Isner v Torontu nestačil na Dodiga, Bennetteau smetl Hewitta

5. 8. 2014, 09:24
Aktuality 19
ATP TORONTO - John Isner skončil na kanadském Masters 1000 stejně jako před rokem už na svém prvním soupeři. Letos v Torontu nestačil na Chorvata Ivana Dodiga, kterému podlehl ve třech setech.
John Isner

John Isner začal US Open Series triumfem v Atlantě, před týdnem však neobhájil finále na turnaji ve Washingtonu, kde prohrál už ve svém prvním zápase s krajanem Johnsonem a nabrat zpět ztracené body se mu nepovede ani v tomto týdnu na Masters 1000 v Torontu.

Semifinalista z roku 2012 stejně jako loni v Montrealu nepřešel už přes svého úvodního soupeře. Desátého nasazeného Američana vyřadil Chorvat Ivan Dodig, který za celý zápas nečelil brejkbolu, předvedl sedm čistých gamů a zvítězil 6-4 6-7 6-3. Isnerovi tak oplatil porážku z loňského Miami.

"Isner je hráč, který dokáže porazit opravdu každého. Takže jsem se snažil hrát opravdu co nejlépe. Loni jsme spolu odehráli těsný zápas v Miami a také dnes to pro nás oba bylo velmi těžké. Já měl dnes více štěstí a jsem šťastný, že jsem to dokončil," řekl Dodig.

Devětadvacetiletý Chorvat hrál přitom první zápas od Roland Garros. Koncem května z pařížského grandslamu odstoupil už v úvodu prvního kola kvůli zranění žebra, které si nalomil si přivodil během předchozího turnaje v Římě.

"Jsem moc šťastný, že jsem po dvou a půl měsících mohl zase hrát. Porazit Isnera je pro mě skvělé vítězství. Musím pokračovat na správné cestě," dodal devětadvacetiletý Chorvat. Ve druhém kole se utká s Italem Seppim, nebo domácím Schnurem.

Julien Benneteau v prvním vzájemném zápase po více než pěti letech smetl 6-1 6-2 bývalou světovou jedničku Lleytona Hewitta z Austrálie a v Torontu se teprve podruhé z posledních sedmi turnajů dostal přes svého úvodního soupeře.

Jo-Wilfried Tsonga si vzájemnou bilanci s Edouardem Rogerem-Vasselinem vylepšil už na 8-0. Naposledy svého krajana porazil v 1. kole turnaje Masters 1000 v Torontu, kde zvítězil 7-6 6-1.

Svého první soka od wimbledonského finále zná Roger Federer. Šampion z let 2004 a 2006 s utká s domácím Peterem Polanským, který si souboj se světovou trojkou zajistil výhrou 7-6 6-4 nad Polákem Jerzym Janowiczem.

"Je to vzrušující vyhrát a užít si adrenalin z vítězství. Ale zítra mě čeká ještě větší zážitek a myslím, že to bude jeden z vrcholů mé kariéry. "Roger je skvělý, je velkým vzorem a já se už na bitvu moc těším," řekl pětadvacetiletý Polanský, kterého motivují úspěchy krajanů Raonice a Pospisila.

"Když máte kolem sebe své vrstevníky a začne se jim dařit, tak vás to tlačí dopředu a dodává trochu speciální sebedůvěry. Trénoval jsem s nimi a možná jsem je v tréninku párkrát porazil. A podívejte se, kam to dotáhli," dodal 129. hráč světa Polanský.

Česká jednička Tomáš Berdych je nasazenou čtyřkou a v úvodním kole má volný los. Jeho prvním soupeřem bude buď Marcel Granollers, nebo Yen-Hsun Lu z Tchaj-wanu.

Radek Štěpánek do turnaje vstoupí úterní duelem proti Francouzi Gaëlu Monfilsovi. Vítěz pak ve druhém kole vyzve světovou jedničku Novaka Djokoviče. Srbský tenista, který před měsícem vyhrál Wimbledon a čtyři dny na to se oženil, už v Torontu úspěšně odstartoval soutěž ve čtyřhře. V té se představil se Švýcarem Stanem Wawrinkou a společně porazili 6-3 7-5 kolumbijsko-španělský pár Cabal/Marrero. Nyní je čekají nasazené trojky Nestor se Zimonjičem.

- ATP MASTERS 1000 TORONTO -
(Kanada, tv. povrch, 3.770.000 dolarů)
pondělní výsledky (04. 08. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Dodig (Chorv.) - Isner (10-USA) 6:4, 6:7 (4:7), 6:3
Tsonga (13-Fr.) - Roger-Vasselin (Fr.) 7:6 (7:3), 6:1
López (Šp.) - Bautista (14-Šp.) 7:6 (9:7), 6:3
Čilič (15-Chorv.) - Istomin (Uzb.) 6:2, 4:6, 7:5
Paire (Fr.) - Falla (Kol.) 6:7 (3:7), 6:4, 6:2
Chardy (Fr.) - Delbonis (Arg.) 6:3, 5:7, 6:4
Anderson (JAR) - Kokkinakis (Austr.) 4:6, 6:2, 6:3
Russell (USA) - Mahut (Fr.) 6:3, 6:3
Smyczek (USA) - Kamke (Něm.) 6:3, 6:2
Polansky (Kan.) - Janowicz (Pol.) 7:6 (7:5), 6:4
Benneteau (Fr.) - Hewitt (Austr.) 6:1, 6:2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak ten Vasek do toho slusne reze, teda...;)
Reagovat
smazaný uživatel
a podle mne mu to nepomuze...;)
technik ho udela...
Reagovat
smazaný uživatel
To: ElNino> Jack postupuje s prehledem;)
Reagovat
EllNino
to je super, teď toho Miloše dá už ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
;D
Reagovat
EllNino
Musí :D big upset se blíží :D
Reagovat
smazaný uživatel
pral bych mu to, proti Milosovi,,,minuly rok mne v CAN dost nastval, jak hral proti Juanovi...tohle Milosovi jen tak nezapomenu;)
Reagovat
gigin
16 es, 67% první serv a 0/0 BP... pohoda..
Reagovat
smazaný uživatel
...a v dalsim vas ceka Benetka;)
Reagovat
gigin
Jj, v suchým :))))
Reagovat
Mayo
trápne Toronto vkuse upršané...
Reagovat
slacker
Maj si natahnout plachtu nad kurty
Reagovat
Mayo
:D:D napríklad
Reagovat
smazaný uživatel
Hrůza, první den na pytel, John a Lleyton hned vyletět a takhle jasně. Ostudy :-(
Reagovat
VlS
na strážní větev. Ty ses na našeho dlouhýho Janka normálně vyflákla :-((
Reagovat
smazaný uživatel
super, velká gratulka, škoda, že jsem to neviděla, David a Goliáš :D Jsem ráda, že se Ivanovi podařilo vyhrát, poslední dobou žádná sláva. Wow :D Jen škoda, že Mikuláš zase vyletěl, ach jo. Dneska se těším na Radka s Gaelem. :)
Reagovat
EllNino
Dva šašcí na kurtu, to si nenechám ujít :D
Reagovat
EllNino
://
Reagovat
smazaný uživatel
:///
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist