Isner už pošesté vyhrál domácí turnaj ATP v Atlantě a má 16. titul

2. 8. 2021, 07:24
Aktuality 16
ATP ATLANTA - John Isner ve svém prvním finále po dvou letech slaví celkově 16. triumf, z toho 14. na domácí půdě. 36letý Američan už pošesté v kariéře ovládl podnik ATP 250 v Atlantě, ve finálovém duelu porazil 7-6 7-5 o sedmnáct let mladšího krajana Brandona Nakashimu.
Profily hráčů
John Isner (© AFP)

John Isner si teprve minulý týden v Los Cabos zahrál poprvé v sezoně semifinále a tento týden v Atlantě svůj výsledek ještě vylepšil, když si poprvé od července 2019 zahrál finále a zároveň ukončil stejně dlouhé čekání na triumf. 

36letý Američan na oblíbeném domácím turnaji
odehrál 5 zápasů a 13 setů. Během nich nastřílel 127 es a vyhrál 72 ze 73 gamů po svém podání.

Kromě Australana Christophera O'Connella si poradil se čtyřmi krajany: Jeffreym Wolfem, Jackem Sockem, Taylorem Fritzem a naposledy s Brandonem Nakashimou, kterému oplatil týden starou porážku z Los Cabos.

Isner zvítězil 7-6 7-5, ale snadno se výhra nerodila. V prvním setu čelil dvěma setbolům, ale za stavu 5-6 i v tie-breaku situaci ustál. Ve druhém setu vedl za stavu 5-4 už 40-0, ale žádný z nakonec čtyř mečbolů nevyužil. Vzápětí odvrátil dva brejkboly a v následném gamu proměnil celkově pátý mečbol. 

Více než dvoumetrový Isner ve svém celkově 29. finále získal 16. titul, z toho 14. na domácí půdě.

Sbírku trofejí příliš 35. hráč světa pestrou nemá. Už 6 titulů má právě z Atlanty, kde byl z jedenácti startů devětkrát ve finále, 4 z Newportu, 2 z Winston-Salemu, 1 z Houstonu, 1 z Miami a 2 z novozélandského Aucklandu.

Nakashima, který zítra oslaví 20. narozeniny, si minulý týden v Los Cabos zahrál poprvé v semifinále turnaje ATP a nakonec prohrál až ve finále s Cameronem Norriem. V Atlantě prohrál i finále číslo 2.

Isner má v příštím týdnu volno, Nakashima se pokusí prodat formu na podniku ATP 500 ve Washingtonu. V prvním kole ho čeká Australan Alexei Popyrin.

• ATP 250 ATLANTA •
USA / Georgie, tv. povrch, 638.385 dolarů
nedělní výsledky (01. 08. 2021)
• Dvouhra - finále •
Isner (6-USA) - Nakashima (USA) 7-6(8) 7-5
• Čtyřhra - finále •

Opelka, Sinner (USA/It.) - Johnson, Thompson (USA/Austr.) 6-4 6-7(6) 10-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
steve79
Jak to vypadá s Rogerem? Máte nějaké info
Reagovat
horska.kraslice
Trvalo mi nějakou dobu, než jsem mu přišla na chuť, protože mne nějak neoslovují prvoplánoví servismani. John však se postupně naučil hrát tenis a postupně se mi stal velmi sympatickým, takže teď je mi líto, že jeho kariéra se z důvodu věku kloní k závěru..... Gratulace k titulu.
Reagovat
Tiebraker
To vypadá, že by ses od něj nechala klidně povozit smile
Reagovat
Tiebraker
To vypadá, že by ses klidně nechala od Johna povozit! smile
Reagovat
smazaný uživatel
spíš to vypadá, že si u jeho fotek drandí mindu
Reagovat
com
čuňata smilesmile
Reagovat
Mony
Dobře jste se tady sešli.. Myslím, že se najdou jiné, které ocení vaší spolecnost více, než Kraslice
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Go Izzy, go Izzysmilesmile Bravissimo GOAT of Atlanta!
Reagovat
turista
Big John výborně! Gratulka.
Reagovat
Cico93
Teším sa keď ešte niekto z tej starej gardy niečo vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Super, že Izzy ještě udělal jednu trofej. Roky ale nezastavíš a už to samozřejmě není moc ono. Brandon dneska prohrál hlavně díky nedostatku zkušeností. Herně je to ale zajímavý týpek - má dobrý servis, umí přitvrdit od základní čáry i z backhandu.
Reagovat
Mony
U tadytech servismanu roky lehce zastavís. Podívej na Karlovice
Reagovat
Pe3k
Však ten má dlouhou kariéru jako málo kdo.
Reagovat
sojka1
videla jsem ho v Newportu s Bublikem, jeho sediny me opravdu dojaly.... a taky to na me nejak padlo... :-))
Reagovat
ondra25
Turnaj v Atlantě bych přirovnal k éře Sparty v devadesátých letech. Soupeři už prohrávali v Průhonicích a podobně se tomu děje na tomto turnaji když tam přijede Isner. Jinak ten kurz na tipsportu 1,78 byl zadarmo vzhledem k umění Isnera vyhrát v Atlantě.smile smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist