Isner v Newportu využil v tie-breakové bitvě až 8. mečbol, Auger-Aliassime nezvládl dohrávku s Kublerem

15. 7. 2022, 07:44
Aktuality 46
ATP NEWPORT - Čtyřnásobný šampion John Isner na domácí trávě v Newportu udolal po využití až 8. mečbolu a téměř třech hodinách boje 7-6 6-7 7-6 Francouze Benjamina Bonziho a postoupil do semifinále. Ze hry venku je překvapivě nejvýše nasazený Félix Auger-Aliassime, jenž v dohrávce druhého kola nevyužil mečbol proti Jasonu Kublerovi.
John Isner (© AFP)

John Isner získal 14 z 16 titulů na domácí půdě a čtyři z nich slavil na trávě v Newportu. Tento týden útočí na další trofej a polovinu ze čtyř kol má za sebou. Po Němci Peteru Gojowczykovi si poradil i s pátým nasazeným Francouzem Benjaminem Bonzim, kterého v prvním vzájemném duelu udolal v tie-breakové bitvě 7-6 6-7 7-6.

V prvním setu oba tenisté přišli dvakrát o podání a rozhodnout musela první zkrácená hra. Isner v ní získal sedm míčků v řadě a ujal se vedení. Šanci zápas ukončit měl už ve druhém dějství, jenže v druhém tie-breaku neudržel vedení 6-3, zahodil všechny tři mečboly a Bonzi si pěti body v řadě vynutil pokračování zápasu.

Také třetí set dospěl do tie-breaku. 37letý Američan si v něm vypracoval dokonce vedení 6-1 a málem ho znovu prohospodařil. Využil až celkově 8. mečbol po 2 hodinách a 47 minutách boje. K vítězství si pomohl 29 esy. 

O druhé letošní a celkově 31. finále si Isner zahraje s krajanem a dalším 'bombarďákem' Maximem Cressym (h2h 0-1), s nímž prohrál pětisetovou bitvu na letošním Australian Open. 

25letý Cressy ve čtvrtfinále proti krajanu Stevu Johnsonovi spáchal 12 dvojchyb, ale zároveň nastřílel 23 es, odvrátil všechny tři brejkboly a zvítězil 6-7 6-4 6-4.

41. hráč světa Cressy bude útočit na své třetí finále na okruhu ATP a druhé na trávě. Letos v něm neuspěl v lednu v Melbourne proti Rafaelu Nadalovi ani v červnu v Eastbourne proti krajanu Tayloru Fritzovi. 



Svůj úvodní zápas v Newportu nezvládl stejně jako před dvěma týdny ve Wimbledonu devátý hráč světa Félix Auger-Aliassime. Nejvýše nasazený Kanaďan nastoupil k dohrávce druhého kola proti Jasonu Kublerovi za stavu 6-5 ve třetím setu a po pěti výměnách se dostal k mečbolu. Udělal však nevynucenou chybu z forhendu a australský soupeř nakonec zvítězil 4-6 6-3 7-6.

29letý Kubler, který na letošním Wimbledonu poprvé na okruhu ATP vyhrál víc jak jeden zápas a vypadl až v osmifinále, si tak v prvním střetnutí s s hráčem Top 10 připsal první výhru nad členem elitní dvacítky a poprvé postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. V něm bude čelit krajanu JAmesi Duckworthovi.

• ATP 250 NEWPORT •
USA / Rhode Island, tráva, 594.950 dolarů
čtvrteční výsledky (14. 07. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kubler (Austr.) - Auger-Aliassime (1-Kan.) 4-6 6-3 7-6(4)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Isner (2-USA) - Bonzi (5-Fr.) 7-6(2) 6-7(6) 7-6(5)
Cressy (4-USA) - Johnson (USA) 6-7(3) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
Vlk-v-trave
S Djokovičem musíte pracovat 24 hodin denně, nemůžete vynechat jediný detail.

Novak Djokovič se na něj obrátil v nejhorších chvílích a je s ním, přímo po jeho boku od roku 2017, kdy Novak sám začal pochybovat o své fyzičce. Je naprosto zásadní součástí jeho úspěchu, nepostradatelnou součástí jeho týmu. ...prvním člověkem v týmu, kterého Srb po vítězství ve Wimbledonu 2022 obejmul, byl právě Argentinec.

...Zvláštní spojení mezi Novakem a Ulisesem má svým způsobem jednoduché vysvětlení. Oba mají blízko k holistickému způsobu života, sdílejí sympatie k alternativním fyzickým terapiím a nechápou jiný způsob práce než kontrolovat vše na milimetr přesně. Preciznost chirurga v rukou Badia umožnila například Djokovičovi pokračovat v cestě na Australian Open 2021 poté, co v osmifinále proti Tayloru Fritzovi utrpěl prasklinu v břiše. Ulises se k Novakovu týmu připojil v roce 2017, ale jak sám přiznává v zajímavém rozhovoru pro SPortal.rs, bělehradského rodáka zná mnohem déle, konkrétně od doby, kdy působil jako fyzioterapeut v ATP.

...V letech 2011 až 2012 jsem začal pracovat pro ATP, takže jsme se čas od času vídali. Jako fyzioterapeut jsem měl od dětství různé cíle a mým snem vždy bylo začít pracovat s No.1. Roky ubíhaly a nakonec mě v roce 2017 Novak požádal, jestli bych se nechtěl připojit k jeho týmu a začít se o něj starat. Pozval mě, abych s ním jel na Roland Garros, a od té doby jsme spolu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Přestože ho s Novakem spojuje téměř bratrské pouto, je naprosto oddaný své práci a profesionální vztah je pro něj nade vše. V sázce je příliš mnoho:

...Musíte detailně znát jeho anatomii i svou profesi. Pro mě bylo velmi důležité mít obrovské množství zkušeností ve svém oboru a v tomto případě být trochu otevřenější alternativnější způsobem holistické filozofie. Pracujeme s ním 24 hodin denně. Nemůžu s ním strávit jen čtyři hodiny na tréninku a vidět ho před zápasem. Neustále ho sleduji, i když sedí, abych zjistil, jak se cítí, kolik vypil vody nebo jestli s někým dlouho telefonuje: každý detail je důležitý a může ho ovlivnit v zápase.
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2022/07/15/djokovic-hay-24-horas-dia-no-escapa-detalle

*Za uspechem se ukryva Argentinec:) "Jake prekvapeni:)"
Ovsem nerozumim tomu, ze jeho snem bylo pracovat s Jednickou, a tak se pripojil k Djokovicovi... Vsichni preci vime, ze jednickou byl vzdycky Pella, v mnoha ohledech ve vsem prvni... ale nevadi, kazdy chybujeme:) Snad to Badio jeste behem sve kariery napravi... Otazkou ale je, zda se jeste nekdy na okruhu objevi druhy Pella... dovolim si prorokovat, ze tezko... Argentino neplac, bylas vzdy stedra, a to te slechti...:)

https://www.youtube.com/watch?v=PgK-dIPMIp4
Reagovat
Marduch
Dík za info, v Djokolandu kvitujeme, o to víc při té malé porci zápasů..
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale v SF pujde proti legende New Portu Bublikovi. Zebysme se dockali opet finale 1111 vs. Bublik?:)
Reagovat
Fandina
Že bychom. Nejsem sama, co občas dělá chyby.
Ale jinak, finále Isner Bublik by se mi také líbilo. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Diky:) Zapominam...
Reagovat
paddy
covid aspoň vymýtil dětskou práci, tedy podávání ručníků smile smile
Reagovat
Fandina
Jj, to je obrovské pozitivum z covidu. A snad už navěky. Ostatně, na kurtech jsou většinou místa, poličky, věšáčky, koše, kam se nyní ručníky odkládají a tenistům se sděluje, který je jeho. Takže to mají i konfortní s odkládáním ručníků.
Reagovat
paddy
to selfíčko za mřížemi (0:53) bylo epické a připomnělo mně AO22
smile smile smile

https://www.youtube.com/watch?v=SS_forZE1ag
Reagovat
Nola
dnes paradne dva BH po lajne a to v plnom behu, ta trava mi tam pride o dost pomalsia ako na W
Reagovat
paddy
smile
ve druhé výměně si všimněte smeče Cornet a la Čoukr

a později samozřejmě nesmí chybět vyfackaný vítěz turnaje smile

https://www.youtube.com/watch?v=r2R2zuNvKeg
Reagovat
George_Renel
Nebude mít rekord v hraných i vyhraných TB.
Reagovat
George_Renel
Nakonec patřil otazník.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano: davam top 5 hracu ve vyhranych TB

1. 1111 - 479 vyhranych TB
2. Fedex - 463
3. Karlovic - 398
4. Sampras - 328
5. Lopez - 323

nej. cech je Lendl
13. Lendl - 240
21. Berdych - 225

Nas gigant J1r1 je mimo stats. jako obvykle, nebot nici soupere bez potreby TB, takze nesplnuje pocet odehranych, aby do stats byl vubec zarazen :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ovsem, jestli jde o % uspesnost, tak tam 1111 neni ani v top10.

1111 je az na 15 miste: 60,86%

BIG3

1. Fedex - 65,30
2. Djokovic - 64,77 (jeho fans v oblibe lzou, ze mu TB nejdou:)
3. Ashe - 64,18

Cesi
17. Lendl - 60,45%
108. Berdych - 54,09%
109. Korda - 54,09%

Nas gigant opet neklasifikovan, bylby by blbe, aby byl 1.:) Uvidime, jestli bude mit zajem si zahrat vice TB.:)
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
Nola
smile Fedex je krabom TB, nie je dolezite kolko si ich vyhral, ale percento... ale Izzy na vysku basketbalistu sa vobec nenechal zahanbit
Reagovat
Pe3k
Obojí je důležité. Fedex goat smile
Reagovat
paddy
samozřejmě důležité je jen %

někdo může mít 1000 TB, ale když žádný z nich nevyhraje, pak je to jen kuriozitka

u servismanů jsou TB logicky pravděpodobnější než u průměrného hráče
Reagovat
Nola
smile ale Izzy bol v tomto prebornik, odserviroval si set a potom sa sustredil na TB, kolko zapasov takto vyhral? stacilo zavahanie supera na servise a set bol doma smile
Reagovat
paddy
O co mají servismani silnější servis, o to mají horší return, takže TB jsou u nich častější
Výška je v tenise silná výhoda na servisu, na druhou stranu horší koordinace těla se projevuje ve výměnách, úderově jsou horší

Četl jsem, že pro rovný servis bez spinu je třeba výška 2,15m
Reagovat
paddy
Isner-Opelka
14 ze 17 vzájemných setů byly TB, z toho 13x v řadě

Proč?
Protože servismani
Reagovat
Nola
pochopitelne, nedokazu si servis zreturnovat, a vo vzajomnej bilancii prehrava ten vekovo starsi... m.i. Opelka ma lepsi BH a myslim, ze o dost, zase Isner je lepsim hracom na sieti, ak mam byt uprimna u mna je servisman aj Zverev, Medvedev, Matteo, generacia dlhanov s vybornym pohybom
Reagovat
paddy
první dva nejsou servismani, ale komplexní hráči

Bertík je mezi, jelikož má papírový BH

klasičtí servismani jsou američtí dlouháni a Karlovič a víceméně mají jeden úder
Reagovat
Rafaeoli25
Mám na něm rád krom toho, že je prvotřídní sympaťák, tu neutuchající chuť bojovat, i když už je blízko čtyřicítky a přece jen je za zenitem. I tak to ale nevzdává a snaží se vyhrát doslova každý zápas, bojuje o každý game, přesně jak ukázal s Bonzim. Tak ať ti to ještě alespoň tak tři roky minimálně takhle hraje, budeš pak chybět Johne smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Chtel jsem se zeptat, co mas na mysli, ze je za zenitem:)
Reagovat
Rafaeoli25
Tím mám na mysli za zenitem, že už nemá na to, aby bojoval o první desítku a závěrečná kola na Masters (a občas GS).
Reagovat
Vlk-v-trave
Aby te 1111 jeste neprekvapil:)
To tady uz jednou bylo, a potom co ziskal Master, nejednou tady ti specialiste na tyhle predikce a ze jako za zenitem vysumeli rychleji nez sumive vino:)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak v roce 2018 jsem ho jako hráče za zenitem já určitě nevnímal. Poslední dva roky ale už to není úplně ono. Jinak budu jen rád, když se budu mýlit.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
v SF, paráda!smilesmile
Ovšem Bonziův BH na 5:6 ve 3.TB byl intergalaktickýsmile Souhlasím s EllNinem;)
Reagovat
Krisboy
Až teď jsem se na to podíval. Neskutečnej úder smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ta vzdálenost byla šílená, na trávě k tomu...
Reagovat
Krisboy
Podle highlights to vypadalo na pěknej zápas. Byly i brejky, nebyla to klasická tiebreaková bitva smile
Reagovat
EllNino
Souboj Bublik - Murray by mohl být zápasem turnaje, ale záleží, jak k tomu Saša přistoupí :) Andy samozřejmě legenda, na trávě skvělý hráč, trochu se tu trápil ve 2. kole, ale dneska myslím vyhraje 2:1

Kubler - Duckworth - dva talentovaní smolaři australského tenisu, výborný cit pro balón, ale častá zranění, přerušování karier, James měl 9 operací v 10 sezónách a Jasonovi nebylo doporučeno hrát tenis na betonu a jiných rychlých površích, protože by zničily už tak pochroumané koleno ... ale zázraky se dějí :) James vede na zápasy 4:0, ale něco mi říká, že Jason je teď na lepší vlně a vyhraje 2:0
Reagovat
EllNino
Jason Kubler pokračuje ve výborné travařské fazóně a zahraje si čtvrtfinále proti krajanovi Jamesi Duckworthovi :) Felix tedy na své oblíbené trávě neuhrál skoro nic :/

Včerejší čtvrtfinále byla naprosto senzační a předčila moje očekávání :) Nakonec to Serveboti zvládli, Max to měl trochu jednodušší než 1111, který udělal z původně krátké dohrávky velké drama ...

Benjamin hrál ale fantasticky, hlavně odvrátil 7 mečbolů 1111ho, druhý tiebreak otočil z 3:6 na 8:6 a ve třetím tiebreaku stáhl z 1:6 na 5:6 díky skvělému probíhanému jednoruč bekhendu po lajně, to se Johny už chytal za hlavu ... poslední BH prohoz ale nezvládl a nakonec to urval Velký Janek :))

semifinále Cressy - Isner smile
Reagovat
Pe3k
No Wimbledon i celé travnatá "sezona" byla pro FAA tragická, ale pozitivní je, že se dost zlepšil na antuce, dokonce dostal Nadala do 5 setů na RG tím se jen tak někdo pochlubit nemůže (třeba Federer). Díky tomu to vidím tak, že je nyní Felix hrozba na všech površích což je super. Stále má ovšem na čem pracovat. Snad se bude dlouhodobě držet v top 10 a bude mezi favority na všech gs.
Reagovat
EllNino
Narozdíl od Denise má aspoň herní jistotu ...
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Ale dobre je pripomenout, ze v New Portu zmenili povrch, je jina trava od minuleho roku, ktera se blizi te ve Wimbledonu... dovoluje delsi vymeny, je lepsi pro returnujici hrace...
1111 me neprekvapil, ze na tri sety, ale FAA trochu jo, nebot porad ma jeden z mala skvely cit pro mic na returnu, a prave na trave...
Podle mne hodne chtel... a ten priklad s tim obihanym FH take, ze hodne chtel na jistotu, coz ve vysledku ho dost dostalo.

Uvidime jak si povede na hardech.

Denis je jasny:) Denise muze porazit jedine Denis. Ma to sve kouzlo, neberme mu ho.:)))
Reagovat
EllNino
Denis je holt postrach, odobně jako Petra, sám pro sebe :)
Reagovat
Vlk-v-trave
A to je dobre. Ja ho nejak specialne netlacim... ale za mne..., skvely hrac:) Nikdy netusis, jak to dopadne. Ikdyby to bylo blizko prohry, nebo vyhry:)
Je dobre, ze takovi hraci/ky jsou, aspon je veselo:)
Reagovat
EllNino
Tak Petra a Denis jsou moje srdcovka právě kvůli tomuhle :) Tak jako kdysi Jarka Gajdošová nebo Nasťa :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ty musíš mít zdravé srdce, chlapesmilesmile
Reagovat
Fandina
:-DDDD smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist