Isner si v Delray Beach poradil se Slovákem Lackem a je ve čtvrtfinále

21. 2. 2019, 09:13
Aktuality 5
ATP DELRAY BEACH - John Isner na domácím turnaji v Delray Beach bez ztráty setu porazil Slováka Lukáše Lacka a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4-0. Ve čtvrtfinále se druhý nasazený Američan utká s Francouzem Adrianem Mannarinem, s nímž se dosud střetl sedmkrát a jedinou porážku utrpěl po skreči.
Profily hráčů
John Isner

John Isner má za sebou životní rok. Třiatřicetiletý Američan se v září stal otcem, ještě předtím získal v Miami svou první trofej z Masters a ve Wimbledonu si zahrál premiérové grandslamové semifinále.

Do letošní sezony však nevstoupil vůbec dobře, když v Aucklandu i na Australian Open vypadl hned po prvním zápase. První letošní výhru si připsal až v minulém týdnu v domácí hale v New Yorku, kde skončil v semifinále na raketě pozdějšího vítěze a krajana Opelky.

V tomto týdnu startuje na divokou kartu v Delray Beach a na domácích venkovních betonech se mu zatím daří. Bez ztráty setu přehrál Kanaďana Polanského a větší potíže neměl ani proti Slovákovi Lukášovi Lackovi, kterého porazil 6-4 6-3 a vyhrál s ním i čtvrtý souboj.

Isner sice v utkání čelil dvěma brejkbolům, ale jinak byl na podání naprosto suverénní. Po prvním servisu vyhrál 31 ze 32 výměn, dohromady na podání soupeři povolil pouhých šest fiftýnů a nasázel mu 18 es. Dnes i kvalitně returnoval a nemusel do tie-breaku, když Slovákovi celkem třikrát sebral servis.

Ve čtvrtfinále se devátý hráč světa utká s Adrianem Mannarinem, s nímž se dosud střetl sedmkrát a jedinou porážku utrpěl po skreči. Francouz si ve středu poradil 6-2 7-6(3) s Denisem Istominem. Mannarino před startem turnaje v Delray Beach letos prohrál všech šest zápasů a čtvrtfinále si zahraje poprvé od loňského října.

Roli favorita potvrdil také Andreas Seppi. Šestý nasazený porazil 6-3 4-6 6-1 Jordana Thompsona. Na své druhé letošní semifinále bude útočit v premiérovém souboji s Danielem Evansem. Britský kvalifikant úspěšně navázal na skalp loňského šampiona Tiafoea, když smetl 6-0 6-2 Jihoafričana Lloyda Harrise. Čtvrtfinále na ATP si bývalý 41. hráč světa zahraje poprvé od ledna 2017.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA, tv. povrch, 582.550 dolarů
středeční výsledky (20. 2. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Isner (2-USA) - Lacko (SR) 6-4 6-3
Seppi (6-It.) - Thompson (Austr.) 6-3 4-6 6-1
Mannarino (8-Fr.) - Istomin (Uzb.) 6-2 7-6(3)
Evans (Brit.) - Harris (JAR) 6-0 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
SwissMaestro
Mimochodem co jsem tak koukal (jist si nejsem) tak v případném finále by Isner usiloval o 400. výhru na okruhu ATP a 15. titul. Zajímavá čísla :) Slušela by mu :)
Reagovat
turista
Big John se zdá už nachází formu. Tak ať se daří!
Reagovat
sojka1
usnula jsem.. :-)) ... vidim, ze je vse v nalezitem poradku. Splneno ale zdaleka nemame. A bude hur. Come on!
Reagovat
SwissMaestro
Yup. Líbí se mi jak se nám John rozjíždí :)
Reagovat
skott
night session na malých turnajích jsou peklo, když by se mohlo kolikrát plynule pokračovat. V NY to měli myslím také. Dnes zajímavý zápas Del Potra s Opelkou bude zas až po půlnoci jako poslední.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist