Isner v New Yorku přehrál Tomice a slaví první letošní vítězství

14. 2. 2019, 09:14
Aktuality 1
ATP NEW YORK - John Isner se na třetím letošním turnaji dočkal první výhry. Domácí favorit v hale v New Yorku porazil Australana Bernarda Tomice, s nímž si poradil i ve třetím vzájemném duelu, a přerušil sérii šesti porážek. Ve čtvrtfinále se turnajová jednička utká s dalším australským tenistou Jordanem Thompsonem.
Profily hráčů
John Isner

John Isner má za sebou životní rok. Třiatřicetiletý Američan se v září stal otcem, ještě předtím získal v Miami svou první trofej z Masters a ve Wimbledonu si zahrál premiérové grandslamové semifinále.

Do letošní sezony však nevstoupil vůbec dobře, když v Aucklandu i na Australian Open vypadl hned po prvním zápase. První letošní výhru si připsal až na právě probíhajícím domácím halovém podniku v New Yorku, kde po volném losu v prvním kole přehrál 7-6(7) 6-4 bývalou světovou sedmnáctku Bernarda Tomice, kterého porazil i potřetí.

V úvodním dějství nebyl k vidění jediný brejkbol a dramatický tie-break, v němž měli oba borci setbol, nakonec vybojoval poměrem 9-7 domácí favorit. První brejkboly přišly až v závěrečném gamu. Isner k ukončení zápasu potřeboval celkem šest mečbolů.

"Servíroval jsem dnes skvěle. V tie-breaku jsem čelil setbolu a dal jsem tři esa. Jsem rád, že jsem postoupil do čtvrtfinále. Loni jsem tu prohrál hned první zápas, snad se budu i nadále zlepšovat," řekl Američan.

Isnera ve čtvrtfinále čeká další australský tenista. Turnajovou jedničku vyzve Jordan Thompson. Jediný dosavadní souboj vyhrál předloni na antukovém French Open Isner.

O velké překvapení se postaral Brayden Schnur. Třiadvacetiletý Kanaďan udolal 34. hráče světa, nasazenou trojku a domácí naději Steva Johnsona 6-4 4-6 7-6(4), přestože v rozhodujícím setu prohrával 2-5 a za stavu 5-6 čelil dvěma mečbolům.

Připsal si tak premiérový skalp hráče Top 80 a poprvé na okruhu ATP postoupil do čtvrtfinále, ve kterém premiérově narazí na Paola Lorenziho. "Tohle je rozhodně největší výhra mé kariéry, jsem strašně šťastný," uvedl Schnur.

Loňský finalista Sam Querrey zná dalšího soupeře. Bude jím Radu Albot. Moldavský tenista přežil tie-breakovou bitvu a 37 es proti Ivovi Karlovičovi. S Albotem v obou předchozích střetnutích uspěl.

• ATP 250 NEW YORK •
USA, tv. povrch / hala, 694.995 dolarů
středeční výsledky (13. 2. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Isner (1-USA) - Tomic (Austr.) 7-6(7) 6-4
Schnur (Kan.) - Johnson (3-USA) 6-4 4-6 7-6(4)
Thompson (7-Austr.) - Eubanks (USA) 4-6 6-1 6-4
Lorenzi (It.) - R. Harrison (USA) 4-6 6-4 6-4

• Dvouhra - 1. kolo •
Istomin (Uzb.) - McDonald (USA) 4-6 6-2 6-3
Albot (Mol.) - Karlovič (Chorv.) 6-7(4) 7-6(4) 7-6(5)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
vojta91
škoda toho Iva :( ale John jde dál, tak aspoň něco..!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist