Isner se pokusí ve finále v Newportu poprvé vyzrát na Hewitta

15. 7. 2012, 09:44
Aktuality 17
Ve finále tenisového turnaje v Newportu se utkají nejvýše nasazený obhájce titulu Američan John Isner s Australanem Lleytonem Hewittem. Bývalá světová jednička se probojovala do finále po více než dvou letech.
John Isner

Jedenáctý hráč světa Isner zdolal v sobotu krajana Ryana Harrisona 7-6 6-3 a bude usilovat o čtvrtý titul v kariéře. S Hewittem hrál zatím dvakrát a nezískal ani set. "Má jeden z nejlepších returnů, takže si z ranařů na podání moc nedělá," komentoval Isner vzájemnou bilanci.

V semifinále Isner ve třetím po sobě jdoucím zápase neztratil ani jedno podání, trefil 11 es a získal 92% míčů po prvním servisu. "Cítím se velmi podobně jako loni," řekl Isner. "V Evropě se mi nedařilo, byl jsem až na 46. místě žebříčku ATP a potřeboval jsem nějaké vítězství pro zvýšení sebedůvěry. A to je přesně to, co jsem tady získal. V Americe se mi daří," dodal.

Australan Leyton Hewitt porazil v semifinále ve třech setech 6-4 5-7 6-2 dalšího domácího tenistu Rajeeva Rama, vítěze turnaje z roku 2009. "V úvodu zápasu jsem měl několik brejkbolů, ale soupeř měl dnes perfektní první servis," zmínil Hewitt. "Musel jsem si počkat na své šance při druhém servisu soupeře a ty přišly," dodal.

Jednatřicetiletý Hewitt, jenž za poslední čtyři roky prodělal pět operací a do turnaje vstupoval na 233. pozici ve světovém žebříčku, může vyhrát 29. turnaj. "Je to o sbírání vítězství a posouvání se v žebříčku nahoru. Když se vracíte po zranění, mnohem více o sobě pochybujete a to je někdy frustrující," řekl Australan, který naposledy triumfoval předloni v Halle.

- ATP 250 NEWPORT -
(USA, tráva, 398.250 dolarů)
sobotní výsledky (14. 07. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Isner (1-USA) - Harrison (6-USA) 7-6(7-4) 6-3
Hewitt (Austr.) - Ram (USA) 6-4 5-7 6-2

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
isler i Lleyton jsou mí velicí oblíbenci a tak komu přát vítěztví?
No asi nezaměnitelnýmu Hewittovskýmu pohybu, a to jen z Isnerovy slusnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Sice Izzyho zbožňuju, ale docela mě to mrzí, Harrymu by finále v žebříčku šíleně pomohlo. Každopádně parádní turnaj, vlastně tři semifinalisti jsou moji velcí oblíbenci, ve finále mám dva.

Co se týče Harrisona, tak momentálně se jeví ještě líp jak Tomic, ale to je dáno prostě aktuální formou. Tomic v kariéře předved daleko lepší výkony ve větších zápasech, navíc narozdíl od Ryana má výsledky i na GS.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda..Hoci je to skor vysledok GS ako vysledky..,Harry mi príde na druhú stranu dlhodobo konzistentný,Tomic ma velké výpadky..V sucasnosti má dokonca velmi zlé dni..Obaja sú vsak ročník 92,najblizsie 2-3 roky ukážu..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale. Jsou to výsledky. Vem si AO, kde nikdy nevypad v prvním kole a už dal i 4. Na USO si taky hned střihnul druhý. Problémy má zatím jen na RG a ten letošní Wimbledon, kterej si furt nedokážu vysvětlit. Harrison je lepší na malejch turnajích no, ale to pro mě tolik neukazuje.
Reagovat
tito
No k Ryanovi letos - AO - 1k Murray, FO 1k Simon, W 2k Djokovic.
Minulý rok mu bylo 19 a letos zase takoví soupeři na GS...Neviděl bych to tak černě.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to nevidím černě, Harryho miluju. Jen prostě Tomic je pro mě furt dál.

Letos AO: 1. kolo Verdasco, 2. kolo Querrey, 3. kolo Dolgopolov a 4. kolo Federer
Loni Wimbledon: 1. kolo Davydenko, 2. kolo Andrejev, 3. kolo Soderling, 4. kolo Malisse, 5. kolo Djokovic, kterýmu sebral set, v dalším setu servis a podával na vedení 2-1 na sety.

Tohle jsou výsledky, který jsou naprosto mimo možnosti všech ostatních talentů současnýho tenisu, maximálně Raonic je podobnejch věcí schopnej. Tomic zatím jen nezvládá menší turnaje. Je to fracek, od 16 se o něm mluví jako o budoucí jedničce, takže asi tam není schopnej ze sebe dát maximum. Sedí mu velký turnaje, kde se o něm hodně mluví, kde hraje na velkejch kurtech atp. A na 1000 se jednou taky prosadí. On je pro mě před Harrym naprosto bez pochyb. Předved zápasy, jakým on se ani nepřiblížil.
Reagovat
tito
Je pravda, že RH neměl na GS takovou šňůru jako BT ale pochopitelně dáno soupeři, které jsem uvedl. Tomic vzal set Nolemu, Harrison zase Andymu na AO. Jeden je 48, druhý 45. Stejně staří, stejně ambiciozní. A z těch soupeřů, které jsi uvedl a vzhledem k povrchům si myslím, že Ryan v takovém složení by mohl postoupit úplně stejně. Tedy až na Robina, který pravděpodobně v době W ještě byl ve formě - jinak by asi nevyhrál poté Bastad. Ale to jsou jen spekulace. Necháme se překvapit, co nám chlapci předvedou. Já sázím na Harrisona :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ideál by byl, aby se oni dva prali o místo světový jedničky jednou :))) naprosto neortodoxní tenisovej styl vs hráč alá Roddick pod Stefankim.
Reagovat
tito
Pokud se neobjeví někdo jiný i bych tomu věřil.
Reagovat
smazaný uživatel
Australia Bernardovi fakt sedí..Bodaj by sa hralo AO kazdý mesiac v jeho prípade,hoci na tej poslednej nemal daleko od vypadnutia uz v prvom kole..Na komplexnejsie porovnanie s Harrisonom si este budeme musiet pockat,predsa len toto su len dielčie úspechy..O nieco sympatickejší mi je Ryan,Amerika nutne potrebuje špičkového tenistu..Či ním bude práve Harisson si netrúfam predpoved,osobne v ano jednom zo sucasnych mladych nevidim potencial jednotky,podla mna je pravdepodobnejsi scenar 30rocnych jednotiek Rafu s Djokerom ako 24 rocnych Tomicov a Harissonov..+ Čaká sa na nové tváre.
Reagovat
smazaný uživatel
Lleyton,moj top hráčik poSamprasovskej éry a John,moj adoptívny syn Nadalovej éry..Čo teraz?..Prajem si remízu!
Reagovat
Labi
no zapomněl jsi doplnit že "tvé Nadalovy ery" resp. tebou vnímáné...jelikož pokud nebude řeč pouze o Roland Garros tak tu je jeden tenista, který Nadala vždy tak nějak zastíní:)
Reagovat
smazaný uživatel
Napísal som to správne ;)..Nadalove začiatky sa ešte prelínajú s érou Federera, tá začala keď mal Švajčiar okolo 22rokov a presne v tom istom veku Nadala skončila..Veď si to zrátaj..;)
Reagovat
Labi
no ja jen vím že era Federera začala před tím než se začal prosazovat Nadal a doposud ta Rogerova era neskončila:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopiteľne, že sa začal presadzovať skôr, Rafa je predsa o poznanie mladší.

Rogerovi veľkosť nikto neupiera, no myslím si, že je tenistou, ktorého môžeme schutiť označiť za hráča, ktorý hral v dvoch tenisových obdobiach. Jeho súperi a koniec koncov aj percentuálne rozloženie titulov to jasne dokazujú.
Reagovat
smazaný uživatel
tak co lidi? jak to vidíte? možná bych zvolil mírného favorita Isnera, i když Hewitt má na turnaji celkem slušnou formu :-))
Reagovat
hatatytla
Ten John je takovej Dr. Jekyll a Mr. Hyde, podle toho jestli hraje v Americe nebo Evropě. Letos v Evropě mě strašně zklamal, umí tam zahrát asi jenom v Davis cupu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist