Indického veterána Paese čeká rozlučková sezona

26. 12. 2019, 07:57
Aktuality 9
Šestačtyřicetiletý Ind Leander Paes příští rok skončí s tenisem. Osmnáctinásobný grandslamový vítěz oznámil, že sezonu 2020 pojme jako rozlučkovou a bude hrát jen vybrané turnaje.
Profily hráčů
Leander Paes (© AFP)

Paes zahájil profesionální kariéru v roce 1991 a během tří dekád získal jeden singlový a 55 deblových titulů. Na grandslamech triumfoval desetkrát ve smíšené a osmkrát v mužské čtyřhře, v níž se mu dařilo i s českými spoluhráči. Jeden grandslamový titul získal s Martinem Dammem a po dvou s Lukášem Dlouhým a Radkem Štěpánkem.

Na vrcholu kariéry vytvořil Paes dvojici s krajanem Mahéšem Bhúpáthím, s nímž v letech 1997-2011 vyhrál 26 turnajů včetně tří grandslamových. Byl také světovou deblovou jedničkou.

"Těším se na rok 2020, kdy budu hrát pár vybraných turnajů, budu cestovat se svým týmem a slavit se všemi přáteli a fanoušky po celém světě. Chci tento rok využít k tomu, abych všem řekl 'děkuji'," uvedl na twitteru rodák z Kalkaty, jenž poslední turnaj vyhrál téměř před pěti lety v Aucklandu 2015.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jedna vec. At prsi, snezi, padaji kroupy, existuje jedna vec, kteta nas taha z depresi a beznaděje, jedna vec, diky ktere žijeme, a to je tenis. Milujeme Te zeleny balónku a jakykoliv kurtu. TENIS JE NAS ZIVOT!
Reagovat
Kozoroh
Ve skutečnosti je balónek žlutý.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, promin, pil jsem :D
Reagovat
paddy
A začal si s tím, když byl ještě balónek bílý? :)

In 1972, the International Tennis Federation switched to yellow balls that they claimed were easier to see on TV. Wimbledon switched in 1986.
Reagovat
Blondie
:D :D :D
Reagovat
aape
Spíš by mohlo spíš víc pršet nebo sněžit..
Reagovat
Blondie
OMG, OMG... to si děláte legraci? Já byla naladěna na to, že první WTA turnaj začíná cca 31. 1.. To budeme čekat o týden déle? :D ach jo, já už byla natěšená XD
Reagovat
smazaný uživatel
Díky Paesovi Martina Navrátilová zkompletovala univerzální kariérní Grand Slam, což jsou GS tituly ze všech čtyř GS turnajů v singlu, deblu a mixu, v roce 2003 vyhráli AO v mixu, což byl právě ten jediný titul, který Martině ke zkompletování této sbírky chyběl. V tom roce též ovládli Wimbledon v mixu, což pro Martinu představovalo zisk jubilejního 20. wimbledonského titulu (9 ve dvouhře, 7 ve čtyřhře, 4 v mixu).

Paes - legenda deblu a největší indická tenisová legenda.
Reagovat
FulnekUltras
Indové vydrží hodně - ale s blížící se padesátkou je už i ten mix čím dál náročnější. ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist