Isner si i přes marný vstup do sezony zahraje poprvé na Turnaji mistrů

5. 11. 2018, 17:56
Aktuality 0
Místo zraněného Rafaela Nadala si na Turnaji mistrů zahraje poprvé v kariéře John Isner. Třiatřicetiletý Američan přitom prožil svůj nejhorší vstup do sezony, během ní ale získal nejcennější titul a dosáhl na nejlepší grandslamový výsledek a odměnou mu je účast na prestižní akci v Londýně.
Profily hráčů

John Isner v předchozích osmi letech zakončil sezonu v druhé světové dvacítce (19., 18., 14., 14., 19., 11., 19., 17.), ale Turnaj mistrů mu vždy - i když párkrát jen velmi těsně - uniknul.

Podobně to vypadalo i letos, neboť v žebříčku ATP Race obsadil 10. místo a měl být druhým náhradníkem. Nakonec se však stal plnohodnotným účastníkem, neboť se dva tenisté odhlásili. Už dříve se kvůli zranění kolena omluvil Argentinec Juan Martín Del Potro a dnes svou pozici v soutěži uvolnil i Španěl Rafael Nadal, jenž nestihl vyléčit natažený břišní sval.

Americký tenista Isner si tak ve 33 letech odbude debut na Turnaji mistrů. Sezonu přitom začal strašidelně, když měl po šesti turnajích na kontě jedinou výhru. Ale pak v Miami získal první titul z turnaje Masters 1000, ve Wimbledonu si poprvé zahrál v semifinále grandslamu a k tomu přidal čtvrtfinále na US Open či titul z oblíbené Atlanty.

Isner bude ve 33 letech třetím nejstarším nováčkem v historii Turnaje mistrů (od roku 1970). Starší byli jen Ken Rosewall (36 let) a Andres Gimeno (35), kteří se však zúčastnili úvodních ročníků.

"Na tenhle turnaj se moc těším, i když mě vůbec netěší, za jakých okolností to je. Doufám, že se Rafa brzy uzdraví a bude připraven na začátek nové sezony," řekl Isner, který se v září stal otcem a má jistotu, že rok zakončí poprvé v kariéře v Top 10.

After the best season of his life, @JohnIsner has joined the #NittoATPFinals field, replacing the injured Rafael Nadal. Alternates are @karenkhachanov (1st) and @borna_coric (2nd). pic.twitter.com/qEh1ckvKNm

— ATP World Tour (@ATPWorldTour) 5. listopadu 2018
Na letošním Turnaji mistrů se představí dokonce dva nováčci třicátníci, již dříve se rovněž poprvé v kariéře kvalifikoval dvaatřicetiletý Jihoafričan Kevin Anderson. 

Kromě Isnera a Andersona se představí Srb Novak Djokovič, Švýcar Roger Federer, Němec Alexander Zverev, Chorvat Marin Čilič, Rakušan Dominic Thiem a Japonec Kei Nišikori.

Do role náhradníků se posunuli dvaadvacetileté tenisté - Rus Karen Chačanov je první alternativou, Chorvat Borna Čorič druhou.

Los čtyřčlenných skupin Turnaje mistrů, který startuje v neděli 11. listopadu a vyvrcholí o týden později, se v Londýně uskuteční dnes večer.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist