Isner se kvůli oblíbenému turnaji v Atlantě vzdal účasti na olympiádě v Riu

20. 4. 2016, 09:16
Aktuality 90
Nejlepší americký tenista současnosti John Isner se rozhodl, že se nezúčastní olympijský her v Riu de Janeiro. Šestnáctý hráč světa chce dát přednost turnaji ATP 250 v Atlantě, jehož vyvrcholení se kryje se startem olympiády.
Profily hráčů
John Isner

John Isner se olympijského turnaje zúčastnil pouze v roce 2012 v Londýně, kde na wimbledonské trávě prohrál ve čtvrtfinále s Rogerem Federerem. Další účast na světové akci, která je pro mnohé sportovce vrcholem kariéry, ho však příliš nelákala.

Třicetiletý Američan oznámil, že letos v srpnu v brazilském Riu de Janeiro startovat nebude. Přednost dá domácímu podniku ATP 250 v Atlantě, kde startuje pravidelně od roku 2010 a kde má ze šesti účastí parádní bilanci: jedno semifinále, dvě finále a tři tituly. Ty získal v posledních třech sezonách.

"Logisticky by bylo skoro nemožné zúčastnit se obou turnajů. Je to rozhodnutí, které rozhodně neberu na lehkou váhu," řekl Isner k hlavnímu důvodu své neúčasti. Akce v Atlantě bude vrcholit v sobotu 6. srpna, olympijský turnaj startuje o dva dny dříve.

Bude to tak už třetí olympiáda v řadě, na které bude chybět nejlepší americký tenista. Mardy Fish, tehdy světová devítka, dal v roce 2012 přednost startu ve Washingtonu. Andy Roddick, v té době šestý hráč světa, se ze stejného důvodu nezúčastnil v sezoně 2008 her v Pekingu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

90
Přidat komentář
smazaný uživatel
sa mu necudujem,naco by tam isiel,radsej byt prvy v Atlante
Reagovat
panzer.dragon
Izzy cejti ze budou vsici na oh tak bude v Atlante volno
Reagovat
smazaný uživatel
Izzy money.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ikdyby to udelal kvuli prachum, tak je to aspon pragmaticke...kdyz uz nic...
Asi stejne jako kdyz Polert ty sve placky prodal;)))
Reagovat
smazaný uživatel
JJ. To mě napadla slovní hříčka, nekritizuju to. Ten Pollert, to je celkově dost zajímavé příběh. Minimálně pro ty, kteří se hroutí, když jejich oblíbený klub/tým/ hráč prohrává a berou to jako konec světa. No takže vlastně i pro mě. :D
Reagovat
Amputace
Každý tenista chce OH vyhrát, to at mi nikdo netvrdí, že ne. S fotbalem se to vůbec nedá srovnávat - na fotbalovém olympijském turnaji ani nejsou největší hvězdy jednotlivých zemí, oproti tomu podívejte se na složení nejlepší trojice z Londýna: 3. Del Potro, 2. Federer, 1. Murray... To mluví samo za sebe.
Reagovat
Tornes
"Na fotbalovém olympijském turnaji nejsou největší hvězdy jednotlivých zemí" - tak třeba Amíci tam největší hvězdu své země již pěknou řádku let taky nemají...
Reagovat
smazaný uživatel
A nejen Amici. Francii trebas chybela na OH Marion...
Reagovat
a.magerova
Marion měla spory s francouzským svazem, proto jí OH zatrhli.
Reagovat
Amputace
A kdo je jako z Amíků taková hvězda? Isner? Který došel nejdál - kam? - do čtvrtfinále GS? A pro nějž prioritou je bezvýznamná 250ka, u níž alespoň ví, že tam může vyhrát? V Londýně bylo semifinálové složení: Murray-Djokovič; Del Potro-Federer, tedy složení, které by jistě nikoho nepřekvapilo ani na GS... co víc k tomu chceš ještě dodat?
Reagovat
smazaný uživatel
No ja bych dodal snad to, ze pro Atleta, Plavce atd. je proste OH jasny vrchol.
U tenisty je to hooodne diskutabilni.
Nakonec v Londyne chybel i Nadal...
Reagovat
Amputace
A proč asi tak chyběl?...

To já nepopírám, ale zároveň nesouhlasím ani s tím, jak se význam OH pro tenistu snižuje. Podle mě je to rozhodně víc než třeba Masters 1000.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja se celkem nebudu dohadovat, s jakym turnajem to srovnat.
Ale rozdil mezi Atletem a Tenistou je myslim zretelny.

Tak Rafa se necitil, a chtel si vyresit zdravotni trable atd.
...a dobre ze se ptas proc...
nebot takovy atlet by jel, ikdyby mu nejlip nebylo...a v tom je prave ten cely problem, ktery trebas v tom ja vnimam.
Chapu ze to bude nekdo vnimat jinak. Ale neni pro mne argument, ze to tenista chce vyhrat...tak sportovec chce vyhrat cokoliv...at je to jakykoliv turnaj, pokud to tedy nejede prodat, ale to uz moc sportovec neni;)
Reagovat
Amputace
Ježiši, to je zase příklad... Vždyť Nadal po Wimbledonu vynechal prakticky celý zbytek sezóny... US Open vynechal také proto, že pro něj zase tolik neznamenalo?
Reagovat
a.magerova
Nadal nejenže po Wimbl 2012 vynechal zbytek sezóny 2012, ale on vynechal i AO 2013, takže taky nechápu Vlkovy argumenty...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde o argument, ale pochopeni toho. Ze Atleta po OH muze zajimat dalsi poradny zavod tak za rok, coz si tenista proste dovolit uplne nemuze...
...takze si rozhodne nemyslim, ze se bude stejne rozhodovat atlet nebo tenista, pokud se nebudou citit ok, nebot tenista musi myslet na dlasi turnaje, celkem rychle a dovilit si hrat se zranenim je pro nej vetsi riziko.
Rekl bych, ze je celkem rozdil, kdy ma nekdo vrchol jednou za 4 roky, nebo 4x v jednom roce. Nekdo by dokonce namital ze 5x vcetne TM, ale posledni roky vidim jaka tam je herni kvalita...rekl bych dost spatna.
Reagovat
Amputace
To máš samozřejmě pravdu, akorát ten příklad s Nadalem byl scestný... toť vše.
Reagovat
a.magerova
Souhlas.
A nejen příklad s Nadalem, ale i s Marion výše.
Reagovat
smazaný uživatel
Podminky, aby jel americky atlet na OH jsou podle me o dost tvrdsi, nez ma hracka tenisu. Pokud si dobre pamatuji s Marion, slo tam dost o FC... mohla to splnit pokud by chtela...ale ona nechtela z principu, cimz si rekla, ze na OH nepojede...
Marion mi bylo pochopitelne lito, ja bych ji tam poslal, kdyby to zalezelo na mne;) a take nechapu to provazani s FC, ale bohuzel je to tak...jak je...
ale mnohem tvrdsi je to v USA v atletice. Ten atlet muze byt dobry, zblne jeden zavod, a muze se s vidinou OH rozloucit.
Mozna blbe priklady, nevim...ale jde me o ten rozdil v tech sportech, kdy u tenisu to je (at chceme nebo ne) "jen dalsi zastavka v silene nabitem kalendari", a podle me se od toho odviji mnoho veci.
Takze nacham Rafu nebo Marion spat;) Ale necham jen ten samotny princip.
Reagovat
smazaný uživatel
Take bych si dovolil upozornit, ze Rafa si vybral leceni zraneni tzv. delsi cestou...a ja ho chapu, nemam nic proti nemu. Jen proste rikam, ze nejaky atlet, plavec by tam spis proste jel...i za podobne situace...

A jestli jde o posledni OH v Londyne, tak tam mel tenis vyjimecnou pozici, pochopitelne kvuli mistu, kde se to hralo, je to preci jen mekka tenisu. V tom byl urcite Londyn vyjimecny... A pochopitelne jsem byl rad, ze Andy vyhral...;)

Jinak par zajimavych medajlistu z historie:
Tim Mayotte
Brad Gilbert
Marc Rosset
Jordi Arrese
Nicolás Massú
Arnaud Di Pasquale

Celkem by me zajimalo jestli je vubec znate;)

Jinak urcite nas nejvic potesil
Miloslav Mečíř
To si dodnes dobre pamatuji;)

Fernando González
je jedinym hracem, ktery ma z OH ze singlu dve medajle!!!

letos maji Nadal, Djokovic, Fedex, Andy moznost se tomu Chilanovi vyrovnat.

Z mych oblibenych hracu OH dobre zvladli
Andre
Tommy
Mardy
Juan
a prave Mecou...
Nemam si osobne na co stezovat;)
Ale stale budu vnimat roli tenisu na OH asi jinak.
Reagovat
Kozoroh
Brad Gilbert je v tenise známé jméno, ale spíš jako kouč než hráč. Pod jeho vedením vyhrál Andre Agassi 6 ze svých 8 grandslamů a stal se světovou jedničkou.
Reagovat
smazaný uživatel
+1;)
Reagovat
janek_da
Brad hrál nechutný tenis, však napsal knihu "winning ugly".

S tim Aggassim. On ho hlavně dokázal nastartovat po jeho kokainovém intermezzu. Trošku rozdíl než přijít k hráči, co je celkem ve formě. Kde to tenkrát Aggassi byl na žebři? 500?
Reagovat
smazaný uživatel
jo, ale aspon ho zna;D)
Reagovat
smazaný uživatel
To ten Tim Mayotte byl zas nej gentlas;D)
Reagovat
smazaný uživatel
asi prvy tenisovy zapas ktory si lepsie pametam(Mecira len tak letmo-matne)bol zapas DC Brada Gilberta vtedy hraca Top10 proti zelenacovi Petrovi Kordovi,ktory ho vyskolil 3:0,viem ze to boli tri jasne sety,nikto nechapal,Korda tam hadzal na sieti rybicky,parada,na Kordu mam vela peknych spomienok
Reagovat
Krisboy
Korda byl borec. Dobře si pamatuju jeho zázračnou levačku. Sampras, Agassi, Becker, Stich a mraky dalších by mohli vyprávět, jak je občas školil.
Reagovat
brixner
Nechci se hrabat na Googlu, ale něco mi říká, že Brad Gilbert byl někde kolem 7-8 místa v ATP! Takže i jako hráč byl velmi dobrý, tedy minimálně na svou dobu!
Reagovat
smazaný uživatel
bol stvrty,vyhrabal som to za teba
Reagovat
a.magerova
Rafa po Wimb 2012 chyběl kdetu čili všude... :-P
Reagovat
Mayo
OH je všetko možné len ne futbal , presne tak. Futbalistov zaujímajú ME, MS, Copa América ale ne OH...tenis je rozhodne vyššie na OH, už celkom dosť vysoko...aj keď pre mňa je LOH hlavne o atletike, plávaní, basketbale, hádzanej ale potom aj ten tenis (:
Reagovat
smazaný uživatel
Bodaj by vypadol v štvrťfinále aby si mohol vychutnať OH turnaj pri obrazovke.

Vypočítavý pako..
Reagovat
Tornes
Pako? Proč? Že nesouhlasí s tvým hodnocením důležitosti jednotlivých turnajů? Kdo nesouhlasí se mnou je buď blbec nebo nepřítel?

A vypočítavý? Proč?
Reagovat
smazaný uživatel
No finále v Atlantě bere jako samozřejmost.....dle tohoto prohlášení ohledně kolize termínů
Reagovat
Tornes
Nepředpokládám, že se jde přihlásit na olympiádu s tím, že "když to nevyjde a budu hrát finále jinde, tak prostě něpřijedu."
Reagovat
Tornes
Což by mimochodem bylo docela nefér i vůči dalším Američanům, kteří by se tak na olympiádu kvůli němu nedostali.
Reagovat
smazaný uživatel
Vypočítavý? Asi preto, že by účasťou na OH neobhájil 250 b. a prišiel by o tučné štartovné.

Pako? Asi preto, že je vypočítavý..
Reagovat
smazaný uživatel
Používáš je alespoň při tenise???? Dobrá je kombinace natural gut+luxilon alu power rough !!!! :-) Tzv. šampijón čojz vole !!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hrám s prírodným ale v kombinácii s Gosenom. Tento Luxilon mi pripadal trošku tvrdý. Šampión nie som. Možno keby som teba porazil, tak potom..
Za koho hráš?
Reagovat
smazaný uživatel
Johne, děláš dobře a já tě chápu...nechceš riskovat bodnutí komárem a nakažení Zikou !!!! To je rozumné řešení, taky bych radši hrál v Altantě !!! Good Luck, dle mého nebudeš Johne jediný, kdo to v té podělané Brazílii radši vzdá a nepojede tam :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Američané mají OH v lásce jak tak koukám...tohle už snad ani není náhoda :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak by me celkem zajimalo, co si myslite o tenise a jeho ucasti na OH jako sportu. Ja bych treba vpohode podporil myslenku, aby v tenise na OH byli hraci do 21 let;) Proste neco jako je ve fotbale, aby se podporilo mladi na OH v tehle exluzivnich sportech a celkem dost medialne podporovanych, kde tecou neskutecne prachy... a diky tomu se udrzely v zajmu na OH vice ty sporty, ktere jsou behem 4 letech tzv. medialne mrtve. Hlavne na tech letnich OH, kde tech sportu je proste silene hodne.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím s tebou. A když už argumentuješ fotbalem, tak je to jenom u mužského fotbalu...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde me o souhlas nebo nesouhlas, ale spis pohled jak to kazdy vnima. Zensky fotbal je tak medialne slaby v porovnani s tenisem nebo muzskym fotbalem, ze jsem ho v uvahu opravdu nebral.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to právě vnímám tak, že bych to nechal, jak to je. :D Ženský fotbal jde neustále nahoru, za všechno mluví návštěvnost na loňském MS.
Reagovat
themimone
No, ženský fotbal jde sice nahoru, ale úplně si nejsem jistý jestli je ta návštěvnost tolik vypovídající, minimálně Severoamerický kontinent je na tom dlouhodobě vysoce nadprůměrný než zbytek světa. Na to jakým je fotbal ve světě fenomén, tak růst ženského není zas tak zázračně vysoký....
Reagovat
smazaný uživatel
Nepopírám, že tím hlavním centrem zájmu o ženský fotbal je pořád Amerika. Ale sledoval jsem už MS 2011 v Německu a tam ten vzestup byl taky dost patrný, stejně tak na OH 2012 v Londýně (na finálovém zápase ve Wembley bylo dokonce přes 80 tisíc diváků!). Návštěvy na Ligu mistryň jsou v některých případech taky slušné... Máš pravdu, že fotbal je fenomén, ale zároveň je kromě Ameriky vnímán výhradně jako mužský sport, třeba u nás pořád dost výrazně. Ale dokonce už i v Čechách jde ženský fotbal nahoru, před pár týdny tady byla založena národní fotbalová akademie pro hráčky do 17 let (příští rok pořádáme Euro WU17), což by ještě před nedávnem nikoho nenapadlo. Taky nový prezident FIFA Gianni Infantino prohlásil, že budoucnost fotbalu patří ženám. Ten potenciál je tam prostě obrovský.
Reagovat
themimone
ani ne, ten fotbal na OH dost trpí a nemyslím si že to je nějak zvlášť dobrý formát. Pořád si myslím že by měly být OH o tom nejlepším, co může daný sport nabídnout a ne z toho dělat "podřadnou" soutěž, pro podporu mladých už jsou YOG a upřímně, tenisté kteří by se v 21 probojovali na Olympiádu už moc ve většině případů podporu nepotřebují. A ještě dodám že ten věk je dost limitující, někomu to krásně vyjde na 20,21 a někomu na 18...
Reagovat
smazaný uživatel
Diky moc za pohled.
Nize jsem psal, ze to vekove omezeni neni asi nejlepsi...
A asi bych se tenisu vzdal uplne. O jeden areal mene. mene nakladu.

Jinak si myslim, ze pro OH ten fotbal je spis pozitivni s tim omezenim. Ve stejne case se hraje Euro. Tech vrcholnych fotbalovych akci je tolik, ze to OH by bylo jen dalsi z nich. A myslim, zeby to mohlo celkove zastinit ty hry a tem OH i ublizit, nebot fotbal je fakt dost vyjimecny svetovy fenomen...

Jinak u te kosikove pritomnost profesionalu byla asi dobrou volbou. Pokud uz tam je...
ale basket ma k tomu fotbalovemu fenomenu dost daleko, a hlavne tam nemas ty problemy s fans...

Dokazal bych si predstavit bez problemu i OH bez fotbalu.;)
Reagovat
smazaný uživatel
jeste prikladam sporty ktere nikdy NECHYBELY a jsou stalici OH:

1/ Gymnastika
2/ Atletika
3/ Plavani
4/ Serm

;)

Jinak jestli jde o tenis, tak byl sportem od sameho pocatku tedy od roku 1896 az do roku 1924...ale na zacatku byl i Kriket a Golf... jenze jejich podoba v tech letech byla jaksi jina... to jsme jeste neznali nejake ty Open Ery a tak;)
Reagovat
a.magerova
Souhlas, mladí do 21 let a starší od 35 let, samozřejmě platilo by i pro jedince slavící tyto narozky v průběhu konání her.... :-)))
Reagovat
VlS
Vlku, ono je to spíš o tom, co si myslet o OH, jako takových. Komercionalizace je úděsná, náklady na výstavbu sportovišť strašný, celý je to obtížně ufinancovatelný a po OH to nemá využití, takže vyhozený prachy. A proč?
Být to ba mě, tak OH omezím na atletiku, plavání a silniční cyklistiku a možná basket a volejbal.
Miluju divokou vodu, ale postavit v Riu kanál pro divokou vodu je nápad vožralýho miliardáře. Omezit tenis na 21 let není řešení, tím tomu vezmu auru vrcholový soutěže. To ať tam tenis klidně není vůbec.
Reagovat
a.magerova
Jj to mě štve už léta, postaví se hafo sportovišť a po OH to jen chátrá, vždyť ani ta Čína nemá po OH všechna sportoviště využitá, o jiných zemích škoda mluvit, jak tam ty olympijské stadióny chátraj..... takže jinými slovy: zase.e se kus zelený plochy zbytečnejma krabicema, které jsou pak k ho.nu..... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Diky moc za pohled. Ja ten tenis take vnimam tak, ze me to nejak do OH uplne nepasuje. Takze asi to vekove omezeni je o nicem...v tom mas Vlsi asi pravdu.
Krom toho se ten tenis hraje na cemkoliv. V tom Londyne to bylo aspon na te tradicni trave...aspon neco...kdyz uz to tam je v tom programu...
Jinak souhlas se soucasnou koncepci OH...strasne hodne sportu proste...hodne arealu, hodne vyhozenych prachu.
A to letos bude na OH i GOLF...nebo RUGBY...jednou tam bude i Poker, Kulicky a Ruske Kuzelky;)
Reagovat
smazaný uživatel
Je naprosto správně, že tam bude golf! Klárka Spilková do toho! :)
Reagovat
Kozoroh
Já si myslím, že by nebylo od věci pořádat OH v jedné a té samé zemi - v Řecku. V Řecku se konaly starověké OH, v Řecku se konaly první novodobé hry, legitimnější pořadatel být tak nemůže. Stadiony a areály by se nestavěly pro jeden ročník OH, ale pro všechny, tudíž by odpadl fakt, jak stadiony využít pro budouctnost. Finance by obstaral celý sportovní svět.
Reagovat
smazaný uživatel
Clovece, ty jsi me ted sokoval...myslim pozitivne;)
To jsem od tebe necekal...
...spis jsem cekal rozsireni dalsich rekordu, kolik novych sportu jeste na OH muze byt;)
Ta myslenka s Reckem, neni vubec spatna...
ovsem tenhle silene ego-konzumni svet by ji asi bohuzel neprijal.;(
Reagovat
smazaný uživatel
Dřív bych s tebou Vlčku možná souhlasil, ale teď už ne. Já už v podstatě sleduju jen tenis a hokej opravdu podrobně a ty další ani nesleduju, jenom, co se objeví v novinách prostě. Takže, kdyby tam byli nějací mladíci do 21 let, tak tu olympiádu ani nemusím sledovat. A to by pro mě byla škoda, pořád je to velký svátek, ale mně ty ostatní sporty prostě neberou a nebudu dělat, že na ty dva týdny je to pro mě nějaké terno. :) Za mě, čím víc turnajů se špičkovým obsazením (byť 1111 je citelná ztráta), tím líp. Byť si pamatuju ty poloprázdné tribuny i na zápasech Djokoviče a spol v prních kolech v Londýně.
Reagovat
Tornes
Tak pro mě je třeba olympiáda řekněme nic extra. Hraje tam velká část světové špičky, ale zdaleka ne všichni. Nehraje tam nejsilnější možné pole ani z těch, co by chtěli (národnostní omezení - třeba takovej Paire na 22. místě se už pokud vím nevejde do limitu). Historická prestiž nic moc. I teď se z toho prestiž dělá spíš kvůli závodů big3 (4) o to, kdo má nejvíc a nejzajímavějších rekordů, než pro samotný turnaj. Třeba Thiem též řekl, že dost možná na olympiádu nepojede.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale na druhou stranu se podívej třeba na Djokoviče, který si to vedle French Open postavil jako jednu ze dvou základních priorit, Roger tomu taky uzpůsobil před zraněním (původně plán), že antuku měl minimálně, aby byl fit na OH. Já myslím, že prestiž OH za poslední roky raketově stoupla, jaký rozdíl oproti roku 2004, kdy to vyhrál Massu.
Reagovat
smazaný uživatel
A hlavně se hráčům jako 1111 a Thiem divím, pokud v tom není strach ze ziky, tomu bych rozuměl. Protože olympiáda je jeden z největších globálních svátků. Miliony sportovců sní, že se tam dostanou, už jenom ta atmosféra musí být něco neskutečného a byť v tenise není olympiáda hlavní vrchol, myslím, že jenom prožít si ten zážitek je něco nepopsatelného. Ale tak, každému, co jeho je.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba to Johnovi jednou stačilo, včetně té atmosféry. Já bych se spíš divil neúčasti u Thiema, už proto, že on nemusí být ani bez šance na medaili. Ale asi velkou roli hrají ty body - obsazení (skoro) jako na tisícovce, ale nula bodů a pak hned bez odpočinku velké turnaje o velké body v USA. Speciálně pro Isnera jsou to jedny z nejdůležitějších turnajů v sezóně, takže ho chápu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, když se na to člověk podívá z pohledu Isnera takhle, tak se to dá celkem chápat. Ale na druhou stranu, olympiáda je pořád nejlepší příležitostí, jak získat i "netenisové" fanoušky a stát se daleko populárnějším ve své vlasti, je to reprezentace své země ještě víc jak na mistrovstvích světa bych řekl. A Isner je pořád americká jednička, té Ameriky, která je i přes všechny krize tenisovou velmocí a bez Isnera se to může proměnit ve frašku z amerického pohledu. A navíc je to možná naposledy, co si může zahrát na OH.
Reagovat
Amputace
Naprosto s tebou souhlasím.. Kdyby pro tenisty OH nic neznamenaly, nevyhlašuje nejlepší tenista světa už po OH v Londýně, že chce za 4 roky startovat v Riu...
Reagovat
a.magerova
Budem hrát tak dlouho, dokud to zlato nevyhrajem... :-P
Takže pro nás Sofiina volba... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
diky za pohledy...

Take to vnimam tak, ze v tom tenisu behem roku mame 4 vrcholne akce, tedy GS, do toho TM, Masters...DC, FC...proste uz tak dost hodne akci.
Nevim jak pro divaky, ale myslim, ze kdyby si mel hrac vybrat hrat na Wimbledonu nebo OH...tak bych tipl, ze asi Wimblas vyhraje...pokud by se ty akce prekryvaly;)
Reagovat
Tornes
Tos vybral trochu nefér srovnání... respektive příliš tvrdé pro olympiádu. Na úroveň GS, či přímo Wimblu jakožto nejprestižnějšího z GS ji snad nestaví nikdo. Zajímavější otázka by byla olympiáda vs Řím nebo Indian Wells. Ale myslím, že i tu by si většina vybrala Řím/Indian Wells.
Reagovat
smazaný uživatel
Chapu, ze to asi nefer muze byt, takove porovnani.
A proto je tu ta otazka proc tenis na OH...
...vem si, ze pro toho atleta to je jasny vrchol. Nebo pro lukostrelce, sermire, gymnastu, plavce atd. Oni vlastne ziji pro OH celou karieru.
Proto me zajima jak to vnimaji fans tenisu...
...nebot jak to vnimaji fans jinych sportu, kteri tenis nesleduji, tak tem to je jedno. A u nekterych jsem prave i slysel, ze tenis nejak vazne na OH neberou, asi stejne jak Venca nebere vazne vsechny jine sporty, coz je take zajimave;) To me prekvapilo;)
Reagovat
Kozoroh
Platí nepsané pravidlo, že čím větší sport, tím má pro něj OH menší váhu.
Reagovat
babolat.cz
to by pak mohls být celá olympiáda juniorská? to je o ničem, kdo by to sledoval?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nerikam ve vsech sportech. Ale trebas citim rozdil mezi tim, kdy takovy atlet vnima OH jako vrchol kariery.
U tech tenistu, fotbalistu, ted golfistu...to muze byt prinejmensim diskutabilni;)
Reagovat
Kozoroh
Věkové omezení je blbost. Podívejme se na fotbalovou soutěž, ta je kvůli tomu, že nehrají největší hvězdy, přiškrcená. Na OH by měl každý sport nabízet to nejlepší, co má, jinak ta soutěž nemá smysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Priskrceni fotbalu mozna neni uplne blbost, jak se na prvni pohled muze zdat...
...Totiz je otazka, zda by to byly jeste OH, nebo velkolepy fotbalovy svatek, kdy o prestavkach by to vyplnovaly zkratky z jinych sportovist...
A to ani nehovorim o fotbalovych fandech na miste...kdy s OH by se mohla stat jedna takova rezba.
Reagovat
smazaný uživatel
On je navíc problém i v tom, že v době OH jsou kluby buď v plné přípravě na novou sezónu, nebo už jim dokonce liga začala (a těm, co hrají předkola pohárů, tak začaly poháry). Takže ochota klubů uvolňovat svoje největší hvězdy je nízká až nulová. Já třeba MS ve fotbale sleduju, když je čas, ale na OH mě fotbal nezajímá, OH mám rád z toho pohledu, že se můžu podívat na sporty, které se jinak do TV ani nedostanou. V tom se mi líbí ten původní smysl OH. Tenis na OH bych klidně oželel taky, ale když tam je, tak se mrknu - ale zase spíš až na boje o medaile.

Pro drtivou většinou sportů jsou OH nejprestižnější akce (sem patří třeba i ženský fotbal, na rozdíl od mužského). Asi bych tam zařadil i mužský basket, přestože Američani to tak vnímají až od roku 1992 (a těžko říct, jestli to staví výš než titul z NBA). Pro tenisty to určitě prestiž má, ale i kdybych to bral tak, že jsou OH výš než Masters i TM, tak pořád zbývá 16 turnajů během olypimjského cyklu, které jsou pro ně důležitější. Golfisti to asi budou vnímat podobně. O mužském fotbalu ani nemluvím, to je juniorský turnaj. Takže kdyby tyhle sporty na OH nebyly, osobně by mi to ani moc nevadilo, ale zase na druhou stranu jsou to ekonomičtí tahouni Her, takže tím vlastně pomáhají i těm malým sportům. A už proto bych se ani nedivil, kdyby se brzy na OH dostal i kriket (pokud by to teda bylo možné, moc toho o něm nevím, ale jednou jsem na to jen tak z legrace vsadil a ten zápas se hrál asi 4 dny nebo kolik, tak nevím, jestli je to standard :D ).
Reagovat
smazaný uživatel
diky za pohled.
Kriket byl na OH nekde na zacatku jednou;) Takze mozna se vrati...tak on byl zkousen i baseball, ale nejak se to neujalo...;) Kdo vi jak to dopadne s golfem.
Nevim na kolik ty zname medialni sporty pomohou a nakolik ty jine sporty zastini...ja si prave pamatuji Barcelonu, a pomalu celou dobu se nemluvilo skoro o nicem jinem nez basketu, celkem zastinoval, tak udalost to byla neskutecna, to nemohu rict;)...na dalsich OH uz to bylo preci jen vic v norme...
Reagovat
Mayo
Olympijské zlato rozhodne neni vyššie ako titul NBA.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, uz vim proc 1111 nenastupeje v tom Riu na OH.
Aby mel konecne na TP clanek;)
Reagovat
VlS
1111 vyprodukoval hodně kontroverzní rozhodnutí,ale v tý Gruzii to možná vidí jinak.

Ježiši, co to je za blbou módu s těmi rodáky? Co budou chudáci dělat, až se prosadí někdo, kdo se narodil v sanitce mezi poli, v letadle, nebo na lodi? Rodák z OK ABC?
Reagovat
smazaný uživatel
V Gruzii se 1111 prez noc stal hrdinou;)
Reagovat
Alois_Mlok
Gruzínský rodák? To je vtip?
Reagovat
rusedski
Ioani Isnešvili :)
Reagovat
24tomas
vidím, že Georgia jako Georgia. klobouk dolů
Reagovat
smazaný uživatel
No, v Georgii studoval;D)
Ale narodil se v Greensborough v Severni Karoline...takze ten preklad asi vazne i v tom rodakovi;)
Reagovat
smazaný uživatel
A nebo bude hrat za Gruzii a Americane jeste o tom nevedi;)
Reagovat
smazaný uživatel
Proste nekdo to Greensborough prelozil volne jak Gruzie;D)
Reagovat
a.magerova
To si sem musím zkopírovat, protože po opravě tomu nikdo neuvěří, že to tu opravdu bylo:
""Logisticky by bylo skoro nemožné zúčastnit se obou turnajů. Je to rozhodnutí, které rozhodně neberu na lehkou váhu," řekl gruzínský rodák Isner k hlavnímu důvodu své neúčasti.
Reagovat
Krisboy
Jestli to nepřekládal nějaký překládací automat, to by sedělo.
Reagovat
a.magerova
Luboše Zabloudila podezírám z kdečeho, jen né z toho, že je automat... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsme si to zkopíroval na památku. Musel jsem poreferovat Mutovi :-))
Reagovat
Administrator
Díky za upozornění, opraveno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist