Isner vyhrál poosmé v řadě a v Houstonu ho čeká duel bývalých šampionů

13. 4. 2018, 10:01
Aktuality 3
ATP HOUSTON - Ve čtvrtek se na antuce v Houstonu dařilo domácím hráčům. Do čtvrtfinále postoupili bývalí šampioni John Isner, Jack Sock a Steve Johnson, které na cestě mezi osmičku nejlepších doplnil mladík Taylor Fritz.
John Isner

John Isner se v úvodu sezony trápil. Z prvních osmi zápasů sezony šest prohrál, ani jednou nevyhrál bez ztráty setu. Sebevědomí měl na bodu mrazu. V polovině března však společně s Jackem Sockem vyhrál čtyřhru na Masters 1000 v Indian Wells a naladil se na vítěznou vlnu.

Od té chvíle totiž vyhrál už osm singlových zápasů v řadě. Před dvěma týdny v Miami poprvé v kariéře vyhrál turnaj Masters 1000, minulý týden pomohl Američanůmk postupu do semifinále Davis Cupu a včera v Houstonu úspěšně vstoupil do antukové sezony. 

Dvaatřicetiletý Američan před domácím publikem potvrdil roli favorita proti Henrimu Laaksonenovi. Švýcara ze druhé světové stovky porazil 6-4 6-2, když nastřílel 13 es a po svém podání ztratil jen osm fiftýnů. 

Isnerovi chybí už jen 19 es k překonání magické hranice 10.000 es v kariéře. Této mety dosáhli jen Ivo Karlovič (12.604 es), Roger Federer (10.463) a Goran Ivaniševič (10.131)

Ve čtvrtfinále se šampion z roku 2013 Isner utká s loňským vítězem Stevem Johnsonem, s nímž má vyrovnanou vzájemnou bilanci 4-4. Oba duely na antuce vyhrál Isner, ovšem poslední tři souboje zvládl lépe o čtyři roky mladší Johnson. Ten si ve druhém kole poradil 6-3 6-4 s krajanem Francisem Tiafoem.

Další americký šampion Jack Sock, který na texaské antuce triumfoval před třemi lety, porazil dvakrát 6-4 Argentince Horacia Zeballose a jediná výhra mu stačila k postupu do prvního letošního čtvrtfinále. V něm se utká s krajanem Taylorem Fritzem a pokud ho porazí, vyhraje poprvé od loňského Turnaje mistrů dva zápasy po sobě.

V Houstonu letos startovalo celkem 15 Američanů a mezi osmičku nejlepších se dostalo pět z nich. Ve spodní polovině pavouka se daří ještě čtvrtfinalistovi letošního Australian Open Tennysu Sandgrenovi, který si o své premiérové semifinále zahraje s Argentincem Guidem Pellou. Poslední čtvrtfinálovou dvojici tvíří Chorvat Ivo Karlovič a Australan Nick Kyrgios.

• ATP 250 HOUSTON •
USA / Texas, antuka, 623.710 dolarů
čtvrteční výsledky (12. 04. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Isner (1-USA) - Laaksonen (Švýc.) 6-4 6-2
Sock (3-USA) - Zeballos (Arg.) 6-4 6-4
Johnson (6-USA) - Tiafoe (USA) 6-3 6-4
Fritz (USA) - R. Harrison (7-USA) 3-6 6-0 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nicky zase zraneny, je to s nim zle.
Reagovat
letityfanousek
a zvládá to.
Reagovat
EllNino
tak zrovna jeho hra je velmi přizpůsobivá jekémukoli povrchu :D Esa můžeš dávat v hale, na antuce, na betonu i na písku ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist