboly nevyužila. V tie-breaku druhé sady byla třikrát dva míčky od vítězství, ale k mečbolu se nedostala. Ve třetím setu vedla 4-2, o devět let mladší soupeřku však udolat nedokázala. I když odvrátila celkem osm mečbolů, svému vyřazení nezabránila.

Kvitová bude útočit na post světové jedničky
Titul bude na prvním turnaji kategorie WTA Premier Mandatory v sezoně obhajovat Japonka Naomi Ósakaová, kterou může z postu světové jedničky sesadit Petra Kvitová. Ta by do soutěže mohla vstoupit duelem proti domácí veteránce Venus Williamsové.

WTA PREMIER MANDATORY
INDIAN WELLS
los dvouhry

Naopak přívětivější byl los k semifinalistce z let 2016 a 2017 Karolíně Plíškové, jež obhajuje loňské čtvrtfinále. Na cestě mezi osmičku nejlepších se jí z Top 20 může postavit jen Lotyška Anastasija Sevastovová.

Markéta Vondroušová se v prvním kole střetne s Němkou Laurou Siegemundovou, Kateřina Siniaková a Barbora Strýcová čekají na jednu z úspěšných kvalifikantek. Strýcová by ve druhém kole mohla vyzvat nasazenou dvojku Rumunku Simonu Halepovou.

Už ve druhém kole by mohlo dojít na souboj bývalých světových jedniček, šampionek a tenisových maminek mezi Serenou Williamsovou a Viktorií Azarenkovou.

Dnes v Kalifornii startuje také kvalifikace turnaje ATP Masters 1000, Lukáš Rosol se v prvním kole střetne s Australanem Bernardem Tomicem. Jistotu startu v hlavní soutěži má z Čechů jen Tomáš Berdych.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.359.455 dolarů
pondělní výsledky českých tenistek (04. 03. 2019)
• Kvalifikace - 1. kolo •
McNallyová (USA) - Kr. Plíšková (8-ČR) 2-6 7-6(6) 7-5
Golubicová (14-Švýc.) - Bouzková (ČR) 7-6(5) 6-2
Honová (Austr.) - Potapovová (1-Rus.) 6-7(3) 6-4 6-0
Sorribesová (2-Šp.) - Gluškovová (Izr.) 6-2 6-4
Vögeleová (3-Švýc.) - Dolehideová (USA) 6-2 3-6 6-3
Zvonarevová (4-Rus.) - Chromačevová (Rus.) 6-2 6-3
Jakupovičová (5-Slovin.) - Rusová (Niz.) 6-3 6-4
Boulterová (6-Brit.) - Kiicková (USA) 7-5 5-7 6-2
Swiateková (Pol.) - Arruabarrenaová (7-Šp.) 6-1 6-7(6) 6-2
Lin Zhu (9-Čína) - Xiyu Wang (Čína) 3-6 6-2 6-3
Dijasová (10-Kaz.) - Lepchenková (USA) 6-4 7-5
Cirsteaová (11-Rum.) - Laová (USA) 6-3 6-4
Wickmayerová (Belg.) - Minellaová (12-Luc.) 6-2 6-3
Kuděrmětovová (13-Rus.) - Badosaová (Šp.) 6-3 6-2
Blinkovová (15-Rus.) - Niculescuová (Rum.) 7-5 6-4
Gibbsová (USA) - Ferrová (16-Fr.) 6-2 6-1
Vichljancevová (17-Rus.) - Krugerová (JAR) 6-0 6-0
Erraniová (It.) - Watsonová (18-Brit.) 6-2 6-7(3) 6-4
Bacsinszká (19-Švýc.) - Perrinová (Švýc.) 5-7 6-0 6-1
Kozlovová (20-Ukr.) - Kratzerová (USA) 6-4 6-1
Bonaventureová (Belg.) - Danilovičová (21-Srb.) 6-7(8) 6-4 6-4
Hibinová (22-Jap.) - Liuová (USA) 6-3 6-3
Doiová (23-Jap.) - Di Lorenzová (USA) 6-3 6-4
McHaleová (USA) - Stollárová (24-Maď.) 6-0 3-6 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

30
Přidat komentář
Pavlis
Co se těch amerických turnajů týče, věděl jsem předem, že to bude zase samá americká tenistka. Pokud má Petra Venus, tak alespoň zajímavý zápas. Doposud spolu hrály vždy na tři sety, myslím.
Reagovat
Vaslab
Na Aktuálně.cz vyšel článek o Karolíně. Píše se tam mj., že bude opravdu startovat v kvaldě Miami a následně Monterrey. :) O Guadalajaře, kam byla taky přihlášena, se v článku nepíše...
Reagovat
Vaslab
odkaz článku se mi sem nedaří vložit, tak aspoň takto: https://sport.aktualne.cz/tenis/
Reagovat
Pavlis
Dej si do záložek tento zkracovač dlouhých linků. 6b.cz/CAUP Přímo link na ten článek. Stačí počkat na načtení nebo kliknout na pokračovat.
Reagovat
Vaslab
Díky za radu :)
Reagovat
tommr
tak hlavně že není zase zraněná. Ta Guadalacara by se jí asi termínově tloukla s kvaldou v Miami ...
Reagovat
tommr
los našim opět nepřál ... :(
Nejhůř dopadla Petra, která nejspíš začne proti Venus Williams. Všude jinde bych to asi bral jako velkou výzvu pro Petru a neviděl bych to tak černě, ale v IW to asi nedopadne dobře ...
Karolína má sice zdánlivě lehčí los, ale už Sevastova pro ní může představovat velkej problém. O možných soupeřkách ve čtvrtfinále ani nemluvě ...
Zbytek našich holek je namačkanej v jedný osmince s Halepkou, ale ty by asi byly bez šance i tak ...
Reagovat
milik254
Venus je poslední rok marná, bohužel.
Reagovat
tommr
v IW se jí ale daří a loni tam došla až do čtvrtfinále ...
Reagovat
milik254
v IW, kde půlku své kariéry nehrála?
Reagovat
tommr
dlouho tam nehrála protože turnaj spolu se sestrou bojkotovaly kvůli údajnému rasismu diváků. Předtím i potom tam ale žádný problémy neměla (na rozdíl od Petry) ...
Reagovat
EllNino
Markéta může klidně to 4. kolo obhájit, Siegemund, Kasatkina a Ostapenko nejsou nehratelné ... a Katka by to 3. kolo taky mohla dát
Reagovat
EllNino
Jinak k Petře, podle mě tam spíše bude Petko, které se bojím víc než Venus ...
Reagovat
tommr
já bych teda Petkovic jednoznačně preferoval před Venus, ale obě to jsou na úvod pro Petru velice nepříjemný soupeřky ...
Reagovat
Dobry-den
Maruška na to nemá herně, Kristýna mentálně. To je známo už delší dobu.

Jenže zatímco Maruška má šanci se ještě zlepšovat (a já věřím, že tomu tak bude), tak u Kristýny už to lepší nebude. Nikdy.

Ona prostě není vítězný typ, bohužel. V klíčových momentech nedokáže hrát svůj nejlepší tenis. Navíc ji často během zápasu opustí servis. Ten scénář je typický - první set suverénní, ve druhém nebo ve třetím setu jeden nepovedený game na servisu a všechno se zlomí. Viz včera - v prvních dvou setech ztratila vždy jen 6 bodů po servisu, nečelila brejkbolu. Ve třetím setu měla brejk, pak spousta nevyužitých šancí na doublebreak a následně ztráta vlastního podání. Od té doby tahala za kratší konec...
Tolik proher po vyhraném prvním setu nemá nikdo jiný, to musí být strašné na psychiku hráčky. A je to čím dál horší, vždyť pár roků zpátky porážela aspoň ty většinu průměrných hráček, ale dneska je schopná rupnout proti komukoliv. Je mi té holky upřímně líto. Má vůbec pořádného trenéra?
Reagovat
tommr
jj Kristýna je bohužel ztracenej případ. S tou její "mouchy snězte si mě" mentalitou se vyhrávat nedá a lepší to už nikdy nebude. To už jí prostě nikdo neodnaučí ...
Reagovat
pepin
Naprostej souhlas, dívat se na její někdy nepřítomnej výraz jak říkáš mouchy atd. je v podstatě za trest a to, že se nikam dál neposune je asi nad slunce jasný.
Reagovat
George_Renel
Mně případne že je stále tak nějak zasněná.
Reagovat
PetaM
Ségra ji uživí. Pohoda :) Proč se snažit :D
Reagovat
Blondie
I mně je jí líto. Fakt hodně. Přála bych jí, aby to prolomila.
Reagovat
dadaft
tak samozřejmě, asi by se svět zbláznil, kdyby nebylo několik Češek namačkaných v jedné části pavouka, tentokrát Katka, Bára a Markéta.

Markétka má sice proti sobě dost slavná jména, ale všechny jsou kapku z formy, takže to nevidím úplně beznadějně, a 4K proti Simoně by bylo fantastické (anebo ještě líp proti jiné Češce, ale porazit Halep nebude snadné)

Petra to taky nebude mít úplně snadné, Venus a Pavljuč, to nejsou lehké soupeřky, ale možná lepší na začátek, než nějaká nenápadná mrška...

Karolína má nejlepší los, ale na druhou stranu vždy je to o tom konkrétním zápase a povrch je hodně pomalý, měla by se připravit na složité zápasy.

Každopádně od třetího kola se rýsují famózní bitvy, někde i dřív. Třeba ta šestnáctina, kde je Serena, Vika, Á-Káčko a Muguruza není špatná. ))

Celkově ovšem divácky nejhorší turnaj na odvrácené straně planety - už mi není dvacet, abych celé noci probděl, spím.
Reagovat
horska.kraslice
Minulý týden se Kristýna jevila dost nadějně, ale dlouho jí to bohužel nevydrželo.
Reagovat
Jon61
Kristýna to bude mít s takovými výkony čím dál těžší, body neuhraje a bude padat v žebříčku, prokousávat se kvalifikacemi a bojovat s mladými nadějnými hráčkami...V poslední době je to marnost nad marnost.
Reagovat
raron
...ta KrP je fakt zoufalá,,,
Reagovat
Alien
Co se to s Týndou v poslední době děje?
Reagovat
horska.kraslice
Poslední dobou? Bohužel se po nadějném týdnu vrátila ke svému dlouholetému "standardu".
Reagovat
EllNino
nutno říct, že McNally jednou bude daleko lepší tenistkou než Týna
Reagovat
tommr
v budoucnu možná, ale ted jí Kristýna i s ohledem na vývoj utkání měla porazit ...
Reagovat
d@ve
Toliko nevyužitých BB a pak zase tradiční selhání v 2. a 3. setu. :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist