Isner nechce riskovat, startu na Australian Open se již vzdal

10. 1. 2013, 07:11
Aktuality 10
John Isner se vzdal účasti na prvním grandslamu sezony v Melbourne. Sedmadvacetiletý Američan se z Australian Open odhlásil kvůli kostní modřině v pravém kolenu, které ho trápí už od zimní přípravy.
Profily hráčů
John Isner

John Isner hrál minulý týden na Hopman Cupu, v Perthu však prohrál obě své dvouhry s Tsongou i Andersonem a do přímého souboje o finále proti Španělům už kvůli zranění kolena nenastoupil. Včera absolvoval první zápas sezony na okruhu ATP, aby zjistil, jak koleno reaguje v zápasovém tempu. Ale ani v Sydney se první výhry nedočkal; jako nejvýše nasazený prohrál 4-6 4-6 s dvacetiletým krajanem Ryanem Harrisonem a po utkání přiznal, že nebyl zdravotně fit.

I proto připustil, že jeho start na Australian Open je velmi nejistý. "Hrát bych mohl, ale od teď až po Melbourne nemůžu trénovat tak, jak bych potřeboval. Určitě bych mohl vyhrát zápas, jeden nebo dva. Ale jisté je, že nevidím šanci na to, abych se mohl dostat alespoň do druhho týdne," řekl včera Isner

Den na to se ale sedmadvacetiletý Amerričan myšlenky hrát na Australian Open pod určitým rizikem vzdal. "Lékaři mi řekli, že pokud s tím kolenem budu hrát dál, mohlo by to mít za následek vážnější zranění," omluvil se 13. hráč světa den před losem turnaje. Místo Isnera si tak v Melbourne zahraje jeden z poražených v 3. kole kvalifikace.

Isner si prý zranění přivodil během zimní přípravy. V kolenní chrupavce má
trhlinu, která mu začala způsobovat bolesti už v prosinci. Snažil se to ignorovat, ale neustálé nárazy stav zhoršovaly, až se mu na kosti udělala modřina.

Další akcí téměř dvoumetrového Američana by tak mělo být na začátku února pro 1. kolo Davisova poháru proti Brazílii.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kratší interview s Hutchinsem o nemoci a podpoře Andyho.

http://www.dailymail.co.uk/sport/tennis/article-2259745/Ross-Hutchins-My-bond-Andy-Murray-help-win-2013-Australian-Open.html
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, to nám to teda začíná ta sezona. Sand se dá John co nejdříve dokupy, bude to potřebovat. V IW stejně tu obrovskou proci bodů neobhájí, takže musí nahrávat jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
Tu už naozaj nikto nič negarantuje?..Po mojom "tenisovom synovi" sa z turnaja odhlásil aj môj druhý, tentoraz "adoptívny tenisový syn".

Dúfam, že sa z toho obaja dostanú, čo sa Johna týka, šípim veľmi zlú sezónu z jeho strany..
Reagovat
smazaný uživatel
Vyřizuju podzrav od Chazyho, dává ti za pravdu s Tomicem, že je hrozně overrated. I když mu stále přeje a věří tak na top 10 až top 15 a nějaké vyhrané turnaje. Teď právě na něj koukáme a někdy to je fakt síla.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež pozdravujem, snáď budem mať šancu ešte aj v rámci TP ;)

Tomica som dlho nevidel, som zvedavý čo ukáže na AO, on je však schopný prehrať s kýmkoľvek..+ A možno nás všetkých pozitívne prekvapí..
Reagovat
smazaný uživatel
V rámci TP už asi prý nebudeš mít šanci :-(

Jinak Tomic se snaží trošku víc útočit, ale pořád tam jsou obří rezervy, chyby, na hráče, který hraje pinkanou, otřesný pohyb a údery z obrany. Uvidíme, co dál, v sobě něco určitě má, je schopný zatopit favoritům, ale jak píšeš, taky vyletět. Teď má slušnou šanci na úspěch v Sydney.
Reagovat
tito
Taky pozdravuji, jen ať se kouká vrátit. Jinak měl jsi pravdu, nyní má lepší výsledky Tomic než Ryan. Tomu by možná nejvíce prospělo odpařit alespoň 5 kg, těch 80 na 180 je hodně a přirozenou akceleraci jako třeba Rafa nemá. Tak uvidíme jak na AO- doufám, že pro Ryana bude letos los trochu příznivější v rámci GS....
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, ale oba stále tápou místy, musí jít nahoru oba dva, mají už načase. Škoda, že to dneska Ryan podělal, náhodou je slušný los a mohli mít oba šanci uhrát finále třeba nebo i titul. Ale uvidíme, talentu mají dost oba dva.

Ryan měl loni šílenou smůlu na ty losy, to je je fakt, v Austrálii Murray, pak Simon v Paříži, v 2. kole ve Wimblesdonu Djokovič a pak Del Potro. Snad dostanou oba i Grigor nějaký solidní los. A taky Lleyton.

Určitě pozdravím, vracet se ale nehodlá no :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Chazy pozdrav opětuje :-))
Reagovat
tito
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist