Isner zastavil Lua a po čtyřech letech vyhrál turnaj v Aucklandu

11. 1. 2014, 04:40
Aktuality 7
I když kvůli potížím s kotníkem visel nad jeho startem v Aucklandu otazník, John Isner si na Novém Zélandu došel až pro titul, kterým navázal na sezonu 2010. V dnešním finále americký tenista neproměnil proti Yen-Hsun Luovi z Tchaj-wanu ani jeden z deseti brejkbolů, zvítězil však dvakrát 7-6.
Profily hráčů
John Isner

John Isner při svém prvním gamu na servisu čelil brejkbolu, ten však odvrátil a k žádnému dalšímu už svého soupeře z Tchaj-wanu nepustil. Urostlý Američan se propracoval ke třem brejkbolovým šancím, ale byl rovněž neúspěšný. Rozhodnout musel tie-break, ve kterém Isner získal minibrejk hned v první výměně, jež se nakonec stala klíčovou. Američan zvítězil 7-4.

Také ve druhém setu si oba finalisté drželi své servisy. Yen-Hsun Lu odvrátil hned 7 brejkbolů a vynutil si zkrácenou hru. Ta byla o poznání vyrovnanější než v prvním setu. Lu při výměně stran vedl 4-2, ale z vítězství se nakonec radoval favorizovaný Isner, když proměnil třetí mečbol a vyhrál 9-7.

„Doufal jsem, že ten závěr nebude tak vyrovnaný, trochu jsem z toho zešedivěl,“ komentoval s úsměvem Isner. „Ale jsem šťastný, věděl jsem, že to nebude jednoduchý zápas. Myslím, že tenhle duel byl můj nejpovedenější na turnaji. Kromě neproměněných brejkbolů jsem byl s moji hrou ve všech směrech spokojen,“ pokračoval.

Isner ve finále předvedl svůj typický zápas, trefil 23 es a vyhrál po dvou tie-breacích. V loňském ročníku měl Američan ve zkrácených hrách bilanci 38-18, na turnaji v Auclandu vyhrál 6 ze 7 tie-breaků. „V tie-breacích jsem favorizovaný, získávám dost bodů zadarmo na servisu. Ve zkrácené hře cítím mnohem víc adrenalinu, obvykle v ní podávám nejlépe a dostávám soupeře pod tlak,“ dodal Isner, který poprvé v Aucklandu zvítězil v roce 2010

Třicetiletý Yen-Hsun Lu hrál ve finále poprvé v kariéře poté, co v semifinále vyřadil vítěze předchozích tří ročníku a turnajovou jedničku Španěla Davida Ferrera
.

Výsledky - Auckland (tvrdý povrch, dotace 514.345 dolarů):
Dvouhra - finále:
Isner (3-USA) - Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) 7-6 (7-4) 7-6 (9-7)
Čtyřhra - finále:
Knowle, Melo (2-Rak./Braz.) - Peya, Soares (1-Rak./Braz.) 4-6 6-3 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Jakub Robenek

Komentáře

7
Přidat komentář
Bob
Gratulace :))
Reagovat
smazaný uživatel
A teraz zatočí s Kližanom.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, jen tak dále Johne. Hlavně, ať si fit na Kohliho a ve 4. koel si to rozdáš s Andym.
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace! Kdyby nebylo tak otravne nekomu linkovat zivot, hned napisu, ze alespon jeden z deseti BB a vlastne cely Lu byla povinnost.. :-) Hlavne, ze drzi kotnik, jsou pred nami tezsi ukoly!

tito: ten los
Reagovat
smazaný uživatel
Nejprve Zaklizit, potom BlazRola nebo Delbonis, a pak zase ten nestastny Kohli...:) Tady musi drzet neco vic nez kotnik.:)
Reagovat
smazaný uživatel
mne vadi az Brit.. :-)) jiste, ale jen nech, hrac Johnovy vysky a vahy - a servisu.. :-) musi mit predevsim stabilitu, nesmi se bat udelat krok.. podle me klicove.

tito: myslela jsem Gumaka... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Chapu:-)
Ale porad mne ten Kohli nejak strasi... tedy zatim spis ted myslim na Zaklizeni... Kohli i Britanie... ta je zatim daleko. Ale stahovat kalhoty nebudem, ikdyby brod byl blizko:)
A pokud kotnik nevydrzi, tak to asi bude rychle bez kohokoliv i cehokoliv...asi jak ve Wimbl.:(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist